REPORT: Vanessa Covid Time a Gauč ve Stromovce

Co se poslední půlrok dělo v útrobách nihilistické elektronické bestie? Jak funguje Vanessa v otevřených prostorách jako je Gauč ve Stromovce? Otevřete další stránky insiderské kroniky od Kootchy…

Ladies and gentleman, welcome to the 21 century, the century of all crisis: political, moral, economical and individual. The World has Access to so much knowledge and, in the same time as never before,  the World knows so much mediocrity to sum up, this World is totally fucked up it seems that nothing will change, nor the Chinese flu, nor anything else….

Tenhle lehce zaktualizovaný text od Syco Trauma z Chrysalide mě napadl jako první, když Samir po čtvrt roce covidového šílenství vylezl ve Stromovce na stage a otevřel tu temnou díru, kterou má pod knírem. Od počátku malého únorového tour se něco málo stalo, takže se vám to pokusím přiblížit dohromady s koncertem. Celou tu divnou dobu jsme poctivě prokalili. Pope se přestěhoval kousek od Samira, takže je vše jednodušší a intenzivnější. Spolupráce s KeyHeadem a Amákem všem vlila čerstvou krev do systému a je to znát, i když časy jsou teď hodně špatné, obzvláště pro muzikanty. Tak pojďme na to.

Prequel 1 – Vsetín

- „Vsetín, kde to je?“
- „No to je taková ďoura, kam mafoši koupili Dopitu a byli 6x mistři ligy.“
- „To jako ve fotbale?“
- „Ne ty rouro, v hokeji.“
-  „Co je hokej?“
- „To je takovej ten sport, kde si naši reprezentanti pouští v šatně Michala Davida.“
- „Cože? Hovno! Tak tohle už mi nikdy neřikejte! Fakt tam musíme jet?“
- „Jo, musíme. Až vyprodáš Wembley, poletíme s British Airways Boeingem do Londýna a ne s tímhle čurákem Espacem do Vsetína.“


OK, jedeme.

Klub Tři opice docela pěkný, ale zvukové vybavení tristní. Například při zvukovce chcíply zesilovače. Nebo při show odešel osvětlovač a vrátil se až na konci, takže jsem musel svítit já. Šatna ve sklepě, smradlavá postel majitele, který tam bydlí, included! Nejdřív s ním byl Samir fakt kámoš, ale buran tak dlouho přidával plyn, až přiběhl po půllitru Metaxy rozesmátý Papež, ať se jdeme fofrem podívat nahoru k baru.

Nahoře scéna jak z Coppolova Kmotra. Samír napranej snad vším, co je dostupné, stojí nad sklánějícím se týpkem. Tři pubertální holky z boku zírají na výjev, kde Hauser řve na majitele: „Klekni, klekni si přede mnou zmrde, tohles posral!“ a vyhazuje drzouna z jeho podniku pokračujíc v řevu: „Ne, že se sem vrátíš kundo!“ Zbytek ansámblu (včetně zaměstnanců) mrtvej smíchy. Když jsme si druhý den po poledni přijeli pro nástroje, týpek se ještě neodvážil vrátit. Fakt velkolepé.

Vanessa



Show Gauč

Celá příprava na Stromovku se vlastně dělala podruhé, protože nejdříve měl byl připraven gig v Rock Café, kde se rozhodli být maximálně přehnaní. Ve Futuru už dělali metloši koncerty pro 300 lidí a v Rock Café povolili jenom 50, takže fuck off a vypadá to, že na Národní Vanessa už hrát nebude. No nic, stejně je to klub s nejhoršími zvukaři a pivem.

Největší poprask před koncertem pochopitelně způsobila movie pozvánka. Připouštím, že poněkud drsná, ale ta vlna nahlašování a bonzování všechny zúčastněné fakt překvapila. Někteří lidi jsou výstavní trash a text z poslední desky se k tomu mrazivě hodí „Jsme špína, špína Evropy, východní návyky – mám je já, máš je taky Ty“. Na druhou stranu, špatná reklama-taky reklama, takže všem haterům vřelé díky.

Škoda, že nedorazil nikdo od Máry Prchala nebo od Zuckerberga, abychom je mohli lynčovat za můj a Samírův čtvrtroční ban na FB, kde nejde o to, že nemůžeme sledovat funny stránky, ale protože jsme nemohli pořádně promovat tenhle koncert.

