XIII. století vydá nové CD a DVD

Zahájení letošní koncertní sezóny XIII. století proběhlo tentokrát trochu předčasně a mimo Českou republiku. Jako čelní představitelé české gothic rockové scény, tak mají na svém kontě už vedle koncertování po Čechách, Polsku, Slovensku a Rusku i vystoupení u našich sousedů - v Německu.

 

XIII._stolet_z_Berlina_2012

XIII. století na Dark Spring Festivalu 3 (foto by Cyberpagan)

 

XIII. století zde 10. března vystoupilo v legendárním berlínském klubu SO 36. Ten se nachází v centru Berlína, ve čtvrti zvané Kreuzberg. Toto místo proslulo v napjatých osmdesátých letech přítomností takových hudebníků jako David Bowie, Iggy Pop, nebo australský rocker Nick Cave, kteří zde po několik let bydleli a tvořili.
"Klub přečkal všechny politické, kulturní i sociální změny až do dnešních dnů a je to velice příjemné místo," hodnotí frontman a zpěvák XIII. století Petr Štěpán. Z vystoupení byl natočen zvukový i obrazový záznam, který se nyní připravuje k vydání, samostatně jako DVD a CD se společným názvem XIII. STOLETÍ - Live in Berlin.

 

XIII. Století - Into the Garden of Delight na Dark Spring Festivalu 3

 

Záznam berlínského koncertu bude na DVD doplněn bonusy v podobě hudebního dokumentu a dvěma videoklipy. Vedle toho CD verze bude obsahovat speciální obrázkový booklet s fotografiemi kapely z koncertu a jejich pobytu v Německu. DVD i CD vychází koncem května u vydavatelství EMI music. Křest obou těchto raritních nosičů proběhne na zámku v Polné u Jihlavy 25. května, na velkém koncertu XIII. století za podpory speciálního hosta, německé skupiny Golden Apes.

 

 

Anglicky zpívající kapela Golden Apes patří ke špičce současné berlínské temné scény. Patří k čelním představitelům gothic subkultury, na které se pohybuje již druhou desítku let. Básnický přednes zpěváka Peera a zatěžkaná melodičnost skladeb, mohou mnohým posluchačům připomenout hudební příbuznost Joy Division, nebo Nicka Cavea a jeho kapely Bad Seeds, z jejichž stylu ve svých začátcích Golden Apes vycházeli. Na svém kontě mají pět studiových alb.
Se XIII. stoletím již v Čechách Golden Apes vystupovali a to v závěru minulého roku v pražském Lidovém domě, na akci pořádané agenturou Sanctuary. Následně pak v letošním roce zajistili němečtí rockeři účast Třináctky v Německu, na berlínském gothickém festivalu Dark Spring.
Na koncert do Polné přijíždějí Golden Apes na pozvání XIII. století. To si je vybralo jako "kmotra" pro koncert k vydání svého nového CD a DVD
s příhodným názvem "Live in Berlin".

Všichni fanoušci XIII. století a temného žánru jsou srdečně zváni!

 

Aktualizované termíny koncertů XIII. století:

25. 5. pátek - POLNÁ - Zámecký sál
(special guest - GOLDEN APES - NĚMECKO)
9. 6. sobota - ZABRZE - POLSKO - CK Wiatrak
23. 6. sobota - DALEČÍN - Tolenstein Fest
(koncert na hradě - XIII.STOLETÍ - jako headliner festu)
30.6. sobota - SPÁLENÉ POŘÍČÍ U PLZNĚ - BASINFIRE FESTIVAL 2012
(XIII. STOLETÍ jako speciální host na 10. ročníku festivalu. Koncert + autogramiáda)
15. 9. sobota - DOMAŽLICE - Death Magnetic
27. 9. čtvrtek - BRNO - KC SEMILASSO
6. 10. sobota - MOST - MĚSTSKÉ DIVADLO (Divadelní sál)
10. 11. sobota - KRALUPY NAD VLTAVOU - Magická noc

 

xiii_020


mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.