CzScene news: The Bat Hole prolamují absenci českého deathrocku

Tuzemská deathrocková frakce se se svými zástupci počítanými na prsty jedné ruky nezdá jako nejprogresivnější část gotické subkultury. O to větší pozornost si zaslouží další odvážný pokus tento stav prolomit. 

the_bat_hole2

Pražská kapela The Bat Hole v sestavě Gary Chain, Roman "Goli" David a Pavel "Ice" Cajthaml hlásí repertoár o deseti kusech. Inspirace pobírají od zástupu jmen jako Cinema Strange, Bauhaus, The Birthday Party, Christ vs. Warhol, Scarlet's Remains, Christian Death, 13th Moon, All Gone Dead, Antiworld, Joy Division, The Sisters of Mercy, The Garden of Delight nebo Merciful Nuns.

the_bat_hole

 

 

Vznik této znovu zrozené kapely se datuje ke dni 3.7.2012. Tato kapela vlastně vznikala již skoro o rok dříve, ovšem členové kapely se různě střídali (v jejím středu stále zůstával především její zakladatel  Pavel "Ice" Cajthaml), se zvukem se hodně experimentovalo, tvorba a styl byly hodně různorodé.
V době začátku vzniku skladby Nightmarish Bats, která měla dříve právě pracovní název 3.7.2012 označující den začátku jejího vzniku, se kapela začala náhle celkově rozpadat. Nakonec zbyl  Pavel "Ice" Cajthaml uplně sám, avšak nechtěl nic vzdát.
Díky tomu že zůstal sám, mohl si sám ujasnit zvuk a směr kapely a tak pokračoval ve skládání hudby sám dál a začal hledat nové členy.
Skladbu Nighmarish Bats pojal jako nový základ zvuku od kterého se pak dále odvíjela řada dalších písní. Většina dřivější skladeb které vznikli před 3.7.2012 byly zavrženy, některé však zůstaly.
Krátce na to sehnal Pavel "Ice" Cajthaml nové členy kapely a začal s nimi nacvičovat a tvořit nový materiál.
V současnosti má kapela rozpracováno deset písní. Navíc zvláštní náhodou přesně na den o tři měsíce později, kdy vznikl první nápad na skladbu Nightmarish Bats, vydává dne 3.10.2012 kapela The Bat Hole svůj první demo singl již víceméně hotové skladby Nightmarish Bats.
V blízké budoucnosti se můžete těšit na nahrávky dalších písní. Naše tvorba není jen rychlá a energická, jak by se mohlo zdát díky našemu prvnímu demo singlu, ale můžete se těšit například i na temné, pomalé a ztřeštěné kousky ve stylu Cinema Strange, The Birthday Party a Bauhaus.
Náš styl by se dal právě označit jako bláznivý, ztřeštěný, temný až schizofrenní, nebo jak mi sami říkáme: "Jako když banda bláznů uteče z psychiatrické léčebny a jde si zahrát na pódium."

Historie kapely, tak jak ji popisuje profil na CzScene:

Vznik této znovu zrozené kapely se datuje ke dni 3.7.2012. Tato kapela vlastně vznikala již skoro o rok dříve, ovšem členové kapely se různě střídali (v jejím středu stále zůstával především její zakladatel  Pavel "Ice" Cajthaml), se zvukem se hodně experimentovalo, tvorba a styl byly hodně různorodé.V době začátku vzniku skladby Nightmarish Bats, která měla dříve právě pracovní název 3.7.2012 označující den začátku jejího vzniku, se kapela začala náhle celkově rozpadat.


Nakonec zbyl  Pavel "Ice" Cajthaml uplně sám, avšak nechtěl nic vzdát.Díky tomu že zůstal sám, mohl si sám ujasnit zvuk a směr kapely a tak pokračoval ve skládání hudby sám dál a začal hledat nové členy.Skladbu Nighmarish Bats pojal jako nový základ zvuku od kterého se pak dále odvíjela řada dalších písní. Většina dřivější skladeb které vznikli před 3.7.2012 byly zavrženy, některé však zůstaly.Krátce na to sehnal Pavel "Ice" Cajthaml nové členy kapely a začal s nimi nacvičovat a tvořit nový materiál.


V současnosti má kapela rozpracováno deset písní. Navíc zvláštní náhodou přesně na den o tři měsíce později, kdy vznikl první nápad na skladbu Nightmarish Bats, vydává dne 3.10.2012 kapela The Bat Hole svůj první demo singl již víceméně hotové skladby Nightmarish Bats.V blízké budoucnosti se můžete těšit na nahrávky dalších písní. Naše tvorba není jen rychlá a energická, jak by se mohlo zdát díky našemu prvnímu demo singlu, ale můžete se těšit například i na temné, pomalé a ztřeštěné kousky ve stylu Cinema Strange, The Birthday Party a Bauhaus.Náš styl by se dal právě označit jako bláznivý, ztřeštěný, temný až schizofrenní, nebo jak mi sami říkáme: "Jako když banda bláznů uteče z psychiatrické léčebny a jde si zahrát na pódium."

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

DOBRE! tak drzim palce a tesim se. podle inspiracnich vlivu to vypada dost zajimave.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.