Coldnoise

coldnoise_sAbychom zachovali rovnováhu v naší rubrice, ve které vám představujeme zajímavé umělce ze stránek CzScene, podíváme se tentokráte na Slovensko za mladým jednočlenným dark/ambientním projektem Coldnoise.






 

O projektu

Coldnoise je projekt Jara V., který se v něm snaží zachytit problémy a krásy každodenního života. Dalo by se říct, že Coldnoise (,,studený zvuk“) je kombinací ambientu a dark ambientu, kterou doplňují prvky filmové hudby. Řídí se heslem: ,,Každá pesnička má svoj vlastný príbeh, preto sa stačí len započúvať a ona Vám ho sama vyrozpráví.“

Biografie

Jaro V. se hudbě začal věnovat už jako malý kluk na Základní umělecké škole, která mu dala nejen základy hry na klávesy, ale taky v něm nastartovala sklony tvořit vlastní skladby. Jak sám říká, škola ho: „...naučila nie moc nadšenie hrať ľudové piestne a Mozarta :).“ Aktuálně se Jaro věnuje jen projektu Coldnoise, který má za sebou jedno vydané EP „Mystery Of  Lies“ a album „Alley Of Crows“ u vydavatelství RedSeaTranceRecords.

Ve stádiu příprav je i nové album „Tale For Mind“, které slibuje posluchače zavést do různých koutů a sfér atmosférické hudby. Chystá se i nový klip k desce, o obal se znovu postará Jarův dobrý přítel, grafik a designér Pavel Fuksa. Projekt Coldnoise má ale v plánu vystupovat i živě a začít s tím chce letos.


Coldnoise - Silkydream 


Sestava

Jaro V. pracuje na Coldnoise sám a chce to tak nechat. Do budoucna je ale otevřený novým možnostem a projektům.

Inspirace/vlivy

Inspiraci Jaro V. sbírá hlavně z pocitů a aktuální situace ve světě. Mezi ty nejsilnější vlivy ale řadí svou rodinu a přátele, kteří ho v tvorbě podporují. Hudebně se Coldnoise hlásí hlavně k odkazům projektů jako X- Fusion , Nox Arcana, Erik Ekholm a Third Realm/ Nathan Rainer, který Jara naučil základy hudebních programů a používání VST pluginů.

Diskografie

Mystery Of Lies ( EP ) // 4 skladby
Alley Of Crows ( Album) // 7 skladeb
Tale For Mind ( Album ) //  (chystá se na rok 2013)

Profil projektu Coldnoise
najdete na CzScene.

coldnoise

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.