Report z koncertu The Mission

The_Mission_2012_live_-_cropJedenáct let museli čeští fanoušci počkat na návrat britských The Mission na česká pódia. Od poslední návštěvy toho kapela stihla hodně - ohlásit rozpad a znovu se dát dohromady, vydat jedno řadové a několik bilančních alb a DVD a odehrát celou řadu rozlučkových a comebackových koncertů. Frontman Wayne Hussey mezitím vytvořil svou první sólovou desku a společně s Julianne Regan album coververzí. Do Prahy kapela přijela v rámci oslav pětadvacátého výročí v téměř původní sestavě, pouze post bubeníka obstaral Mike Kelly, hrající s basákem Craigem Adamsem v současné sestavě Spear of Destiny.

 

 

 

 

Chvilku po osmé hodině se příjemně zaplněným Palácem Akropolis rozezněly tóny intra "Dambusters" a začala dvouhodinovka vzpomínek na nejlepší léta kariéry The Mission. Při úvodních "Beyond The Pale" a "And The Dance Goes On" zvukař vyladil zvuk na slušný standard a návštěvníci se tak mohli plně věnovat dění na pódiu. Wayne Hussey s vizáží velmi podobnou Petru Štěpánovi (ukrytému v publiku) třímal střídavě svou dvanáctistrunku a láhev vína, zadumaný Simon Hinkler skrytý pod černým kloboukem s naprostou jistotou sázel jeden riff za druhým a občas vypomohl i klávesami, holohlavý Craig Adams svým typickým rozevlátým způsobem kýval basou a nade všemi vyčníval vynikající bubeník Mike Kelly, který si koncert nepokrytě užíval.

 

 

 

Publikum, tvořené v drtivé míře věkovou skupinou 35+, se rozehřívalo jen velmi pomalu a příliš nereagovalo ani na Wayneovy glosy ("Vy neumíte anglicky? Bezva! Tak to si tu kurva můžu říkat co chci!"), ani na neustále vylétávající bubeníkovy paličky do hlediště. K větší aktivitě se návštěvníci probudili paradoxně až při baladické "Butterfly On A Wheel". Energickou "Sacriledge" musela kapela kvůli technickému problému začít nadvakrát, což probudilo i introvertního Hinklera k jeho krátkému vokálnímu vtípku u mikrofonu (a následné Husseyho reakci "Dneska s námi poprvé zpívá Simon. A doufám, že naposled!"). Závěr základního setu včetně stařičké "Wasteland" a stadiónové "Deliverance" zahráli Hussey a spol. v kvapíku s dvojnásobným BPM, jako by už spěchali na hotel. Už dokonale probuzené čtyřicátnické publikum si ale vyžádalo tuplovaný přídavek.

 

The Mission - Serpent's Kiss (Palác Akropolis, Praha, 7.6.2012)

 

V prvním z nich došlo na dvě coververze: "Tomorrow Never Knows" z repertoáru Beatles a cover dylanovy "All Along The Watchtower", kterou Hussey zakončil zeppelinovskou vložkou "Stairway To Heaven", pravděpodobně jako poklonou svým velkým vzorům (a bývalým spolupracovníkům). Druhý přídavek zahájil Hussey jen s kytarou ("Like A Child Again", jediná vzpomínka na album "Masque"), v již kompletní sestavě pak zazněl další cover večera, "Like A Hurricane". Vzpomínkami rozjitřené diváctvo se na závěr dočkalo skvěle zahrané "Tower Of Strength", která zakončila povedené čtvrté vystoupení The Mission u nás. Věřme, že sliby o chystaném novém albu kapely nezůstanou nevyplněny a kapela se u nás znovu představí alespoň v takové síle, jakou předvedla minulý čtvrtek.

 

Setlist The Mission Palác Akropolis, Praha, 7.6.2012:

1. Dambusters (intro)

2. Beyond The Pale

3. And The Dance Goes On

4. Serpents Kiss

5. Over The Hills And Far Away

6. Naked And Savage

7. Into The Blue

8. Butterfly On A Wheel

9. Severina

10. Sacrilege

11. Wasteland

12. The Crystal Ocean

13. Deliverance

---------------------
14. Tomorrow Never Knows

15. All Along The Watchtower

---------------------

16. Like A Child Again (Wayne solo)

17. Like A Hurricane

18. Tower Of Strength

 

Rozhovor s Waynem Husseym očekávejte na našem portálu v dohledné době!

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Perfektný setlist. Ľutujm, že som nebol. Dúfam, že taká malá náplasť bude aspoň Fields of the Nephilim na Brutal Assaulte.<br />Ako Wayne zvládal odspievať tie staré prepité pecky, napr. "Sacrilege"?
Wayne byl v obdivuhodné hlasové formě a odzpíval všechno naprosto skvěle. Čuměl jsem jako péro z gauče!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.