PŘEDSTAVUJEME PRVNÍ ÚČINKUJÍCÍ JUBILEJNÍHO XV. ROČNÍKU PRAGUE GOTHIC TREFFEN!

Přinášíme první podrobnosti k chystanému XV. ročníku PGT.

Když jsme před patnácti lety uspořádali první akci s názvem Prague Gothic Treffen pro pár příznivců scény, netušili jsme, jestli vůbec proběhne nějaké pokračování. I nám se tedy zdá neuvěřitelné, že postupem let akce vyrostla do nynější podoby vícedenní akce s převahou živé produkce, konající se v několika klubech a kterou mají čím dál tím víc v hledáčku i zahraniční návštěvníci. A protože je před námi půlkulaté výročí, pojďme se teď podívat na první detaily této oslavy. Pokud se hodláte XV. PGT zúčastnit, určitě si napište do diářů termín. Akce se i tentokrát uskuteční koncem prázdnin, konkrétně ve dnech 28. a 29. srpna 2020.  Už nyní vám můžeme s velkou radostí představit první trojici aktérů, které budete moci vidět v Praze naživo.

Stockholmská čtveřice Isolated Youth vznikla teprve v roce 2017, kdy se bratři William a Axel Mårdbergové spojili s Egonem Westberg Larssonem a Andreasem Geidemarkem. Debutové EP "Warfare", které vyšlo hned v úvodu letošního roku u respektovaného labelu Fabrika Records, způsobilo na postpunkové scéně nebývalý poprask a superlativy nešetřil třeba kultovní web post-punk.com, který nadšeně chválil "ohromující autentický postpunkový kytarový sound začátku 80.let". Online magazín CVLT Nation zase označil Isolated Youth jako "jednu ze šesti postpunkových kapel, kterou musíte slyšet hned teď". Během příštího roku bychom se navíc měli dočkat nových skladeb. Bude se jednat o jejich premiérový koncert v České republice.

 

 

Také další interpret přijede ze Švédska. Kvartet Then Comes Silence při své tvorbě vzal to nejryzejší z gothic rocku a obohatil sound notnou dávkou rocku, psychedelie a postpunku. Výsledkem je výbušná směs masivního apokalyptického zvuku a dystopických vizí. Ne nadarmo se kapela dostala pod křídla mamutí stáje Nuclear Blast, kde také předloni vyšlo jejich prozatím poslední, čtvrté album "Blood", které produkoval Tom van Heesch (Rammstein, Entombed A.D. nebo Backyard Babies). I u Then Comes Silence se bude jednat o českou premiéru. A vsadíme se o hřebík z Lugosiho rakve, že vás tahle kapela naživo dostane do kolen!

 

 

Jméno dalšího vystupujícího a zároveň prvního headlinera XV. Prague Gothic Treffen naopak není třeba představovat. Nizozemská temná legenda, kerá pomáhala definovat zvuk jednoho z nejdůležitějších žánrů celé gotické scény, darkwave. Kapela, jejíž počátky sahají až do roku 1981 a která patří po celou dobu své existence mezi čelní představitele temného hnutí. Jeden z pilířů kultovního vydavatelství 4AD v 80. letech, jedinečný mix gotických kytarových nálad a chladné elektroniky, vybroušený léty do podoby unikátního klenotu. A v neposlední řadě i stálice všech velkých gotických akcí napříč celou planetou s hity plnícími taneční parkety i po bezmála čtyřech desítkách let. Ano, na příštím Prague Gothic Treffen uvidíte Clan of Xymox!


 

 

To samozřejmě zdaleka není všechno, co vám na patnáctém Prague Gothic Treffen nabídneme. Další jména jsou už nyní v jednání a jakmile bude vše potvrzeno, budeme vás informovat. Podrobnosti se vždy dozvíte nejdřív na našem webu. Tímto zároveň spouštíme i předprodej vstupenek. Dvoudenní permanentky seženete u GoOut.cz za stejnou cenu jako v loňském roce, tedy 490,- Kč (+ poplatky sítě). Na místě potom zaplatíte 590,- Kč, denní vstupenky nebudou v prodeji.

 

XV. PRAGUE GOTHIC TREFFEN – live: Clan of Xymox (NL), Then Comes Silence (SE), Isolated Youth (SE), more TBA.
28. - 29. srpna 2020
Vstup: 490,- Kč (+ poplatky) - GoOut.cz / 590,- Kč (na místě).

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.