Joy Division/New Order nominováni do Rock'n'rollové síně slávy

Jedna z nejvlivnějších postpunkových kapel vůbec, Joy Division, i jejich následovníci New Order jsou nominovaní do Rock'n'roll Hall Of Fame.

I když v době fungování Joy Division takovými cenami opovrhovali, dnes se někteří bývalí členové Joy Division dívají na nominaci výrazně smířlivěji. "Žili jsme punkovými myšlenkami - žít a zemřít dřív než zestárneme. Důvod existence je zničit staré pořádky včetně nějakého předávání cen," vzpomněl na dobu fungování kapely s Ianem Curtisem Peter Hook. "Pak ale zestárnete, jednu nominaci získáte a uvědomíte si... ano, že je to úžasná věc. Jsem pokorný, opravdu. Je to hezké a zábavné být oceněn," přiznal baskytarista pro NME. Dokonce je kvůli tomu schopen alespoň na jeden večer zakopat příkop, který mezi ním a zbytkem kapely je už více než dekádu vyhlouben. 

Letošní seznam obsahuje osm poprvé nominovaných umělců. Vedle Joy Division/New Order to je Sheryl Crow, Missy Elliott, Cyndi Lauper, George Michael, Willie Nelson, White Stripes a Warren Zevon. Opakovaně jsou pak navrženi Kate Bush, Iron Maiden, Rage Against the Machine, Soundgarden, The Spinners a A Tribe Called Quest. Nominovaní budou oficiálně prezentování v květnu, slavnostní uvedení se uskuteční letos na podzim.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.