Alex Kelman přijíždí s deskou plnou darkwave a shoegaze inspirací

V Bratislavě usazený Alex Kelman míří s novou deskou na Česká i Slovenská pódia 

Řada z nás registrovala osobu hudebníka Alexe Kelmana když se pár týdnů před kovidovým šílenstvím mihnul v Praze v pozici předskokana gothic rockerů Golden Apes. Od té doby nás šikovný producent obdařil špinavým elektroclashovým singlem "Vesna" a temnějším, darkwave nasosaným EPčkem "Dezinfekcia". 

Právě titulní kompozice je spojnicí agonických časů se světlejší a barevnější budoucností, kterou reprezentuje nové album "Iluzia". Alex na něm přivítal řadu hostů - dream-popového romantika Magnuse Josefssona, shoegazeovou kapelu Secrets Of The Third Planet, kamaráda a kolegu z předchozí Kelmanovy kapely Punk TV - Vladimira Komarova nebo oldschool-elektronického guru Inbox.

Nové album, které vyšlo 15. března 2023, Alexe představí hned na čtveřici tuzemských koncertů - dnes 28. 4. v pražské Klubovně,  29. 4. v olomouckém Letnim Kinu, 30.4. v přerovském prostoru Psychedelic Umami a na závěr 1.5. v bratislavském klubu Pink Whale. Na turné vyjíždí se švýcarskými synth-pop-punkery Visions In Clouds a domácími rockovými psychedeliky Kangaroos In Austria.

 

Alex Kelman - VHS (feat. Secrets Of The Third Planet)
 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.