Zvrat v kauzách napadených gotiků: jde o zločin z nenávisti

Neustávající vlna násilných útoku na příslušníky subkultur konečně pohnula britským soudním systémem. Nejzásadnější novinkou uplynulých dní se tak stává novela, podle které budou útoky na gotiky, punkery i emaře posuzovány přísnější optikou jako zločiny z nenávisti.

Inertia_attack

V české právní terminologii je takový zločin definován jako "trestný čin motivovaný nesnášenlivostí a společenskými předsudky vztahujícími se ke společenské skupině identifikované na základě rasy, náboženství nebo víry, pohlaví, sexuální orientace, národnostní a etnické příslušnosti či jiné odlišnosti."  (zdroj)

 

Dlouhých pět let po smrti brutálně zavražděné Sophie Lancaster (celý článek, který jsme věnovali jejímu případu najdete zde) a mnoha dalších napadených v oblasti Greater Manchester (psali jsme zde nebo zde), tak konečně přichází ráznější krok k odsuzování útočníků. 

 

Novela ale přichází po hudebních serverech společně s dalším otřesným případem napadení. O to horší tím, že se jedná přímo o zpěvačku kapely Inertia - Alexys B, kterou jsme loni v létě hostili na Sedmičce (report).

Jak se dozvídáme zpětně, Alexys B byla loni v prosinci brutálně napadena před klubem šesticí útočnic, které ji vyrvaly část vlasů i s kořínky, zkopaly a zbily. Důvod? Alexys během své noční směny jako DJne v karaoke baru údajně nenašla jejich poptávaný song dostatečně rychle, a tak ji šestice před klubem vyhmátla a napadla. 

 

 

We have just received CCTV footage of the actual attack on Alexys B from Inertia. As we reported yesterday, Alexys B from Inertia got brutally attacked by 6 girls on the 27th of December 2012. Alexys was working her night job as a karaoke host when she was set upon by 6 girls and got punched, kicked on and stomped on. The results: heavily bruising allover her face and body. Above is a picture of Alexys' face right after the attack.
The footage is rather shocking and can be seen below (the attack happens at 5.15 into the footage.). You seriously have to wonder why the Police have so far done nothing to arrest the perpetrators. Any information can be directed at the Limehouse Police Violent Crimes Department. 0207 275 4759, let's hope they will finally do something.

Celý incident byl zaznamenán průmyslovou kamerou, zhlédnout jej můžete od 5:15 na přiloženém videu. Přidáváme společně s varováním, že obsahuje násilné scény. 

 



Zdroj: Side-line.com  

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.