ZAČÁTEK ROKU 2024 ROZJASNÍ SVÝM KONCERTEM V PRAZE EMPATHY TEST

První koncert turné, kterým kapela oslaví výročí deseti let na scéně, se odehraje v našem hlavním městě.

Před deseti lety založili Isaac Howlett a Adam Relf v Londýně elektronickou kapelu Empathy Test a hudební svět získal zjevení, které nedbá na žánrová klišé a svým dramatickým až filmovým soundem i uvěřitelnou intimitou nadchlo nejen fans z electro scény, ale proniklo i do sfér, které jsou jinak undergroundovým projektům většinou zapovězeny.

Prvním velkým úspěchem britské dvojice byl v roce 2014 singl „Losing Touch“, který si dokonce vybral (paradoxně – vzhledem k bydlišti muzikantů) fotbalový klub FC Liverpool do svého animovaného virálního videa, které uvádělo sezónu 2013/2014. Režisér tohoto klipu Richard Swarbrick si kapelu oblíbil a spolupracoval s ní ještě několikrát. Vrcholem byl spot pro NBA a není divu, že si dvojice všímalo stále víc posluchačů. Skladba „Here is the Place“ z druhého EP „Throwing Stones“ zase zazněla v seriálu Catfish, který vysílala hudební stanice MTV.

 


Empathy Test - Monsters

 

V roce 2017 Empathy Test explodovali hned dvojící debutových alb. Crowfundingová kampaň bez potíží pokryla vydání desky „Losing Touch (Remastered)“ i další nahrávky „Safe from Harm“, po nichž následovalo mocné koncertování po boku těch největších es elektronické scény jako VNV Nation, Covenant, Mesh či Aesthetic Perfection. V roce 2020 přišel čas třetí plnohodnotné kolekce „Monsters“, na kterou bylo v IndieGoGo kampani vybráno během dvaceti minut. Empathy Test na ní dokázali podtrhnout veškeré svoje plusy a o rok později se poprvé a dosud naposled představili i českému publiku fenomenálním vystoupením na festivalu Prague Gothic Treffen.

Mezi fanoušky kapely se hlásí takové osobnosti jako Boy George, Rusty Egan (Rich Kids, Visage), Midge Ure (Thin Lizzy, Ultravox), zpěvačka Saffron Spracling z kapely Republica či sexbomba Ester Exposito – hvězda seriálu Elita.

 


Decline - Save Your Life

 

Spolu s britskou partou se v pražském Futuru představí také domácí projekt Decline. Ten funguje už od začátku devadesátých let. Tehdy těžil z coverů The Cure a Depeche Mode, aby později jako Decline představil vlastní tvorbu s lyrikou v češtině. Po albech „Podzim“ (1998) a „Den se otočí“ (2000) se kapela rozešla. Zpěvák a kytarista Luděk Fiala poté spolupracoval třeba i se samotným Petrem Mukem, ovšem v roce 2016 přišel návrat Decline ípíčkem „Reborn“.  

EMPATHY TEST, DECLINE
12. 1. 2024
Futurum Music Bar, Praha

předprodej: 590 CZK + poplatky, na místě: 700 CZK
 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

a mě jsi zapomněl..
*zapoměl
Ale nezapomněl! Jen už ses mi tam nevešel, promíííň!!! :D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.