Daemonia Nymphe vydají po pěti letech novou desku

Řecký projekt Daemonia Nymphe, který léta spojuje řeckou tradici s darkwave akustickými spády hlásí, že má k vydání připravenu novou řadovou desku.

Řecký, ale už delší dobu v Londýně usazený projekt Daemonia Nymphe funguje na hudební scéně déle než 15 let a za tu dobu vydal tři dlouhohrající desky a jednu remixovou kolekci. Jeho unikátnost spočívá v originálním propojování řeckých tradičních motivů a instrumentů s temným odkazem Dead Can Dance. Po pěti letech ticha se v letošním roce vrací s novou deskou, která už je prý kompletně nahraná, ba dokonce i zmasterovaná. Kapela v současné době dokončuje klip k jedné ze skladeb zatím bezejmenné novinky. Jediné, co už teď můžeme prozradit je fakt, že hosty kolekce jsou bývalý bubeník Dead Can Dance Peter Ulrich, Luka Aubri-Krieger (ex-Omnia) hrající na didjeridoo nebo klarinetista Peter Jaques z kapely Stellamara. Album postupně vznikalo ve studiích v Londýně, Aténách a Thessaloniki a vydání se zhostil francouzský label Prikosnovénie.

Pro představu, co můžete od Daemonia Nymphe můžete na novince učekávat, přikládáme video ke skladbě z prozatím poslední řadovky "Krataia Asterope".

 


Daemonia Nymphe - Divine Goddess of Fertility

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.