Ničivé aggrotech hurikány Hocico a Amduscia zavlečou do Prahy gejzír divoké mexické krve

Aggrotech a Mexiko. Jaká dvě jména se vám vybaví, když dostanete tyhle indicie?

Je tomu už dlouhých pět let, co do Prahy dorazili Erk s Racsem s cílem vyvenčit svého kousavého mazlíčka Hocico. Na krku tehdy měli novou desku "Ofensor" a studiově se následně odmlčeli až do minulého roku, který byl svědkem vydání novinky "Artificial Extinction". To je samozřejmě dostatečný důvod k novému turné "European Extinction" a logicky i k čerstvému tanečnímu přeorání českého publika.

Mexičtí bratránci spolu začali páchat hudební nepravosti v roce 1993 a postupem času se propracovali k jedinečnému soundu, který se stal vzorem pro mnohačetné stádo následovníků. Definitivní nadvládu nad aggrotechem terorizovanými kluby převzali v roce 2002 kultovním albem "Signos De Aberración". Tracky jako "Untold Blasphemies" nebo "Forgotten Tears" patří dodnes do zlatého fondu elektronického běsnění.

 

Hocico - Psychonaut

 

Ani v dalších letech kluci, kteří v mezidobí našli občasný (v případě Racsa) či druhý (v případě Erka) domov také v sousedním Německu, nežili pouze ze svého nejúspěšnějšího alba a naopak vypálili skvělé nahrávky jako "Memorias Atrás" se šlehou "About a Dead" či vraždu "Tiempos de Furia" se zničujícím válem "Bite Me!".

Z undergroundu Mexico City povstali v roce 1999 také Polo, Edgar a Raul, kteří založili aggrotech partu Amduscia. Za jejich zvukem můžete hledat odkaz jejich slavnějších krajanů, nebo třeba také těžký život ve stejném rodném městě. Osudy obou projektů se sbíhají také u vydavatelství Out of Line, které dalo i mladším pekelníkům šanci nejdřív na kompilacích a později se ujali i úspěšného debutu "Melodies for the Devil".

 

Amduscia - Una Esperanza Rota

 

O tři roky později následovala druhá dlouhohrající deska "From Abuse to Apostasy" a rok 2008 byl svědkem vydání třetího alba "Madness in Abyss". Rozjetou mašinu však v roce 2010 zasáhla těžká rána - smrt Edgara Aceveda,  "Death, Thou Shalt Die" byla labutí písní a jeho posmrtným hudebním odkazem. Od vydání dosud poslední řadovky "Filofobia" uběhlo dlouhých sedm let a je třeba říct, že za celou dobu své existence se Amduscia do České republiky nepodívala. To se však změní letos a frontman Polo Acevedo k nám přiveze bráchův odkaz 17. dubna.

Nazrál čas ukázat pražskému publiku zač je v Mexico City perník. Držte si číra a krabice, Hocico a Amduscia v jeden den na jednom pódiu ve smíchovském klubu Underdogs´.

HOCICO (MX), AMDUSCIA (MX) + support 
Pátek 17. dubna 2020 od 20:00 hodin

Underdogs‘ Ballroom, Nádražní 3, Praha 5
Vstupné: 450,- Kč + poplatky (v síti GoOut.cz - ZDE)

 

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

a neni na to ten Underdogs prilis maly?
Je

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.