KULTOVNÍ XIII. STOLETÍ SE NA JAŘE VRACÍ DO PRAHY S BRITY ALL MY THORNS

Rok 2023 legendární gothic rockeři XIII. století věnovali částečně ohlédnutí do minulosti, kdy se dvakrát vrátili v původním složení k oprášení debutové desky Amulet. Následující rok se Petr Štěpán bude se svými současnými spoluhráči hledět znovu do budoucnosti. A v tomto nastavení se 23. března 2024 znovu zastaví v Praze. Během večera domácímu publiku zahraje i exkluzivní zahraniční host, který představí současné impulzy světového gotického rocku.

V posledních letech se Petr Štěpán, předák XIII. století, veze na pozitivní kreativní vlně. V letošním roce šel ke kořenům kapely připomenutím 30. výročí vydání prvního alba skupiny nazvaného "Amulet". A to nejen reedicí debutu, ale i dvojicí retro koncertů v původní sestavě a vydáním živého záznamu prvního z nich. Vedle toho došlo i k uvedení dokumentárního filmu "Světec z pekla – Chaoticon Petra Štěpána" (autorů Jana Hrušovského a Jindřicha „R.X.Tháma“ Kohma).

Rok 2024 XIII. století věnuje velký kus energie přípravě nového materiálu, který by se měl objevit na nové desce kvarteta. V tomto rozpoložení přijede „Století“ v současné sestavě, kterou vedle zpěváka a kytaristy Petra Štěpána tvoří ještě věrný souputník, bubeník Pavel Štěpán, baskytarista Mirek „Palda" Paleček a hráčka na klávesové nástroje Andrea Kožená. Už tradiční pražské koncerty XIII. století v pražském Paláci Akropolis mají vždy strhující atmosféru podtrženou velmi těsným sepětím čtveřice s publikem.

 

All My Thorns - Dreamscape
 

Atmosféře večera napomáhá i snaha představit českému publiku, často v českých koncertních premiérách, významné skupiny současné světové gothic rockové scény. Pro tento rok organizátoři pozvali britskou čtveřici All My Thorns. Britská gothic rocková scéna v každém roce neopomene představit fanouškům alespoň jeden žánrový objev. Asi největší rozruch v kalendářním roce 2023 způsobilo vydání debutové desky "Further From The Distant Sun" právě pětice All My Thorns. Jejím hybatelem je zpěvák Drew Freeman, který si od domovských Sweet Ermengarde odskočil natočit výrazně atmosférickou kolekci písní, která by se mohla líbit fanouškům tvorby The Mission, Fields Of The Nephilim (s nimi sdíleli i pódium), The Eden House nebo All Hallows Eve. Akci doplní stylová after párty přímo v útrobách Paláce Akropolis.

Tak tedy si zapište do svých kalendářů datum koncertu – sobotu 23. března 2024 a nejlépe pokračujte na stránky předprodeje koncertu společnosti GoOut.cz. Lístek zde seženete za 390 Kč (plus poplatky), na místě potom zaplatíte stokorunu navíc.

XIII. STOLETÍ + ALL MY THORNS (UK)

23. března 2024
Klub: Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha 3
Vstup: 390 Kč (+ poplatky) předprodej / 490 Kč na místě

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.