Rome se před vydáním desky zahalili do žluté a modré a chystají koncerty v Praze a Bánské Bystrici

Jerome Reuter pokračuje v intenzivní podpoře Ukrajiny.

Onen vztah mezi lucemburským projektem Rome a ukrajinskými fanoušky se zrodil poměrně pozdě, až v roce 2015. Tehdy Jerome Reuter poprvé koncertoval v Kijevě a byl to pro všechny zúčastněné tak silný impulz, že projekt poté začal Ukrajinu pravidelně zahrnovat do svých itinerářů. 

V roce 2022 Rome odehráli dva koncerty ve Lvově a Kijevě jen pár dní před začátkem vpádu ruských vojsk. Jeromeho událost tak zasáhla, že slíbil ukrajinským fanouškům zahrát rok poté. A jak řekl, tak také učinil (dávno předtím, než s velkou pompou ohlásili svůj ukrajinský koncert Laibach a pak ho zase rušili).

Navíc celý konflikt ho takovým způsobem inspiroval, že událostmi posledního roku naplnil obsah připravovaného nového alba. To vyjde 25. srpna 2023 pojmenované "Gates Of Europe" u vydavatelství Trisol. Už teď Rome vyslali mezi fanoušky první ukázku, singl jednoznačně pojmenovaný "Yellow And Blue".

Při této příležitosti Reuter odhalil turné, které bude nové album propagovat, a zavítá do Česka i na Slovensko. Konkrétně 28.10. do pražského Underdogs' a 31.10. do Klubu 77 v do Banské Bystrici. Předprodej na pražskou akci najdete ZDE, na koncert v Bánské Bystrici ZDE.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.