Gothic Look (podle vizážistů)

gothiclook-sA máme tu další přírůstek do rubriky Média o goths, tentokrát z fashion časopisu One, hlásící se k odkazům módních mol Paříže. Podle něj je gotika vzhledem zimy 2012/2013 a "tím pravým party outfitem pro naší vizáž" – co vy na to?






 

Autor: Jan Boublík
Zdroj: One (srpen/září 2012)
Fotky: Archiv značek 

Gotika za poslední dobou objevila v mnoha různých tuzemských médiích – vzpomeňme třeba na články na iDnesu, Magazin.cz, Krasna.cz, z tištěných například příspěvky v MF Sedmička, Československé fotografii a podobně (všechny pro vás shromažďujeme v rubrice Média o goths).

Trochu méně obvyklé je pronikání vizuálu gothic scény do tuzemských variací pařížských módních časopisů. Nicméně dočkali jsme se díky magazínu One, který se podíval na "jeden z nejkontroverzějších beauty trendů posledních několika sezón", který má dominovat letošní zimě. Českoslovenští příznivci newyorského proudu Gucci gotiky (o které se víc dočtete třeba v knize Gotický svět Natashy Scharfové) se tedy jistě zaradují.

V jednom se však s pohledem vizážistů určitě shodneme: "Nejčastěji nás však stále trápí otázka, jak aplikace make-upu... přenésti do módně jen málo tolerantního prostředí naší středoevropské společnosti. Jediný recept skrývá odvaha. Bez ní totiž neexistuje zábava a v kráse se vedle volby skrývá právě také zábava, zábava z experimentu a sebereflexe."

gothiclook11gothiclook12

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

http://www.stylesurfin.cz/post/47213623608/jednou-gotik-vzdycky-goth

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.