Lisa Gerrard představuje první singl z připravované desky s Julesem Maxwellem

Lisa Gerrard, neúnavná zpěvačka Dead Can Dance, prezentuje první singl ze společné desky s Julesem Maxwellem.

Práce na společném albu australské zpěvačky a irského skladatele začala před více než sedmi lety, kdy se oba muzikanti poprvé potkali. Lisa Gerrard s divadelním hudebním tvůrcem Julesem Maxwellem začala připravovat materiál pro spolupráci s legendárním sborem Le Mystère des Voix Bulgares. Spolupráce nabrala takové obrátky, že dvojice doplněná o producenta Johna Chapmana z kapely MAPS začala připravovat společnou desku.

Ta začala být anoncována už před dvěma roky, k finálnímu vydání ale dojde až 7. května 2021 díky vydavatelství Atlantic Curve. Předobjednat si jí můžete v mnoha podobách ZDE.

Album o sedmi skladách doplňuje sedm krátkých filmů. Video polského režiséra Jacoba Chelkowského, které doprovází tuto titulní skladbu „Noyalain (Burn)“, je v Covidové době trochu provokativním počinem, protože zachycuje pocity lidí z jednoduchého, dnes pro mnohé traumatizujícího doteku.

 

Lisa Gerrard & Jules Maxwell — Noyalain (Burn)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Nemám slov. I když vlastně, je toho tolik, co bych rád řekl. Za ty roky, co poslouchám DCD a jejich soukromé projekty už tak nějak očekávám jak další spolupráce může znít a co od toho čekat. Ale tady jsem byl a pořád jsem velmi překvapený. Troufám si říci, že nadšený! Moderní elektronický zvuk ve spojení s Lisou je úžasný zase to přináší svěží závan inovace. Náladu bych přirovnal k Mobymu a jeho ikonické "Porcelain" z pláže. Je tam toho hodně, co můžete objevovat a za mě je tento první singl úžasná pozvánka do jejich světa a je dle vkusu jestli to přijmete a nebo ne. Mě dostali a čekám na jízdenku do full alba, abych tenhle hudební projekt mohl zkoumat dál. Dál už žvanit nebudu a jdu si to zase pustit. Já jsem nadšený!
Lisa se nádherně podílela na soundtracku GLADIATOR. Výborný film,výborná hudba Hanse Zimmera.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.