Už před zvukovkou bylo veselo, neboť nám značně rozhozený Samir oznámil, že si doma zapomněl svůj mikrofon, efektovou krabičku a dálkové ovládání hazeru, což byl celkem průser. Ale Rodnýho urnu samozřejmě přinesl, ta je totiž důležitá. Do toho volá Miko z D1, že je zajebanej v koloně a přijede těsně před začátkem. Naštěstí Samirova dívka šmahem dovezla pěvecký equipment a D1 se uvolnila, takže když se v 19:50 startovalo, bylo všechno nachystané.

Prequel 2-3 – Liberec, Plzeň…

Dva nejlepší koncerty po sobě. V Liberci bezvadnej zvuk u mladýho Hájíčka v Bunkru a božský Prazdroj v knajpě naproti. V Plzni Pod Lampou neskutečná atmosféra. Maximálně zamlžený prostor, brutální stroboskopy a fandové v kotli pod vedením Metoda rozjetí do nezastavitelných otáček. Speciálně při „Flashback“ jsem měl pocit jak v peci. Znáte to, když něco vidíte po sté a najednou jste si jistí, že takhle to ještě nikdy dohromady nevypadalo a ani nehrálo. Super zážitek, který mi hned na cestě zpět zkazil řidič, když nám mimo jiné vážně oznámil, že miluje Putina a věří, že když některé metalové desky pustíte pozpátku, je tam vyvolávání Satana.

Naštěstí si nechal tezi, že je Země placatá pro sebe, takže jsem chtěl vystoupit, až když jsem zjistil, že nepoužívá navigaci, tudíž netuší nic o provozu a my skončili zbytečně několikrát v koloně. Bohužel jsem seděl až úplně vzadu, takže moje žádosti o inzultování řidiče Samir s úsměvem odbýval slovy „Jen si ho užij kreténa proruskýho, ať vidíš, jak je ten svět zkurvenej.“

Show Gauč

Někdo se divil, proč hrát venku – „vždyť tam bude hroznej sound“. Vůbec ne, tenhle podnik ve Stromovce je fakt super, naprosto dostačující zvuk, výjimečně kvalitní projektor i velké plátno a hlavně skvělý prostor. Jenom hudební stopka ve 22:00 nebyla moc příznivá, ale nakonec i to bylo dobře, protože jsme asi v pětadvaceti lidech, včetně frontmana, táhli o půlnoci totálně na hadry Prahou do nějaké díry v Holešovicích stejně jak v devadesátkách. Tentokrát za námi nepřicestovala početná slovenská ekipa, která od fúze KeyHeada s Vanessou jezdila na skoro všechny koncerty. Prý se zcela upřímně posrali z Čínské chřipky a zůstali radši ve stínu Tater. Oni tam mají nějaké zkreslené informace a myslí si, že tady na ulici padáme mrtví k zemi, jak po zasažení trifidem.

Hudebně celý večer začal one-man projekt Bolehlav. Je to čerstvé tuzemské zjevení, které v posledních letech nemá obdoby. Michal Milko se zbavil parazitujících muzikantů, pověsil kytaru na krk, na stůl před sebe všechny nutné mašiny, mikrofon před hubu a vyrobil EP „Don't Believe in No Ghosts“, které ve Francii bratry Traumy natolik zaujalo, že si Michal nejenom zahrál na festu Audiotrauma, ale label mu nahrávku digitálně vydal.

Bolehlav

V mých uších je to brutální mix breakbeatu, noise a industrialu, probombený kytarovými riffy. To vše, i přes Michalovu až dětsky jemnou tvář, působí nesmlouvavě, hutně a tvrdě. Fakt se mi to moc líbilo a je znát, jak je Bolehlav vyhraný, protože cca 50 koncertů loni po celé Evropě se prostě projeví. Rozhodně by si zasloužil silnější zvuk, protože tahle muzika je nejlepší, když vám teče krev z uší a praskají žebra basovou vibrací, jenomže s tím by headlineři už nedokázali soupeřit, takže chápu.

