PŘEDSTAVUJEME DALŠÍ ÚČINKUJÍCÍ XVII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN

Přinášíme další várku jmen, se kterými se budete moci osobně potkat na letošním PGT.

I když do startu letošní edice Prague Gothic Treffen ještě zbývá dost času, organizátorský tým neúnavně pracuje na výběru interpretů a provozním zajištění akce. V letošním roce pro vás totiž chystáme hned několik podstatných změn, které budeme postupně zveřejňovat. Nicméně jisté je to, že se letos můžete těšit na větší počet vystupujících, než tomu bylo v minulých letech.

Prostřednictvím našeho webu jsme vám doposud představili trojici jmen, a to islandské čarodějky Kælan Mikla, italskou darkwave kultovku The Frozen Autumn a německou postpunkovou kometu Paar. Pokud vás zajímá, na koho dalšího se můžete ve dnech 26. a 27. srpna 2022 na XVII. PGT těšit, jsou následující řádky určeny právě vám.

Kořeny dalšího potvrzeného souboru hledejte až v dalekém Ekvádoru. Právě odtamtud totiž pochází jádro formace Naturata Brutalismus, která ve své tvorbě míchá chladnou atmosféru coldwave s deathrockovými kytarami a působivou deklamací v mateřštině. V Berlíně domestikovaná parta představila na sklonku roku 2020 své eponymní debutové album a návštěvníky PGT zcela určitě zaujme nejen exotickým zjevem, ale také nespoutaným a energickým vystoupením. Naturata Brutalismus odehrají na PGT svůj premiérový set v České republice.

Naturata Brutalismus - Antropófago

Gothicrockovou pochodeň na letošním PGT ponese německá formace Wisborg. Ta vznikla v roce 2017 a do dnešního dne vydala tři dlouhohrající alba u respektovaného vydavatelství Danse Macabre. Trojice se ovšem neomezuje pouze na tradiční 'goth' zvuk, ale svou tvorbu obohacuje i o prvky darkwave, punku, electroindustrialu nebo hard rocku. Do Prahy přijede představit své aktuální album "Into The Void" a dojde samozřejmě i na to nejlepší z předchozích desek. Také Wisborg se u nás představí vůbec poprvé.

Wisborg - I Believe In Nothing

Slovenskou stálici The Last Days Of Jesus naopak příliš představovat nemusíme. Deathrocková energie a nakažlivá koncertní živelnost patří už téměř tři desítky let k hlavním poznávacím prvkům této kapely, kterou můžeme bez zaváhání označit jako jednu z nejoriginálnějších formací bývalého Československa. Ne nadarmo pánové koncertovali napříč celou Evropou a představili se na celé řadě prvoligových festivalů, kde zahráli bok po boku s největšími hvězdami světové scény. Pokud jste doposud neměli příležitost kapelu naživo vidět, rozhodně si jejich vystoupení na PGT nenechte ujít - v Praze se představí po dlouhých pěti letech.

The Last Days Of Jesus - My World Is Always Black

 

Francouzská dvojice Minuit Machine prezentuje svůj pohled na synthwave/coldwave od roku 2013 a během své existence se vypracovala na jednoho z čelních představitelů současné temné elektroniky. Ostatně to potvrzuje i jejich aktuální živé album "Sainte Rave", které jsme právem označili za jednu z nejlepších nahrávek loňského roku (psali jsme ZDE). Chladná elektronika Hélène De Thoury v kombinaci s hypnotickým vokálem Amandine Stioui totiž dokáží s přehledem rozhýbat libovolně velký sál a předem jejich vystoupení pasujeme na jeden ze zlatých hřebů nadcházejícího PGT.

Minuit Machine - Empty Shell

Je jen málo jmen, která rezonují i mezi fanoušky mimo gotickou subkulturu a jsou přijímána napříč generacemi. Jedním z nich je ale zcela určitě americká legenda jménem Christian Death, jejíž historie se datuje už od konce sedmdesátých let. Kapela, která pomáhala vytvářet celou gotickou scénu za Atlantikem, která ovlivnila desítky následovníků a jež vzbuzuje už desítky let vášně jak svou tvorbou, tak kontroverzními činy a prohlášeními. Christian Death se představí jako jeden z headlinerů letošního Prague Gothic Treffen a jsme moc rádi, že tuto velekultovní formaci v čele s Valorem Kandem budeme moci po šesti letech opět přivítat v České republice.

Christian Death - Ashes

 

To ale zdaleka není vše, co pro vás na letošní Prague Gothic Treffen chystáme. Soupiska vystupujících ještě během jara nabobtná o několik dalších jmen a spolu s ní představíme i celou řadu novinek a překvapení, na která se můžete už nyní těšit. Dvoudenní vstupenky na akci seženete exkluzivně v předprodeji u GoOut, předprodejová cena činí 690,- Kč. Denní vstupenky nebudou v prodeji.

 

XVII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN – live: Kælan Mikla (ISL), Christian Death (USA, The Frozen Autumn (IT), Minuit Machine (FR), Wisborg (DE), The Last Days Of Jesus (SK), Naturata Brutalismus (EC/DE), Paar (DE), more TBA.
26. - 27. srpna 2022
Vstup: 690,- Kč + poplatky (od 1.1.2022) GoOut.cz/ 790,- Kč (na místě).

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.