Trojitá elektronická slavnost se blíží

amnistiaformalindd_sNa letošní rok nachystala řada elektronických formací svůj nový materiál. Tři z nich představíme v rámci chystaného večírku v sobotu 12. dubna 2014 v pražském klubu Rock Café. O pozornost fanoušků budou ten den soupeřit domácí Depressive Disorder, Amnistia z Lipska a berlínští Formalin.







 

Německá EBM formace Amnistia působí na německé scéně víc než dekádu. Trojice, usazená v "hlavním městě gotiky" (německém Lipsku), vyprodukovala během své existence čtyři řadová alba, na kterých sází na podmanivou atmosféru, vznášející se nad tvrdě elektronickým podkladem. Ne nadarmo tedy patřila k vrcholům Electro Prague Festivalu vol. 9 v roce 2008, kde svůj žánr "bodywave" premiérově představila českému publiku. 

A trvalo dlouho, než se Amnistia, která chce už samotným jménem osvobozovat své fanoušky i sama sebe od pasivity, opět vrátí do Prahy. Pánové sem přivezou ještě horkou desku "Anti#Versus", která neúnavně šplhá vzhůru po příčkách německé alternativní hitparády DAC. Zatím nejvyšší zdolanou metou je desáté místo, ale kdo ví, kde se nakonec "Anti#Versus" zastaví? Sílu nového materiálu, proloženého tím nejlepším ze starší tvorby, můžeme po dlouhých šesti letech konečně ocenit i v Praze. 

 


Amnistia – More

 

Mladá dvojice Formalin patří k nejžhavějším nadějím berlínské scény posledních let. Pánové se velmi slibně uvedli už debutem "Bodyminding", kterým si dali za cíl modernizovat žánr electroindustrial a oškrábat z něj nánosy kliišé. A podle rostoucí vlny zájmu se to "kocourkům z Formalin" daří. Zřejmě i proto, že v hudbě Formalin slyšíme otisk života v německé metropoli a všech stránek lidstva – sex, špínu, dekadenci, módu, umění a touhu po extrémech. 

O tom, že Gabor a Thomas kráčí správnou cestou, svědčí i to, že se o společné pódium dělili s takovými hvězdami jako jsou Hocico či Leæther Strip a pod svá křídla je vzal vydavatelský kolos Out of Line. A právě tam pánové letos vydají novou desku, jejíž termín vydání prozatím není znám. Její příslib ale Formalin vůbec poprvé přivezou předvést do České republiky.

 


Formalin – new album teaser


Letošní jaro na české elektronické scéně bude ve znamení nové desky Depressive Disorder s názvem "Sep7em". Tu inspirovala tématika sedmi smrtelných hříchů, která je v roce 2014 stejně aktuální, jako na konci 6. století, kdy vzniknul jejich seznam. Pýcha, lakomství, lenost, závist, hněv, smilstvo a nestřídmost – ty všechny dostávají na albu hudební háv sešitý z industriálních zvuků, silných beatů, syntetických vln, naléhavého vokálu a hryzavých kytar. 

Pražsko-brněnská formace, označovaná jako 'EBM s přesahem', se v Praze představila naposledy po boku samotných Leæther Strip a po roce se opět vrátí na místo činu, aby svůj nový materiál představila živě. Čekat se dá tradičné vysokoenergický set, ve kterém samozřejmě nebudou chybět ani vybrané skladby z předchozích alb i singlů. 

 


Depressive Disorder – Acedia (nový singl)


Vstupenky na akci budou k dispozici pouze na místě za přátelskou cenu 190 Kč.

DEPRESSIVE DISORDER, FORMALIN (D), AMNISTIA (D)
12. dubna 2013 (start 20:00)
Rock Café, Národní 20, 110 00 Praha 1
Vstupné: na místě 190 Kč

DDAmnistiaFormalin

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Otazky v diskusi u kalendare akci asi nejsou moc videt, tak se zeptam jeste tady: uz nevim jestli mela nejaky prakticky dopad ta anketa o ne/koureni na koncertech. Je treba si na tento vzit jen stare obleceni a pak skocit do myci linky ? ;-)
Musíš jít domů pěšky,nejlépe tak dvě hodiny větrem :lol: pak smrdět nebudeš...<br />Akce nekouření usnula. Na Die krupps se nekouřilo že prý si to nepřála skupina .<br />Dej požadavek třeba ti vyhoví. :-).<br />Nicméně mi přijde, že lidi už asi přestávají,včera na Vanesse jsem se rozhlížel okolo sebe, zda se tam kouří.Až u třetí skladby jsem viděl světílko,tak jsem si taky konečně zapálil. :P
Existuje daleko jednodussi postup jak po koncertu nesmrdet, ale to bych zase nepodporil zdejsi snahu sem privest tenhle zanr :-) <br /><br />Vzhledem k tomu ze je to za prijemne 'nemeckou' cenu nemam problem odejit, kdyz tam bude zase nahuleno k pobliti. Akorat to teda mohlo byt receno predem ...
Minimalne samotny sal bude nekuracky, takze myci linky snad nebude treba ;-)
WOW ! 8)
Musim podekovat, byl to hodne povedeny komorni vecirek. Sel jsem hlavne na Amnistia, ti meli nakonec trochu smulu ze vystupovali jako prvni a zvuk nebyl jeste uplne dobry. Nejvetsi prekvapeni byl Formalin, videl jsem je pred lety jako predskokany Hocico v Lipsku a prislo mi to takovy ... hlavne na efekt. Kdepak, to co predvedli v Praze bylo uzasny ! Jeste mi zni v hlave skladba Salvation ... Nakonec se mi libila i druha polovina vystoupeni Depressive Disorder, ktere jinak moc nemusim, no zlepsuji se :-) <br /><br />Nebylo ani 'nahuleno k pobliti' jako na jinych akcich, co si tu vlastne vice prat.<br /><br />Jen nevim jestli z neho byli tak nadseni i organizatori, pri tom poctu lidi. Tak snad to neni posledni podobna akce :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.