Prequel 4-5 – Brno, Uherské Hradiště

Z Brna (klub Kabinet Múz) toho moc nevím, protože mejdan po koncertu byl paměť mazající, ale na moment, kdy po show vlezla na pódium odpuzující blondýna s vizáží Marfuši a s totálně úchylným výrazem se mě zeptala: „Helety pustíš mě do šatny? Já bych chtěla toho Samira vyhonit! Neale fakt jen vyhonit, žádný kouřeníčko“, zapomenout nejde. Mám na to svědky, třeba místní gothic DJ Jarda Kuchejda, který pouštěl EBM před Vanessou, stál vedle mě. Samozřejmě jsem jako rozený zloun šel hned Hauserovi nabídnou hand-made od té lepé děvy a ten na mě řval, že jestli ta důra přeleze práh, zabije nejdřív sebe, pak jí a závěrem nás všechny.

Koncert v U. Hradišti (Klub Kino Mír) byl výživný zejména tím, že ve stejný den hrál na stadionu Baník pičo a my pro jistotu nesměli ven z klubu ani z hotelu, neboť celé město bylo plné zlitých Ostraváků. Což vyústilo v tak šílenej mejdan, kdy Jaroušek celou noc kokrhal a Papež se ráno vypotácel z hotelu s propíchlou nohou od šampusky.

Vanessa

Show Gauč

Podle předprodeje to vypadalo hodně bídně, ale lidi dnes fakt neví, co bude zítra, takže kupují biletky radši přímo na místě. Kolem půl deváté se cca 250 lidi dočkalo. Na plátně rezidentní VJ Miko Skapa rozsvítil logo VANESSA a mše začala. Skapova videa, která se neustále vyvíjejí a zlepšují, začínají být tak nedílnou součástí produkce, že si to bez nich už neumím představit tak, aby to bylo stoprocentní. Jsem si jist, že ode mě už nikdo neočekává, že dostane podrobný rozbor koncertu. Je to v podstatě pořád stejné (stejně skvělé), že netřeba v každém reportu zacházet do detailů. Fandové byli po čtvrtroční dietě nadšení úplně ze všeho. Hauser s láhví vína kázal svoje trefná moudra, Jaroušek královsky trůnil za elektrickými pady a Pope s KeyHeadem drtili keyboardy.

„Ghost Army“ je výjimečný disk, takže rychlost, jakou se nové songy vmáčkly mezi zabetonované hity z minulých desek, je obdivuhodná. Třeba „Fotr je v Lochu“ (čerstvé 3 remixy vyprodukovali Bolehlav, Necrocock a Nihil) zní, jak kdyby ho hráli už od „Ave Agony“. Zase mě překvapilo, kolik lidí vyzdvihuje stejně jako já „Obyčejnou Penetraci“ jako nejlepší pecku z desky, přitom ta je (nebo původně byla) myšlena jako bonus a odpočinkový song pro Samira na koncertě.

Vanessa

Velká škoda je, že se efekt s vzduchovým dělem nepovedl, protože my blbci položili tlakovou lahev vodorovně na zem a zamrznul ventil, takže místo pětimetrového proudu kouře, to pšoukalo ty trapné prdíky. Ale co, Samir si toho ani nevšimnul a lidi stejně řvali nadšením. Vzal jsem s sebou kolegu z práce, který nikdy na takovém koncertu nebyl. Jeho reakce? „Ty vole to je oproti YouTube naprosto dokonalý! Já mu najednou i rozumím, co zpívá a má to mohutný koule!“ Takže s ním pokaždé cukly věty typu „Naděje, to je jen mýtus“, nebo „Nahej v krvi jsi začal žít, nahej v krvi bys měl odejít“. A když Samir spustil: „Jeskyně pustá, v který jsi žil, zkažená studna, z který jsi pil“, to už s ním fakt zacloumalo. Byl nadšený, takže je potřeba Vanessu evangelizovat všude, protože po světě bloudí spoustu čistých duší, které by zasloužily ušpinit. Některým ze skalních fans se to líbilo víc než křest ve Fuchsu a já myslím, že se na tom nejvíc podepsal zvukmajstr Amák, který se již maximálně osvědčil při nahrávání desky a teď ukázal, že je stejný kalibr i naživo.

