Prague Gothic Treffen vol.8 hlásí další tři potvrzená jména!

Chystaný seznam vystupujících letošního PGT se pomalu zaplňuje.

 

pgt8_letk

 

Největší setkání příznivců 'temné subkultury' v České republice - tímto přízviskem se může pyšnit akce s názvem Prague Gothic Treffen, jejíž osmý ročník se uskuteční poslední prázdninový den, tedy v sobotu 31. srpna. I tentokrát vám chceme nabídnout atraktivní jména ze zahraničí společně se špičkou českých DJů, a to hned v několika klubech situovaných do prostředí pražského Žižkova.

Prozatím jsme představili tři DJe, která se v inkriminovaný den na PGT představí: Ostřílená hvězda elektroniky Daniel Myer (Haujobb, Destroid), pravděpodobně nejrespektovanější britský oldschool DJ Martin Oldgoth a renomovaná britská publicistka Natasha Scharf, jejíž knihu Gotický svět znáte i z českého překladu. A dnes přihazujeme tuto trojici jmen:

Pokud patříte k příznivcům gothic rocku, těžko vám mohlo uniknout jméno německého kultu Girls Under Glass, který se na scéně pohybuje už více než čtvrt století. Jeho zakladatel a frontman Volker Zacharias téměř stejně dlouhou dobu působí na postu kytaristy u electro-rockové legendy The Cassandra Complex. A právě během jeho 80s/coldwave/postpunkového setu se budete moci rozehřát na kytarové stage v klubu XT3!

 

volker_zacharias

Volker Zacharias

 

Synthpopovým fanouškům určitě neuniklo nové album rakouské formace dAVOS. Klávesista Matt C. je už ale celých 15 let podstatně známější jako organizátor Depeche Mode parties v proslulých vídeňských klubech Viper Room a U4. Jeho set složený především ze synthpopu, wave, alternativních 80s a DM si budete moci v rámci PGT poslechnout na synth stage!

 

matt1

Matt C.

 

Prvním potvrzeným domácím představitelem letošního Prague Gothic Treffen je osvědčený brněnský resident TheLast. Pokud jste neměli zatím tu možnost slyšet jeho set na některé z pražských, brněnských či bratislavských akcí, kde se často objevuje, pak jste možná navštívili brněnské Dead Dolls Disco nebo Corrosion Party, jichž je organizátorem. TheLast v rámci PGT zahraje na electro stage v klubu Signal!

 

TheLast

TheLast

 

Tím ještě náš výčet interpretů osmého PGT nekončí! Další novinky přineseme již brzy, nebo si je můžete sami kontrolovat na podstránce www.sanctuary.cz/pgt.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.