Virtuální spolupráce Marka Spybeyho a Anatoly Tokee Grinberga přinesla už třetí album

Neočekávané spojení britského industriálního veterána Marka Spybeyho (ex-Zoviet France, Dead Voices On Air ad.) a ruského producenta Anatoly "Tokee" Grinberga během pár měsíců přineslo už třetí dlouhohrající desku.

Mezigenarační setkání na britsko-ruské frontě. Tak by se dalo nazvat kreativní spojení Marka Spybeyho, kterého posluchači znají ze spolupráce s Download, Jarboe, Can, Pigface, Legendary Pink Dots nebo Mickem Harrisem, ale především z jeho působení v projektu Dead Voices On Air, a ruského elektronika a producenta Anatoly "Tokee" Grinberga, fungujícího nejen jako výkonný umělec, ale také jako žádaný producent a studiový inženýr.

První setkání mezi oběma muzikanty proběhlo v rovině zakázky, kdy Anatoly před dvěma roky masteroval některé nahrávky Dead Voices On Air. Spolupráce přerostla do kreativní kooperace v loňském roce, kdy vyšla první deska "123 m". Úspěch alba, které prolíná melancholické, elektronicko-industriální spády obou umělců, brzy přinesl pokračování v podobě druhé desky "Dust Forbids The Bird To Sing" a čerstvé, prozatím poslední novinky "The Failure Of Language".

Především instrumentální kolekce je tentokrát nejvíce inspirované lidským hlasem a slovem. "Hlavním impulzem byl článek Geralda Weavera s názvem „Donald Trump a selhání jazyka“," jak přiznal Mark Spybey. "Vládne nad námi stín a my se snažíme pochopit, co to všechno znamená", dodal zamyšleně. Kolekce vyšla 6. listopadu 2020 na labelu Ant-Zen a níže si jí můžete poslechnout nebo pořídit v digitální podobě nebo na vinylu.
 
 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.