The Sisters Of Mercy – live Woodstage festival

Retro_-_The_Sisters_Rock_Report_2008_cropPo více jak měsíci se opět vypravíme do hudební historie, tentokrát o čtrnáct let zpátky, kdy se David Hlaváček ve svém reportu věnoval Woodstage festivalu, který proběhl 7.6.1998 v německém Glauchau. A zde se od začátku soustředil na hlavní hvězdy - The Sisters Of Mercy.







Zdroj: MikoBofS (děkujeme!)

V rubrice "Retro" opět oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. No a zatřetí se domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

A teď už zpět do roku 1998, kdy David Hlaváček pro tehdejší Rock Report referoval, co se dělo na německém Woodstage festivalu. 

The Sisters Of Mercy – live Woodstage festival
Autor: David Hlaváček
Médium: Rock Report (červenec 1998, s. 15)

 

Retro_-_Sisters_Rock_Report_2008

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jo, tak tam jsem s Davidem byl a pro mě to byl rozhodně nejlepší koncert sester co jsem zažil (z těch sedmi co jsem viděl). Ten v článku zmíněnej druhej přídavek (Vision Thing) byl fakt mocnej. Vpodstatě už ho nikdo nečekal, vše nasvědčovalo tomu, že je konec, ale lidi se ne a ne rozejít a najednou přišel On, převlečenej do trika Motorhead a evidentně spokojenej :-) ...a mimochodem tolik trik, nášivek a tetování se znakem Sisters jsem nikde jinde na jednom místě neviděl. Stejně tak ten bohatej merchandising (Fanziny Heartland, stříbrný plastický odznáčky se znakem kapely, mraky různejch starejch oficiálních trik...). Kdo nebyl - prohloupil.
Přesně tak, pro mne je to také nejlepší koncert Sisters. Blonďatej Eldritch v parádnim obleku. Třeba někdo najde ke stažení link se záznamem koncertu...
https://www.setlist.fm/setlist/the-sisters-of-mercy/1997/grundelpark-glauchau-germany-bd22122.html záznam existuje: https://sisterswiki.org/In_The_Shadow_Of_The_Sun

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.