PO 5 LETECH VÁM PŘIVÁŽÍME PROJECT PITCHFORK. NAVÍC S NOVOU DESKOU.

Němečtí Project Pitchfork jsou stálicí tvrdě elektronického ranku a oblíbenou kapelou i u českého publika. V letošním roce se po pěti letech vrací do Prahy s novou deskou „Elysium“. Doprovod bude pětici tvořit britsko-ukrajinská dvojice tAngerinecAt.

Zatímco před pěti roky přijela kapela Petera Spillese do Prahy v plném zápřahu, v letošním roce se po delší pauze znovu rozjíždí na plné otáčky. Již několik let totiž fanoušci čekali, až Project Pitchfork vydají třetí, závěrečný díl z trilogie, kterou oznámili již v roce 2018. Z ní v rychlém sledu vydali první dva díly „Akkretion“ a „Fragment“, pak se ale činnost kapely začala komplikovat. Nejprve zpěvák bojoval se zdravotními neduhy, posléze celý svět zachvátila kovidová pandemie. Během ní se po více než třech dekádách rozešly cesty obou zakladatelů – Petera Spillese a klávesáka Dirka Scheubera. Ten se rozhodl soustředit čistě na svou sólovou kariéru, na které vydal už pět řadových desek. V letošním roce se tedy poprvé Project Pitchfork představí s deskou, na které figurují pouze Peter Spiller a klávesák Jürgen Jansen, který do kapely naskočil v roce 1994.

Po dlouhé odmlce kapela vydává nejen nové album, čím uzavře dlouhou dobu neukončenou trilogii, ale následně vyrazí i na evropské turné. Během něj Project Pitchfork po pěti letech zavítají i do Prahy. A to konkrétně v sobotu 4. května 2024 do pražského Futurum Music Baru. Na nadcházejícím turné „Elysium“ můžeme očekávat nejen nové singly „The Dance“ a „Learning to Live“ z nové desky, ale také záplavu klasik z více než třicet let dlouhé kariéry kapely.

Jako speciální host se k německé skupině připojí britsko-ukrajinská dvojice tAngerinecAt. Toto duo z Walesu založili na Ukrajině Žeňa Purpurovsky (Kyjev) a Paul Chilton (UK) už v roce 2008. Vyznačuje se neortodoxním mícháním tvrdě elektronických elementů s odlesky ukrajinské lidové melodiky a industriální estetiky.

PROJECT PITCHFORK (DE), tAngerinecAt (UK/UA)
4. 5. 2024, Praha, Futurum Music Bar
Vstupné: 750,- Kč (+ poplatky sítě Goout.cz), nebo přímo na stránkách kapely / 900 Kč (na místě)

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Děkuji Sanctuary!
Škoda, že to neni v Rock Cafe.
u me naopak, do efka se tesim vic, tam jeste nebyli
Tam je to lepší než Rock café 😁

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.