V květnu do Prahy přijedou Psyclon Nine a The Cassandra Complex

Kalendář žánrových akcí se nám začíná plnit zajímavými jmény.

Pořádnou dávku toho nejtemnějšího, co současná elektronická hudba nabízí, přivezou 19. května do pražského Futura kalifornští Psyclon Nine. Kapela kolem Nera Bella vydala v loňském roce sedmou studiovku plnou temné elektroniky a black metalu s názvem "Less To Heaven". A po nucené pauze, kterou si Nero musel dát kvůli osobním záležitostem, a kvůli které se neuskutečnil koncert naplánovaný na rok 2014, je loňská novinka, i deska projektu Not My God, který vede s kytaristou Timem Skoldem, jasným důkazem, že je zpět v plné síle. Možná ještě silnější.

Lístky na koncert, který pořádá agentura DSmackU Promotion, si už můžete začít pořizovat na webu Futura a GoOut.cz. Jejich výše je 440 Kč. Vstupenky na místě pak budou k dispozici za cenu 540 Kč.

Psyclon Nine - See You In Hell

Jen o dva dny později se do Prahy podívá zasloužilá kapela Rodneyho Orpheuse - The Cassandra Complex. Ta byla jednou z úplně prvních skupin, které se představili publiku v Praze po pádu komunismu na jaře 1990. Kapela, který ve své tvorbě míchá industriální, tvrdě elektronické a darkwave vlivy, byla výraznou postavou scény 80. a 90. let. Po koncertním návratu v roce 2007 (a vystoupení v Praze v roce 2012), potvrdila předloni svou silnou pozici vydáním návratové desky "The Plague". The Cassandra Complex zůstávají i po čtyřiceti letech vlivnou silou elektronického rocku, v němž se mísí prvky EBM, industriálu, gothic rocku i nové vlny a synthpopu.

Lístky na koncert, který pořádá agentura Obscure Promotion, si už můžete začít koupit na webu agentury nebo v síti GoOut.cz nebo Ticketmaster. Jejich výše je 590 Kč. 

The Cassandra Complex - The Crown Lies Heavy on the King (Destroy Donald Trump Mix)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

CX & P9 <3
"Ta byla jednou z úplně prvních skupin, které se představili publiku v Praze po pádu komunismu na jaře 1990..." Byla úplně druhá, první byli Sleeping Dogs Wake https://www.youtube.com/watch?v=6-9tFeez9HM a třetí (jak jinak) The Young Gods. Konec hlášení v industriálním jazyce. A mimochodem zase hlásáte blbosti. "The Cassandra Complex zůstávají i po čtyřiceti letech vlivnou silou elektronického rocku..." The Cassandra Complex se hlásily v té době ke cyberpunku a škatule elektronický rock je něco jako industriální blues. Kravina.
Zapomenul jsem jen napsat, že rozhodně jdu.
Tak vzhledem k tomu, že se jednalo o koncert CX a SDW byli jen jejich supportem, ten argument moc nechápu. A ad škatulky: Electro rock je běžně využívaný termín, zahrnující mj. i Tebou zmiňovaný cyberpunk. Jestli se jednalo jen o to zahrát chytrýho, zkus to jindy a lépe.
Paměť nemusí být dokonalá, takže jsem rád, že jsme se shodli alespoň na pořadí. A rozdíl mezi elektro rockem a cyberpunkem už dál rozporovat nehodlám, stejně poslouchám jenom Revolting Cocks.
Indusblues že kravina ?! Takovejch sou hromady! A btw při Recoil / SubHuman jsi spal či co ??
Na Casandre jsem byl před lety v lucerne music baru a bylo nás tam celkem tak 25 lidi. Bylo mi jich líto, ale možná i díky tomu, to byl jeden z nejlepších koncertu.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.