Buzz Kull je na třetí řadovce fascinován klubovým životem a tvrdě elektronickými vzory 90. let

Australský elektronický projekt nepřestává na nové desce tančit v temném koutě.

Buzz Kull, sólový projekt Marca Dwyera, se po vydání singlu Last In The Club z konce roku 2019 odmčel. Aby ne, koronavirové patálie působily i u protinožců. Od léta letošního roku je ale nazpátek "na značkách", vyrazil na evropskou šňůru, a vedle toho vydal i novou řadovou desku.

Ozvěny éry 90. let, hudba kapel Front 242 a Front Line Assembly, rezonuje ve skladbách jako Fascination a Dead Inside; prvky body music flirtující s temnou stránkou britského synthpopu jsou slyšet v groovech Dancing with Machines a Man on the Beat, zatímco belgický New beat byl prvotním impulzem v trecích jako Do You See a Burn it to the Ground.

Ale třetí deska Buzz Kull není jen o hudebních subžánrech, které všichni známe a milujeme, ale také o pocitech, které ožívají pouze s příchodem noci. Tvor noci je na svobodě, lepkavý taneční parket je jeho přirozeným prostředím, a touha po převráceném klubovém světě se nedá vyléčit.

Album "Fascination" vyšlo 25. listopadu 2022 a label Avant! records ho nabízí v digitální podobě a na vinylu. Kolekci si můžete vyslechnout nebo pořídit níže na Bandcamp profilu vydavatelství nebo zkuste další místa zkrze křážovatku ZDE.

  

Buzz Kull - Dancing With Machines

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.