Domácí Decent Ruins a Isiolia představují společný rozklad

Jak zní ruindustrial protkaný jemnou melodikou a křehkým vokálem? Dejte si společný track a dva remixy od tuzemských projektů.

Když přijde řeč na druhý díl naší kompilace "Dark Tunes from Czech and Slovak Caves", je bezpochyby jedním z nejčastěji skloňovaných jmen plzeňská Isiolia. Ta se právě na "Dark Tunes 2" poprvé potkala s ruindustriální dvojicí Decent Ruins. Slovo dalo slovo, přeskočila jiskra a vznikla myšlenka vzájemně si zremixovat skladby z kompilace. Výsledek se měl použít na EPčka, která oba soubory momentálně chystají, ale Osud tomu chtěl jinak. Spolupráce se dámě a pánům natolik zalíbila, že kromě zamýšlených předělávek vznikla i zbrusu nová, čistě autorská věc "Decay".  

"Pro oba subjekty to byl unikátní a ojedinělý experiment, který se nejspíš jen tak nepodaří zopakovat – pro Decent Ruins to byla především série testů konceptu tzv. "melodie" ve skladbě, pro Isiolii zase pokus o zachycení její jemné substance a následné dynamizovaní ruindustriální vahou, aby se zvýšila její průraznost," vysvětlují umělci.

Ne náhodou vydávají Decent Ruins a Isiolia tento počin zrovna v den začátku polské Castle Party; je to oslava návratu koncertů a živé muziky do života lidí vůbec. EPčko s titulní skladbou a oběma předělávkami (tedy Isioliním pohledem na vůbec první skladbu Ruin "White Quarantine" a naopak překopaná "Stupid Game") můžete poslouchat a stahovat zadarmo (nebo za cenu, kterou si sami řeknete), přímo tady:

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.