In Death It Ends vydává "živák" z koncertu před 39 lety

Průkopnický ghostwave projekt připravil pro své fanoušky záznam z koncertu... z července roku 1979... 

Jestli se Porlu Kingovi a jeho projektu In Death It Ends nedá (kromě téměř manické pracovitosti) něco upřít, je to kreativita. Ať už jde o zvuk, auru tajemna (zásadní odmítání rozhovorů a živých vystoupení) nebo vizuál, spojující sličné nahé dívky s jedovatě zeleným duchařským oparem, v každém coulu to má pan umělec dotažené. To potvrzuje i nejnovější  majstrštyk, kterým je nové (s ohledem na úplnou absenci koncertů koncertů velmi překvapivě) živé album. Samozřejmě to ale není jen tak.

In Death It Ends

Živák se totiž jmenuje "Pendleshire Polytechnic 1979" a podle autora byl natočen v červenci roku 1979 v Royal Raymond Rife Baru pod Pendleshire Polytechnic (obě místa jsou fiktivní, avšak odkazující na skutečné osoby a místa historie). A i tady se projevila Porlova obsese dokonalostí. V balíčku (který byl během 48 hodin rozprodán) totiž kromě CDčka s 65minutovým záznamem najdete i plakát z akce, leták z klubu, odznáček z turné a dokonce i utržený lístek. Prvních 50 nejrychlejších navíc dostalo ručně psaný playlist. Iluze je tedy dokonalá.

Jak dokazuje ukázka, nejspíš půjde o výběr nejsilnějších skladeb In Death It Ends, přepracovaných do podoby, jak by asi mohly znít v podání temné, řádně vyšinuté psychedelic/postpunkové kapely na přelomu 70. a 80. let. Klobouk dolů a hluboká úklona - tomuhle říkáme dotažený koncept!


▲in death it ends▲apparitions▲Live 1979

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.