Budeme mít v dubnu klidný Spánek?

drsleep_sV dubnu se můžete na kino rovnou vykašlat. Není to apríl. Tento měsíc žádné horory v plánu prostě nejsou. Takže hurá k obrazovkám, monitorům a zasednout do ušáků ke knižkám.








 

Proto začneme vcelku logicky (a netradičně) u knížek.

 

Stephen-King-is-far-more--011

 

Důvod je jednoduchý. Byli jste někdy v hotelu Overlook? Pokud ano, těžko jste na něj mohli zapomenout. V dubnu se všichni dočkáme očekáváného pokračování kultovního hororu Stephena Kinga "Osvícení", což je na malém hororovém písečku vskutku velká událost. Také proto se brzy na knihu, která ponese titul "Doktor Spánek" (vydá Beta Dobrovský), podíváme i v obsáhlejší recenzi. Co můžeme čekat?

"Stephen King navazuje na román Osvícení. Opět se setkáme s jeho hrdiny - malým Dannym i jeho matkou. Danny dospěl a má problémy s pitím. Nakonec se ho dokáže vzdát, usadí se a začne pracovat v domově důchodců. Jeho zvláštní schopnosti poskytují útěchu umírajícím. Stane se „doktorem Spánkem". Naváže telepatické spojení s Abrou. Ta se díky jasnovidectví dozvěděla o rituální vraždě chlapce, který vyzařuje osvícení. Amerikou táhne kmen podivínů, kteří se živí substancí, jež vystupuje z dětí s osvícením. Souboj dobra a zla bude strhující." 

 


Stephen King - Doktor Spánek 

 

Pokračování se dočkají taky fandové série "Lovci monster". Larry Correia tak má na pultech čtvrtý díl této ságy, který se jmenuje "Legie". Tentokrát se podíváme do Las Vegas, ale o nějaké zábavě tu podle očekávání nemůže být řeč... 

"V první řadě je třeba zaexcelovat na konferenci, na niž se sjeli ti nejlepší likvidátoři monster a bestií z celého světa. A když se v nedaleké poušti probudí děsivý experiment z druhé světové války, který se rozhodne udělat z nedalekého města a následně i z celé planety jedno krvavé pískoviště, dojde i na jednu „ne až tak přátelskou“ sázku, kdo záhadné stvoření zlikviduje jako první. 
Ale za tímhle případem se toho skrývá víc, než je patrné na první pohled, a Lovci monster se brzy stávají obětí svých nejhorších nočních můr. Owen Zastava Pitt a jeho kolegové musejí rychle zastavit prastaré božstvo, než se Město hříchu změní v nefalšované peklo na zemi…"

Knihu vydává Fantom Print.

 

Lovci_monster_legie

 

Markus Heitz byl českému čtenáři dosud znám zejména jako autor fantasy. Nejvýraznější byla jeho "trpasličí série". Nyní se nám tento Němec představí také jako hrůzotvůrce, díky titulu "Děti Jidášovy". Jedná se o první svazek z upírské trilogie, kterou taktéž přichystal Fantom Print.

"Byla mladá, krásná, zdravá – a to navěky. Co zní mnohým jako sen, stalo se už pro Siu dávno prokletím. Touží jen po jednom: usnout a nikdy se nemuset znovu probudit. Ale to nesmí. Příliš velká je vina, kterou vložila na svá bedra, příliš velká je zodpovědnost, kterou má vůči lidstvu. A ještě něco jiného ji pronásleduje: vzpomínka na jednu zvláštní dívku. Aby Sia otupila svou bolest, zaznamenává za dlouhých, osamělých nocí Skyllin příběh. Ten začíná v roce 1670 a je nerozlučně spjatý s temnými pletichami Dětí Jidášových, mocného spolku vědců – a upírů!"

 

deti-jidasovy-front-06_thumb

 

O něco mladšímu čtenářstvu je určena kniha Cat Wintersové "Ve stínu černých ptáků". Tu vydává Jota a její tematika by třeba mohla některé z našich čtenářů zaujmout.

V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega. Vyděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka. Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci.

Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?"

 

Vestinucernychptaku

 

Vydavatelství Netopejr potěší milovníky strašidelných povídek. Soubor "Děsy a běsy", který sesbíral Jiří Šedý, obsahuje 28 kratších prací s hororovou tématikou. "Autor chápe hororový žánr jako prostředek vyvolání a stupňování napětí, nikoli jako snahu o co největší kondenzaci násilí a krve..." .

 
Ještě v dubnu snad stihne vyjít i dokončení dvoudílného megalomanského akčního nášlehu "Perunova krev" páně Kotlety. 

 

Kotleta_Perunova_krev2


Když už člověk nemůže do kina, proč si nesednout třeba k Youtube?

Tam najdete zatím tři epizody bizarního seriálu
"Fear Force Five", který režíruje autor krutě přírodopisného snímku "Megažralok vs. obří chobotnice" Jack Perez. Jeho hlavní hrdina stojí vskutku za pozornost. Však se podívejte na trailer, kde se vám tento mega zombie pirát představí.

 


Fear Force Five - oficiální trailer

 

Další možností je pořídit si domů kanál Horor TV. Na něm se dočkáte většinou třech hororů za noc a zpráv s novinkami ze světa děsivých bijáků. Plus třeba nějaký ten kraťas. Ostatně, na program se sami můžete podívat ZDE.

 

logo

 

U téhle nabídky se dá jistě do května přežít. A pak přijde Godzilla...

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.