Krvavý srpen s hořkou pachutí okurek

hororysrpen sSrpen bude pro hrůzofila smutný měsíc. Alespoň co se novinek týče. V kině nic. Aspoň v knihkupectvích něco málo i když většinou bzučí ospalé masařky na obalech upírských romancí. Naštěstí se dá vždycky sáhnout do análů... 







 

Člověku se tak může lehce stát, že bude dotažen na film, kde nikdo nezemře nebo se nikomu nic nestane, což je strašné. Pokud vás tedy bude někdo nutit jít v srpnu do kina, pak bych volil nejmenší zlo, v podobě katastrofického snímku "V oku tornáda" ("Into the Storm"). Steven Quale v něm totiž vypustil na jedno městečko hned několik tornád a budete tak moci nahromaděnou frustraci z okurkové sezóny v hororovém žánru vyléčit pohledem na všechen ten lidský balast, který bude létat vzduchem a rozmazávat se o všechno možné. 

 


V oku tornáda - trailer

 

A co knihy? Hned na úvod můžu zmínit, že kamenná prodejna pražského žánrového knihkupectví Daemon je již minulostí, což zapadá do "pozitivního" tónu tohoto dílu novinek. Plusem budiž fakt, že internetový obchod daemon.cz funguje samozřejmě dál. A co nového tam a v dalších speciálkách najdete?

 

51f6912ded277dabc8e80900 

 

Pobavit by měl druhý díl spisů M.R.Jamese "Výstrahy zvědavcům - Strašidelné spisy II". Pod svá křídla si jej vzalo vydavatelství Abatros Media - Plus. 

"Druhým svazkem Strašidelných spisů se završuje první úplné české vydání beletristického díla Montague R. Jamese, klíčové osobnosti moderní anglické strašidelné povídky. Český čtenář tak má možnost poznat v souvislostech rozsahem nevelké, a přesto impozantní dílo, které dodnes překvapuje svou originalitou. Autor se vedle próz napsaných v letech 1919 až 1936 u nás poprvé představuje svými nedokončenými povídkami, zanechanými v rukopise – jsou natolik působivé, že rozněcují fantazii čtenářů po celém světě a vybízejí k promýšlení možných point a konců."

 

large 1

 

Doufejme, že trochu úrovně do upíří literatury psané ženskou rukou, vnese Jamie McGuire. Té totiž vydává Fortuna Libri knihu "Červený vrch" (neboli "Red Hill"). O co v ní půjde?

"Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.

Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.

 Román Červený vrch vás uchvátí od první stránky a nepustí až do omračujícího závěru. Autorka bestsellerů Jamie McGuire se zde předvedla v nezapomenutelné formě."

 
830t1 Cerveny vrch 72
 
Na své si snad přijdou také fandové duchařského románu Susan Hillové "Žena v černém". Na trh se totiž dostává jeho volné pokračování "Žena v černém: Anděl smrti", které nenapsala Susan, nýbrž Martyn Waites. A o čem že tento výsledek snažení nakladatelství Metafora bude?

"Je podzim 1940, zuří druhá světová válka a na města Velké Británie dopadají německé bomby. Domy se hroutí, lidé umírají... Rodiče se loučí s dětmi a posílají je z Londýna na venkov, kde by pro ně mělo být bezpečněji. Skupinka školáků doprovázená dvěma učitelkami je ubytována ve starém, osamělém, zchátralém domě poblíž nevlídného močálu. Cesta k němu vede po přílivem zaplavované hrázi s podivným jménem Devět životů...

Měli by tu být sami, ale brzy se ukáže, že tady na ně někdo – nebo něco? – čeká. Tajemné náznaky záhy přerostou ve smrtelné nebezpečí. 
„Kdykoliv ji někdo spatří, zemře dítě," tvrdí venkovský stařec, který však není zdaleka tak pomatený, jak se zdá. 
Jaká děsivá síla číhá v Domě u Úhořího močálu, aby si vzala to, po čem už nekonečná léta touží?"
 
1070c1f147 98648329 o2
 
Poslední titul, který zmíním, by měl ukrátit fanouškům "Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti" čekání na druhý díl tohoto oblíbeného díla. Posuďte sami jestli by vás kniha Madeleine Roux mohla zajímat. Jmenuje se "Asylum" a vydává ji Jota. 
 
"Mezi minulostí a současností se mohou odehrávat (h)různé příběhy. Kniha plná obrazů, které jste možná již spatřili ve svých nočních můrách...

Dan Crawford tráví léto v přípravce pro nadané studenty v New Hampshire College. Starý dům, bývalý ústav pro nepříčetné a nesvéprávné zločince, skrývá mnohá tajemství. Dan se svými přáteli Abby a Jordanem prozkoumávají temná zákoutí pochmurného domu, postupně je přepadají noční můry a dohánějí nevysvětlitelné události, mysteriózní zprávy a fotografie.

Brzy zjišťují, že ne náhodou všichni tři tráví prázdniny právě na tomto místě. Ústav totiž v sobě ukrývá klíč k velmi temné minulosti, která přátele spojuje. A jistá tajemství se derou na povrch."

015919
 
Pak už je tu jen hromada knížek, jejichž obalům vévodí upírské rajdy. Když tedy nepočítám "Filína Fidlu a prokletí Vidličkáře". Ale toho nejspíš neoceníte, pokud je vám víc, než osm. Těšme se tedy, že okurky dojdou a krvavé příběhy (zejména ty filmové) nebude nutné dolovat kdo ví odkud (viz úvod).
 
195351 big

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Někteří lidi umí skvěle psát o tom, co se děje. A někteří se nejlíp čtou, když popisují, jak se neděje absolutně zhola nic. <br />Palce vzhůru!
Cheche, jo, je to kluk šikovná :D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.