Prequel 6-7-8 – Chrudim, Teplice, Č.Budějovice

S Chrudimí už vás nebudu otravovat a poslední dva koncerty se neuskutečnily, neb přišel ten čínskej hnus a bylo po ptákách. Takže nakonec jen pro zajímavost, jací jsou lidi kolem nás kokoti. Psal mi známej (nemůžu ho jmenovat, protože ho hodně z vás zná). Reagoval na report z křestu „Ghost Army“ ve Fuchsu (report zde), kde jsem líčil, jak si někdo v sále myslel, že jsme při „Captagon“ házeli drogy z balkónu dolů mezi lidi a poslal mi tohle: „Hele, chtěl jsem se zeptat, nedával někdo na Vanesse do mlhy (nebo prostě do něčeho), nějaký větší množství poppers, nebo něčeho na ten způsob? Já kdysi dorazil domů z jednoho z těch posledních koncertů v Praze v Rock Café (ještě před poslední deskou) celkem zmaštěnej a nic jsem si tam nedával. Vypil jsem asi dvě piva a těma to fakt nebylo. Hulit se tam tuším taky už nesmělo, takže nějakej ambience-high to taky nebyl. A teď mi to týpek z Plzně píše taky, že dorazil domu, jako kdyby na něčem jel a nedokáže to zařadit. Mě ten pocit nejvíc připomínal nitráty, ale líp to zařadit nedokážu…“

Pěkné co?  Zdůrazňuji, že je to myslel zcela vážně a fakt mi tím vyrazil dech. Takže jestli se skutečně svět dělí na dvě poloviny, kde jedna polovina bere drogy a druhá na ně nemá peníze a vy patříte do té druhé, přijďte na koncert Vanessy, kde vám to kapela zadarmo nahází do pití a nechá nadýchat z hazeru. Epic.

Příště se uvidíme 25. listopadu ve Futuru a když Shiva požehná, i dřív.

Vanessa

VANESSA setlist:

  1. intro
  2. Digitální řev
  3. Nepodobat se jim
  4. Jimmy Jones
  5. Nibiru
  6. Zrcadla
  7. Jedu do pekla
  8. Špína Evropy
  9. Mrtvá dáma
  10. Captagon
  11. Obyčejná penetrace
  12. Ahoj chcípni!
  13. Matka je zlo
  14. Jidáš
  15. Bílá bohyně
  16. Fotr je v lochu
  17. Flashback
     

