PODROBNOSTI K XVIII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN

Letošní ročník Prague Gothic Treffen už pomalu klepe na dveře.

Poslední srpnový víkend - tedy ve dnech 25. a 26. srpna 2023 - se Praha ponoří do černé a ze všech koutů Evropy (i mimo ni) se do našeho hlavního města slétnou netopýři. Pojďme se tedy společně podívat na program a další detaily této události.

ENGLISH VERSION HERE.

Stejně jako v loňském roce jsou dějištěm PGT kluby Fuchs2 a Bike Jesus (a jejich bezprostřední okolí) na pražském ostrově Štvanice. Oba kluby se nacházejí v jedné budově a přesun od jedné stage k druhé vám tedy zabere jen pár vteřin. Časový harmonogram obou večerů bude navíc koncipován tak, aby se časy vystupujících interpretů překrývaly jen minimálně a tak budete moci vidět podstatnou část vystoupení všech účinkujících. Z hudebního programu by vám tak nemělo nic zásadního uniknout. Kluby jsou letos navíc mnohem lépe připraveny na případná venkovní vedra, takže loňské nekomfortní vnitřní klima by se nemělo opakovat.

Klub Bike Jesus disponuje rozlehlou venkovní chill-out zónou, takže pokud nebudete zrovna pod pódiem některé z kapel, můžete trávit čas na čerstvém vzduchu jen pár kroků od hlavního dění. V sobotu zhruba od 21 hodin doladí venkovní atmosféru show Weird Visuals, koncipovaná přímo pro PGT. 

Ani tentokrát nepřijdete o oblíbený Gothic Picnic, který se bude konat v sobotu od 16 hodin také na ostrově Štvanice, tedy jen pár kroků od klubů. Mapku s vyznačeným místem picnicu najdete během následujících dní na oficiálním webu PGT.

Pokud toužíte po stylové památce z PGT, bude vám opět k dispozici fotokoutek, ve kterém budete moci zvěčnit sebe i své přátele ve vašem svátečním outfitu.

I v letošním roce jsme pro vás připravili oficiální merchandise Prague Gothic Treffen, Jehož podobu vám představíme za pár dní. O hlavní motiv se tentokrát postarala Striga. Těšit se můžete na nová trika se dvěmi verzemi potisku, dále například batůžky nebo placky. Všechny předměty jsou limitovány počtem a jejich dotisk se neplánuje, takže rozhodně nenechávejte nákup na poslední chvíli. Samotný stánek letos najdete v klubu Bike Jesus, stejně jako merchandise vystupujících kapel. 

A nyní pojďme na samotný hudební program.

Doposud jsme vám nepředstavili skladbu DJs, kteří se postarají o vaši zábavu během nočních afterparties. Z Maďarska dorazí Djská dvojice SenkWaves, která stojí za vydavatelským labelem Senkrecht Records a také řadou žánrových koncertů, pořádaných v Budapešti. Těšit se můžete na mix darkwave, minimal, coldwave a dark synthpopu. Bude se jednat o jejich první DJské vystoupení v zahraničí.

SenkWaves

Polsko na letošním PGT zastoupí jedna z nejvýraznějších persón tamní scény, DJ Woodraf. Znát ho můžete jako hlavní postavu agilního vydavatelství Bat-Cave, webzinu Bat-Cave.pl a také organizátora kultovního festivalu Return To The Batcave. Pod jeho taktovkou si zatančíte na postpunk, deathrock, gothrock  i coldwave.

S velkou radostí můžeme oznámit, že páteční afterparty po vystoupení Sigue Sigue Sputnik se ujme slovenská DJská legenda Šony. Očekávat můžete odvázanou party ve stylech new-wave, 80s, gothic rock i post punk, kterou dostanete naservírovanou z vinylů.

O závěrečnou sobotní afterparty se potom podělí členové Sanctuary.cz DJ Crew. Jako už tradičně očekávejte nečekané, hlavním mottem je zábava až do rána. A tak to máme všichni rádi, ne?

Časový harmonogram bude vypadat takto:

Pátek 25.8.2023

  Fuchs2 Bike_Jesus
20:00 doors doors
20:45   Warteraum (AT/CZ)
21:05 Noktva (IT)  
21:45   Ductape (TR)
22:30 Pink Turns Blue (DE)  
23:15   NNHMN (DE)
0:15 Sigue Sigue Sputnik (UK)  
1:00   Sydney Valette (FR)
1:30 DJ Šony (SK)  
2:30   DJ SenkWaves (HU)

 

sobota 26.8.2023

  Fuchs2 Bike Jesus
20:00 doors doors
20:45 Latexotiq (CZ)  
21:05   Już nie żyjesz (PL)
21:45 Dead Lights (UK/NL)  
22:30   Grundeis (DE)
23:15 Agent Side Grinder (SE)  
0:15   Golden Apes (DE)
1:00 Rabia Sorda (MX/DE)  
1:30   DJ Woodraf (PL)
2:30 Sanctuary.cz DJ crew (CZ)  

 

Připomínáme, že stále probíhá předprodej vstupenek exkluzivně u GoOut za cenu 890,- Kč (+ poplatky), ovšem počet dostupných lístků se rychle snižuje. Na místě potom dvoudenní permanentku pořídíte za 1200,- Kč. Jednodenní stupenky nebudou v prodeji. Tak na viděnou brzy!

 

XVIII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN 
25. - 26. srpna 2023, kluby Fuchs2 a Bike Jesus, Praha 7 - Štvanice
live: Sigue Sigue Sputnik (UK), Rabia Sorda (MX/DE), Pink Turns Blue (DE), Agent Side Grinder (SE), Sydney Valette (FR), NNHMN (DE), Golden Apes (DE), Noktva (IT), Ductape (TR), Dead Lights (NL/UK), Grundeis (DE), Już Nie Żyjesz (PL), Warteraum (CZ(AT), Latexotiq (CZ) + DJs.
DJs: SenkWaves (HU), Woodraf (PL), Šony (SK), Sanctuary.cz DJ Crew (CZ).
Předprodej: 890,- Kč + poplatky (GoOut.cz)/ na místě 1200,- Kč.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.