"Superturné" Killing Joke/Mission/Cult zrušeno, Jaz Coleman nezvěstný

To je bilance nejnovějšího dění u Killing Joke. Přečtěte si detaily...

Jaz na truně

Možná si vzpomenete, že jsme u nás na webu před časem psani o "superturné", kdy se měly na cesty vydat hned tři velké kapely – The Cult, The Mission a Killing Joke (psali jsme zde). Tento plán nám ostatně potvrdil v rozhovoru sám Wayne Hussey (tady), který se na šňůru evidentně těšil. Jaké však čekalo překvapení fanoušky i samotné kapely, když se na Facebooku objevilo toto (údajné) Jazovo prohlášení (zkracujeme): 

"... mám to velké potěšení oznámit vám zrušení nadcházejících koncertů s The Cult a The Mission. Upřímně se mi myšlenka hraní s The Cult nikdy nelíbila. Jediný důvod, proč jsme se k tomu nechali přemluvit, byl smést obě kapely z pódia a ukrást jim fanoušky. A tím, že se koncertu přesunuly do menších prostor, které jsme nedávno sami vyprodali, nedává smysl, abychom se toho účastnili. Navíc bychom hráli jen hodinový set.

Taky by tam byl problém s šatnou a štvalo by nás pozorovat The Cult, jak si účtují 200 dolarů za fanouška na Meet & Greet. A na závěr – všechny jejich skladby stojí za prd! Zcela zřejmě nemají žádnou myšlenku (jenom se odkazují na rodné Los Angeles....)

Doufám, že se vám všem ulevilo stejně jako mně!

PS: Nechci vaše peníze
PPS Život bez KJ je nemyslitelný"

KJ
 
Na toto poměrně razantní prohlášení zareagoval Wayne Hussey celkem obsáhle, kdy například přiznává, že ho tato situace dost překvapila (výcuc):


"Hodně lidí se nás posledních pár dnů ptá, co se přesně děje s turné Killing Joke, The Mission a The Cult. A prostá odpověď je, že nevíme. Víme jenom to, co jsme se dozvěděli s Jazova (údajného) výlevu na Facebooku. Pokoušeli jsme se kontaktovat jejich management, agenty, promotery, ale nikdo není o nic moudřejší a sama kapela nereaguje. Jaze jsem neviděl a ani jsem s ním nemluvil nějakých dvacet let, ale vždycky jsem s ním dobře vycházel a věřím, že jsme se měli vzájemně v úctě..."

Wayne dále zdůrazňuje, že o to víc se na společné turné těšil a že jako The Mission se na něj stále těší.

Superturne

A aby byla situace ještě zajímavější, sami Killing Joke se k tomu postavili oficiálním sdělením, ve kterém píší:

"Prohlášení, které na Facebook údajně napsal náš zpěvák, uráží The Cult i The Mission a odvolává nás z domluvených koncertů. Frontman je navíc pryč, aniž by o svém odjezdu nebo místu pobytu komukoliv cokoliv řekl a neozval se ani svým spoluhráčům. 

Hluboce se za to stydíme a chceme se upřímně omluvit všem zúčastněným. Všichni máme obavy o momentální stav našeho pohřešovaného zpěváka. Rozhodnutí vyjet v září na turné s oběma kapelami bylo kolektivní a všichni z Killing Joke se na tom shodli. A stále jsme se na ně těšili, i když byly přesunuty do menších prostor. 

Proto bychom rádi dodrželi své závazky vůči tomuto turné, ostatním kapelám, všem Gatherers a lidem, kteří už si koupili lístky a zařídili si dopravu. Pokud se ukáže, že to nebudeme moci splnit, Killing Joke vymyslí alternativní řešení, kterým by tyto potíže vynahradili.  

Mezitím se pokoušíme udělat vše pro to, abychom toto turné uskutečnili a našli našeho nezvěstného zpěváka" 

Jak tohle dopadne? To jsme sami zvědaví... Takže pokud někde v Praze potkáte tajuplného muže s havraními vlasy, který je podezřele podobný Jazu Colemanovi, je dost možné, že jste pohřešovaného frontmana našli. Praha je totiž dost pravděpodobné místo, kde by se mohl ukrývat...

jaz-coleman-31-july

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tak bacha aby se nezjevil zejtra na PGT ;-)
Tak je to asi tak. Já Jaze v Praze teď docela potkávám, viděl jsem ho na IP Pavlova i na Smíchově a na Malé Straně. Hmmm, byl tu i ten den v červnu, co tu hráli Mission. Ale proč by se na to turné chtěl vykašlat, když jednotliví muzikanti průběžně v kariéře procházeli či procházejí všemi třemi kapelami, nebo spřízněnými soubory...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.