Vlny coverů pokračují – jak zní gotická hymna v podání Massive Attack?

Triphopová legenda nejen přizvala na pódium Elizabeth Fraser, ale dává na aktuálním turné svou verzi "Bela Lugosi's Dead".


Je to nejspíš poprvé, co na našem webu vidíte jméno Massive Attack, ale je k tomu dobrý důvod. Jedna z nejdůležitějších kapel triphopového žánru je totiž aktuálně na turné připomínající 21. výročí vydání jejich průlomového alba "Mezzanine". Na něm jste mohli hned ve třech skladbách slyšet hlas vlivných Cocteau Twins, což si umělci na aktuálním turné několikrát připomněli tím, že si je Elizabeth dala s kapelou po těch 21 letech znovu živě.

Novinkou je ovšem zařazení do koncertních playlistů předělávky písně z nejgotičtějších – samotné "Bela Lugosi's Dead". Proč tahle poklona Bauhaus? Vysvětlení má basák David J. Haskings: "Robert (3D) Del Naja, zpěvák Massive Attack, mi jednou řekl, že na začátku 80. let šli s tehdy 12letým Trickym na koncert Bauhaus v Bristolu a natolik je to uhranulo, že kvůli tomu založili Massive Attack. Je to jedna z mých vůbec nejoblíbenějších kapel, takže mne taková pocta potěšila na duši." Potěší i vás?

Massive Attack – Bela Lugosi's Dead

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.