Retrorecenze – Front 242 a The Sisters of Mercy

242somrecky_sTaké si chete zavzpomínat na doby, kdy se v hudebních časopisech vedle sebe objevovala jména jako Front 242 nebo The Sisters of Mercy? Pojďte s námi 18 let do historie...






 

Zdroj: Persefona a Vanessa (díky!!!)

Ale ještě předtím taková ta klasická omáčka - V rubrice "Retro" opět oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů, zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. V neposlední řadě se také  domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

A se již ponořme do stránek stařičkého časopisu Bang!, kdy roku 1993 Karel Drda a Eduard Svítivý recenzovali desky Front 242 "05:22:09:12" a "Greatest Hits Vol. 1 A Slight Case of Overbombing" od Sisters.

Recenze Front 242 "05:22:09:12" a "Greatest Hits Vol. 1 A Slight Case of Overbombing" od The Sisters of Mercy
Autor: Karel Drda a Eduard Svítivý
Médium: Bang!, 1993


242somrecky

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

V recenzi na The Sisters of Mercy mi není moc jasný konec první věty..."mapující třináctiletou historii zprvu kultovní, nyní věhlasné gothic-rockové formace"...Jak zprvu kultovní?:) Ale každopádně super věc, tyhle retro články!
Samotný závěr recenze na Sisters dnes zní jako prorocká slova... od tohoto tělesa bylo by bláhové ještě nějakou tu nahrávku očekávat.
Hlavne at uz se se svoji tichou postou nevraci do Prahy...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.