John Lydon v debatě na BBC obhajoval drogy

Frontman Public Image Ltd. se ve čtvrtek zapojil do televizní politické diskuse o legalizaci drog.

johnlydononbbc

O tom, že John Lydon, ústřední postava Public Image Ltd., má i ve svých 56 letech stále spoustu energie, víte z našich stránek dost a dost. Přesto jeho účast v politickém debatním pořadu "Question Time" ve čtvrtek 6. července na BBC leckoho překvapila. Pokud byste se ale těšili na pořádný skandál, čekali byste marně. Přesto ale přesto o Johnovy jasně definované názory nepřijdete – zejména při řešení poněkud kontroverzní otázky obchodu s drogami (a jejich případnému danění).

John Lydon totiž v debatě otevřeně vyzval k legalizaci těchto látek a k zavedení politiky volného trhu s drogami kvůli jejich rekreačnímu užívání – ovšem za předpokladu dostatečného informování veřejnosti.

Když další účastník diskuse, konzervativní poslankyně Louise Menschová, začala protiargumentovat, Lydon se vložil do debaty slovy: "Nevidím důvod, proč by tyhle věci (drogy) měly stát mimo zákon, pokud se o nich bude dostatečně informovat. Stejně snadno se můžete zabít dvěma polévkovými lžícemi stolní soli – to teď zakážete sůl? Nechte lidské bytosti vybrat si svou vlastní životní cestu!"

Inu, va starém punkovém těle, starý svobodný duch...



John Lydon Question Time on Drugs

Zdroj: NME.com (John Lydon argues for legalisation of drugs during 'Question Time' appearance)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.