Report z kanadsko-bulharského setu Spectres, Voyvoda a Shemale Zero

Report z mezinárodního utkání Voyvoda/Shemale Zero/Spectres
Na to, že nám teprve před pár dny začalo jaro, jsme toho v letošním roce po pražských klubech stihli poměrně dost.   Přesto si kytarpáni z řad Sanctuary.cz neodpustili snahu vyrovnat převažující electro smršť roku 2013 a k 28. dubnu sezvali trio divočejších kytarovek mezinárodního měřítka.
"Děláte kluci ještě vůbec nějakou gotiku, nebo je to už samej punk?", uvítal nás v žižkovském undergroundu zvukař XT3, jehož slova zpečetila křída na vstupních dveřích hlásající line-up Spectres (punk), Voyvoda (punk) a Shemale Zero (art punk).  Vzhledem ke skutečnosti, že všechny ty "post" a "wave" škatule stejně Žižkováky nenatáhnou, to bylo intro vcelku vítané a přímočaré. Synťáky plníci klubové koberce nicméně napovídaly, že Bulhaři během několika měsíců přidali na atmosféře. Nakonec se ale vyšvihli vedle naboostrované basy i s novou kytarou. Počet kapelních spolujezdců zmátl nakonec i nás samotné, takže jsme za závěsem vítali Voyvodu slovy "hello, Spectres?".  Část loňské sestavy zmizela hledat štěstí za oceánem, aby ji nahradily nové , východoevropským větrem šlehané tváře.
Jedna z nich se během pár minut proměnila z introvertního mlčocha v dominantní čubu v lascivních punčochách a začala kázat v otvíracím setu pod názvem Shemale Zero. V tento moment by bylo dobré stáhnout skloňování dle ženského rodu zpátky k mužskému, za Shemale Zero totiž stojí frontman Ottis, androgynní fetišista ohánějící se v textech sexismem stejně peprným,  jak to známe třeba od divoženky Peaches. Na stagei ho doprovodil za synťáky anonymní mor-doktor zasypaný dětským pudrem, dohromady show dostatečně zběsilá na naplnění našich zvrácených očekávání.
Bulharská škatulata v backstagei pár minut poté vyplivla na podium přeházené členy doplněné našim zarotslým oblíbencem od bicí soupravy a rozjel se další set, tentokrát pod hlavičkou sofijských kolegů Voyvoda. Láska k východoevropské historii osmanských časů způsobila před turné lehký pres, zpěvák a mozek kapely Filip v posledních měsících ležel v zaprášených pergamenech minulosti, aby stihl vydavateli odeslat svou knihu a na zkoušení s novým klávesákem nebylo moc času. Přes jeden dva přehmaty ale trojice šlapala hrdinně a vygradovala celý set třemi ukázkami z chystané desky "Aramia", od které můžeme podle všeho čekat úplně nový, kytarově masivní a rozhodně očekávání hodný zvuk.
Kdo má naopak ve svém zvuku už léta jasno jsou kanadští pankáči Spectres. Narozdíl od svých stravovacích preferencí, neboť se na místě ukázalo, že jejich gastro-rider obsahoval nepodloženou informaci o jejich údajném veganství. Jaká to radost, že si banda ostřílená vancouverskými squatty dlouho nevybírala a naše premiérově kuchtěné vegan-friendly saláty s gustem zbaštila. Posilněni vitamínovou náloží a žižkovskými pivními tanky se pětice vyšvihla na podium s mohutnou energií, nedbajíce slabé návštěvnosti napěchovali do kotle maximum  síly a chytlavých deathrockových riffů.  Pokud jsme před koncertem slibovali hybné melodie na klubové gothic-pogo, můžeme si po nedělním večírku docela v klidu orazit.
 

Na to, že nám teprve před pár dny začalo jaro, jsme toho v letošním roce po pražských klubech stihli poměrně dost. Přesto si kytarpáni z řad Sanctuary.cz neodpustili snahu vyrovnat převažující electro smršť roku 2013 a k 28. dubnu sezvali několik divočejších kytarovek mezinárodního měřítka.

"Děláte kluci ještě vůbec nějakou gotiku, nebo je to už samej punk?", uvítal nás v žižkovském undergroundu zvukař XT3, jehož slova zpečetila křída na vstupních dveřích hlásající line-up Spectres (punk), Voyvoda (punk) a Shemale Zero (art punk).  Vzhledem ke skutečnosti, že všechny ty "post" a "wave" škatule stejně Žižkováky nenatáhnou, to bylo intro vítaně přímočaré. 

 

Synťáky plníci klubové koberce nicméně napovídaly, že Bulhaři během několika měsíců přidali na atmosféře. Nakonec se ovšem vyšvihli vedle naboostrované basy i s novou kytarou. Počet kapelních spolujezdců zmátl i nás samotné, takže jsme za závěsem vítali Voyvodu slovy "hello, Spectres?". Část loňské sestavy zmizela hledat štěstí za oceánem, aby ji nahradily nové , východoevropským větrem šlehané tváře. Jedna z nich se během pár minut proměnila z introvertního mlčocha v dominantní čubu v lascivních punčochách a začala kázat v otvíracím setu pod názvem Shemale Zero.V tento moment by bylo dobré stáhnout skloňování dle ženského rodu zpátky k mužskému, za Shemale Zero totiž stojí frontman Ottis, androgynní fetišista ohánějící se v textech sexismem stejně peprným,  jak to známe třeba od divoženky Peaches. Na stagei ho doprovodil za synťáky anonymní mor-doktor zasypaný dětským pudrem, dohromady show dostatečně zběsilá na naplnění našich zvrácených očekávání.

 

 

Shemale Zero live at XT3, Prague

 

 

Bulharská škatulata v backstagei pár minut poté vyplivla na podium přeházené členy doplněné našim zarostlým oblíbencem od bicí soupravy a rozjel se další set, tentokrát pod hlavičkou sofijských kolegů Voyvoda. Láska k východoevropské historii osmanských časů způsobila před turné lehký pres, zpěvák a mozek kapely Filip v posledních měsících ležel v zaprášených pergamenech minulosti, aby stihl vydavateli odeslat svou knihu a na zkoušení s novým klávesákem nebylo moc času. Přes jeden dva přehmaty ale trojice šlapala hrdinně a vygradovala celý set třemi ukázkami z chystané desky "Aramia", od které můžeme podle všeho čekat úplně nový, kytarově masivní a rozhodně pozornosti hodný zvuk.

 

Voyvoda live at XT3, Prague

 

Kdo má naopak ve svém zvuku už léta jasno jsou kanadští pankáči Spectres. Narozdíl od svých stravovacích preferencí, neboť se na místě ukázalo, že jejich gastro-rider obsahoval nepodloženou informaci o údajném veganství. Jaká to radost, že si banda ostřílená vancouverskými squatty dlouho nevybírala a naše premiérově kuchtěné vegan-friendly saláty s gustem zbaštila. Posilněni vitamínovou náloží a žižkovskými pivními tanky se pětice vyhoupla na podium s mohutnou energií, nedbajíce slabé návštěvnosti napěchovali do kotle maximum  síly a chytlavých deathrockových riffů.  Pokud jsme před koncertem slibovali hybné melodie na klubové gothic-pogo, můžeme si po nedělním večírku docela v klidu orazit.

 

Spectres - Time Is Out live at XT3, Prague

Fotogalerie

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.