Podzimní oslava narozenin v industriálním duchu

V druhé polovině listopadu proběhne v pražském klubu Fatal oslava životního jubilea oblíbené postavy pražského elektroindustriálního podsvětí. Kdo nás tedy na tomto dýchánku osvěží?

 

edita_40

 


Pražská industriální legenda Paprsky Inženýra Garina, pojmenovaná podle stejnojmenného vědeckofantastického románu Alexeje Tolstého, oslaví za dva roky třicet let existence a těleso, které můžeme mimo jiné nazvat undergroundem v undergroundu, je stále plné invence. Pro vícehlavý soubor vyzbrojený pružinami, plechy a vrtačkami jsou členité prostory klubu Fatal vítaným motorem pro naplnění jejich myšlenek.
http://bandzone.cz/paprsky

Brněnský audiovizuální projekt Frontier Guards namíchal zvukový alchymista Martin Pavlík jako temně elektronickou esenci ke kybernetickým fraktálům Toma Galleho. Již ve svém debutu Predestination z roku 2008 (Aliens Production), který zahraniční recenzenti označovali jako pokračování odkazu cybertech legendy Clock DVA , definoval svůj styl stojící na pomezí dark ambientu a IDM. Na jeho posledním albu Interface, vyšlém minulý rok rovněž na jeho domovském labelu, se špouští s pomocí E.B.M. prvky vyztuženém zvuku do větších hloubek kyberprostoru. Oba pánové již spolupracovali spolu s Patrikem Lvem z Depressive Disorder (hostující vokál na Interface) na projektu H.E.E.L. a úspěchy sklízela rovněž Martinova vesmírná elektroúderka Beamship.
http://bandzone.cz/frontierguards

Roman „Ergo“ Petro byl v devadesátých letech jedním ze spoluzakladatelů elektrozinu Crewzine, kde také vydal se svým projektem Gaping Chasm čtyři kazetová alba. V roce 2006 na festivalu Dark Live Fest I. spolu s např. Haujobb či Ah Cama-Sotz zazářil se svým podáním old school E.B.M. a svůj návrat potvrdil na výborném albu Fragments Of War (Aliens production). V letošním roce o sobě dal vědět trackem Change, na kterém se opět projevuje pro slovensko specifický hutný industriální E.B.M. sound stejně jako u jeho souputníků Samhain či Last Influence Of Brain. Známý je rovněž jeho tribal/IDM/ambient side project Anima Mundi.
http://www.youtube.com/watch?v=A_7mnuCB2ys

Slovenská power industrial noise formace Einleitungszeit působila v polovině devadesátých let doslova jako zjevení. Dva cyborgové do sebe vrtající vrtačkami a rozbrušovačkou demonstrovali sami na sobě sílu svého zvuku a obraz jejich vystoupení působil jako dokonalá hluková apokalypsa. Od té doby proteklo kybernetickými uzly mnoho dat, Richard Norg vydal několik alb a svá živá vystoupení drží stále na hranici vstupu do těch nejnitěrnějších zákoutí lidského mozku. Vydejme se tedy na výlet do temných krajin dusivých zvukových koláží, těžkých hlukových stěn, manipulativních šumů a struktur pulsujících prostorem.
http://bandzone.cz/einleitungszeit

Za Dj pultem se budou střídat matadoři Tranzistor a Cassiel, jejichž sečtené působení na scéně dává dohromady více jak čtvrt století.

Vstup:150,-

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.