Temně elektroničtí 2nd Face přichází po šesti letech s druhým, zvukově vybroušeným albem

Projekt Vincenta Uhliga se chystá předložit nové zvukové vize.

"Strávil jsem posledních pět let prací na tomto monstru a vložil jsem do něj všechnu svou krev, pot a slzy. Děkuji mnohokrát za vaši andělskou trpělivost!," psal na svém Facebookovém profilu už v srpnu loňského roku projekt 2nd Face, kterého můžeme počítat za svoučasnou novou vlnu temných elektroniků. Ti milují staré EBM klasiky, ale ve své tvorbě do nich zapracovávají nové vize a hudební postupy.

I první dva singly, které vypustil na veřejnost jako lákadlo na nové album "utOpium", jdou dál cestou temného retrofuturismu. A to po zvukové i lyrické stránce. Třeba druhý singl Vox Irae, který je z novinky venku, se zaobírá "plíživou erozi demokratických struktur po celém světě, živené hustou sítí konspiračních teorií," prozradil sám autor na svých FB stránkách. "Texty se točí kolem podněcovaného zmatku, které má za následek násilně eskalující protesty a nakonec občanskou válku", dodává Uhlig.

Celé album "utOpium" vyjde 12. května na labelu Dependent, a to v digitální podobě a na CD nosiči. Ten v deluxe verzi nabídne i  bonusový disk s jednou extra autorskou skladbou a několika demy skladeb v jejich původní podobě z roku 2018. 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.