Oslavte dnešní World Goth Day třeba celodenním streamovacím maratonem

Vypusťte svého "vnitřního gotika" a užijte si den, zasvěcený naší subkultuře. Muziky bude díky World Goth Day Stream dost.

Rok se s rokem sešel a opět je tu World Goth Day - milá tradice, která už od roku 2009 každoročně oslavuje 22. května gotickou subkulturu. Tento svátek vzniknul (nepřekvapivě) v Británii na základě speciálu na BBC Radio 6, věnovaného nejrůznějším subkulturám. Výrazný prostor zde dostala i gotická scéna, což inspirovalo DJskou dvojici DJ Cruel Britannia a DJ Martina Oldgotha (mohli jste potkat i na PGT) k navazující party a následně k založení tradice World Goth Day.

Smyslem Světového dne gotiky je nejen samotná oslava naší scény ve všech jejích ohledech, ale i osvěta, v rámci které mají příznivci subkultury ideální příležitost ukázat mainstreamovému publiku, že jde o víc než jen napatlání obličeje na bílo a povalování po hřbitovech.

Letošní rok nějakým bujarým klubovým partyoslavám nepřeje a i s koncerty a festivaly je to zatím nejisté, ale to neznamená, že se slavit nebude. Praze dobře známý německý DJ Cyberpagan dal totiž dohromady smělou událost Wold Goth Day Stream - 24hodinový streamovací maraton s půlhodinovými sety od 53 DJů z 24 zemí (včetně Japonska, Ruska, Jihoafrické republiky, Argentiny, Izraele, Malty, Bolivie, Srbska, Norska, Mexika nebo Chile). 

Vskutku mezinárodní aktivita má pod heslem "one world - one human race - one goth scene" spojit lokální scény po celém světě. A jsme moc rádi, že i Česká republika dostala ve streamu své místo a Sanctuary.cz mohlo vyslat svého zástupce reprezentovat po boku kolegů jako je DJ Martin Oldgoth, DJ Willian Faith + Sarah Rose, DJ Woodraf, DJ Dmitry Flo, samozřejmě DJ Cyberpagan a další. Co se bude hrát? Uvidíte a uslyšíte sami. 

Streamovat se začíná ve dvě odpoledne a připojit se můžete na oficiálním Twitch kanále, FB event akce je tady.

Tak šťastný a netopýří!

World Goth Day Stream

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.