Reznorův návrat k labelu inspirovaly nepříznivé zkušenosti z Prahy

Jak prozradil leader Nine Inch Nails, právě pražské zklamání z promotion koncertu v něm pohnulo nápad ukončit nezávislé působení bez labelu. 

Koncert-NINE-INCH-NAILS-nin

Po víkendové zastávce v losangelském Aratani/ Japan America Theatre usedl Reznor k moderované diskuzi s Davidem Byrnem (Talking Heads). Poprvé se tu pro něj naskytla vhodná příležitost vysvětlit, proč se po letech usilovného úprku před mašinérií hudebního průmyslu rozhodl vydat nové EP pod hlavičkou společnosti Columbia (psali jsme zde).  

 

"Hráli jsme v Praze, ale všude jsem viděl jen plakáty na koncert Radiohead, kteří měli vystoupit na tom samém místě za půl roku. Pak jsem vlezl do obchodu s nahrávkami, ale nikde tu nebyla sekce, která by obsahovala cokoliv od Nine Inch Nails.", popsal své zklamání z promotion v České republice zpěvák s odkazem na turné v roce 2009.

 

 Zdá se tedy, že volnost a vlastní distribuce nahrávek Reznora po letech omrzely a chystá se opět obklopit týmem marketérů, kteří minimálně How To Destroy Angels vrátí na pulty obchodů i stěny hudebních hal.  

 

 

Zdroj: http://www.nme.com/news/radiohead/66647

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

heh, heh, so sad.
To bylo v turne 2007...
2007 Reznor label opustil, Radiohead tu hráli 2009 na Výstavišti.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.