Super trio Lol Tolhurst x Budgie x Jacknife Lee se představuje prvním singlem

 Bubeníci The Cure a Siouxie And The Bashees se vrací ve velkém stylu!

 Máme tu spojení dvou ikonických postav gotické historie v novém projektu. Konkrétně se jedná o Budgieho, bubeníka Siouxie And The Banshees a Lola Tolhursta, rytmický motor prvních let fungování The Cure. Ti už před třemi roky vyhrožovali společným projektem LXB (více ZDE). Dění okolo LXB se měl původně účastnit ještě další legendární gotický bubeník - Kevin Haskins. Toho ale pohltilo dění okolo reunionu mateřských Bauhaus.

Dvojice posléze během Covidu rozjela svůj podcastový pořad nazvaný Curious Creatures a zdálo se, že velké hudební plány smetl čas. Naštěstí se v letošním roce dění okolo uspaného materiálu znovu rozčeřilo, a to příchodem nového člena – elektronika  Jackknife Leeho.

Tato trojice nakonec dotáhla rozpracovaný materiál do konce a už seznam hostí na připravované desce Los Angeles budí velké naděje. Posuďte sami: Bobby Gillespie z Primal Scream, The Edge z U2, Mark Bowen z IDLES nebo avantgardní harfenistka Mary Lattimore.

Celé album projektu Lol Tolhurst & Budgie & Jackknife Lee vyjde začátkem listopadu na labelu PIAS, ale už teď si můžeme vychutnat první singl, který dal celé kolekci jméno - "Los Angeles". Na něj vokálně přispěl další host - James Murphy z LCD Soundsystem.

 

Lol Tolhurst x Budgie x Jacknife Lee - Los Angeles (feat. James Murphy)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.