Encore
 

  1. Smutný pán
  2. Prokopat se ven
  3. Jan Stihomam
  4.  

Fotogalerie

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

S tou mlhou to je pravda.Nejakej halucinogen v tom je.Bylo to v Brne i ted v Gauci.Jsem rad,ze nejsem jedinej,kdo si toho vsiml.Me to nevadi,nestezuji si,jen konstatuji
bozemuj... to jste megakreteni :))))
někdo další ? ))
Kootcha: Kamile, v tý mlze samozřejme neco primíchaný je a ty jsi jedinej, kdo o tom neví. Neřekli jsme ti to, abys to nevyčuchal celý sám
meles hovna, ja ten hazer plnil...
Kootcha: Kamile ty svatá prostoto!
Sakra že jste mi to neřekli před koncertem! Sice jsem stál v první řadě , ale vědět že mlha je výživná , hupnul bych za Samirem na pódium a inhaloval co by se do mě vešlo. Takhle to asi vysál vše Samir ?
A co na to říká pan Unuděný???
ten nekde suka deti...
Jak krátce zminuješ Putina,Putin je dobrej,ten se aspon nesere,né jak Havel o ničem.To že ve Stromovce byl i bývalý Okamurův kámoš,syn zpěváka Karla Černocha,Marek Černoch,jaksi nevadí.Jinak koncert Vanessa-Gauč výbornej.Chválím i videoprojekce.To s tou plynovou bombou,zas tak tragicky nevidím.Byla to výborná akce. Uvidíme zda se bude konat Art Kus-Trutnov??
Putin je zasranej curak a ty s nim... Ceenoch tam byl, vadilo mi to, ale holt je to jejich osvetlovac a ja ho potreboval... stacilo aby pipnul o Usvitu a bylo by zle...
Kůůůčo toho čuráka od tebe beru s rezervou.Mám tě jinák rád,seš dobrej týpek.Neboj buzna nejsem.To je prostě demokracie kterou tzv.lepšolidi propagují.Nikdy nebudou lidi co se shodnou na všem.Ale aspon nás spojuje hudba,to je důležité. Ale k věci. Remixy Fotr je v lochu jsou SUPER. Skuste pouvažovat zda by jste je nevydali na CD. Kdysi tak vydali CD Remixů Oceán-Odlesk tvůj. Tak něják podobně že by vyšel Fotr je v lochu. Samozeřejmě Odlesk tvůj od Oceán je jakéjsi DiscoBastard,kdežto Fotr je v lochu má pořádný grády. Text naprosto výbornej. Samir-Genius
mohl by ses prosim predstavit jmenem, nebo mi jenom naznac kdo jsi... ja bych chtel vedet, kdo je mezi nami Putinovec a a hlavne kdo si otira drzku o Havla...
Jo aha, Putin se nesere. Ty by si chtěl místo Havla Putina? To musíš mít v hlavě asi dobrou čalamádu kámo.
Hele,sere,nesere,mrdám všechny politiky do huby.Mě nezajímá Havel ani Putin ani Kalousek ani jiný politik.Karty jsou stějně rozdané a pravidla určuje někdo jinej,ale to nechci tady rozvádět.Jděte se ze všema politikama vysrat. Hele,podívej. Zajdi si až budou Laibach.A schválně se podívej koho všeho tam potkáš. Náckové,anarchisti,metloši,gothic,ebm,wave a další další vedle sebe na koncertě a nikoho to nesere.Tak že v klidu.
Musíš mluvit sám za sebe že to nikoho nesere, mě a spoustu dalších normální lidí teda konkretně tebou zmiňovaný náckové na akcích serou a to odjakživa, tak že v klidu. Nechci bejt na jedný lodi s těmahle lidma, nechci je potkávat na akcích kam nepatří, už se rozlezli všude, potkáš je na každým festu ať už metalovým nebo elektronickým a to díky tomu že to vlastně nikoho nesere a že je to v klidu. Muzika je svoboda a nikdo kdo má v hlavě názory který vedou k utlačování, omezování, zabíjení nevinných lidí tam nemá co dělat, je to jasně v rozporu. Teď sem všichni budou psát jak jsem vlastně sám nácek když bych chtěl omezovat nácka, je přece demokracie, ale pro někoho by se měla asi trochu upravit. Nesnesu pocit že bych měl bejt za dobře s člověkem co schvaluje holokaust a pařit s nim v jednom kotli protože nás přece muzika spojuje ( to už jsem tu taky někde čet). Na hrubice seru. Pic
DIS... mluvis mi z duse
To s tou bachyní v říji v Kabinetu hrůz,mohu také potvrdit.To že chce kouřit či honit Samira tam říkala čtvrt klubu.Já slyšel že kouřit,ale možná máš pravdu že jen honit,nebo třeba bachyně v říji změnila názor a chtěla jen honku,ale t není podstatné,člověk se aspon zasmál.Prostě koncert Vanessa,co chceš víc.To prostě něják k tomu patří.
Ještě že Vanessa hrála v práglu,když Samir zapoměl mikrák doma.Tak jeho manželka pro něj hned mohla skočit.Horší kdyby hráli dál,třeba v Brunn. Vanessa by si zaloužila aby ji znalo co nejvíce lidí.Věřím že dost co jí nezná že velkou část by oslovila,viz.jak píšeš o svým kámošovi s práce.
Sorry jako,že tady ještě otravuju,ale nedá mi to,musím pochválit fotky a rád bych vyzdvihl hned 3. Ostatní jsou také pěkné ale tyhle 3 se obvlášt povedli.Jako top uváddím asi dévátu fotku od spoda,kterou bych nazval Stuchlý,Papež ve vánoční kouli.Fakt top. Dále oči,to jsem si hned vzpomně na JM.Jarre-Les Chants Magnetigues a Aero.Či instalaci Milana Caise-Tata Bojs. No a poslední fotku bych nazval No sferatu.Taky velmi povedená.
Toho proputinovskyho imbecila bych na pristim koncertu Vanessy privazal k mikrofonu a analnim stouradlem obstastnoval nejmin pulku koncertu. Da se jeste koupit nebo se na startovaci prodalo ? Klidne bych na to prispel
Je vidět jakej si demokrat. Dojed na Artu Kus,třeba tam bude
Takže když jsme demokrati, budeme tu oslavovat Hitlera, Stalina, Kima,Lukašenka a Putina? Všechno sráči co jim na lidském životě nezáleží... V tomto má demokracie jisté nevýhody...
V poslední době se blbci přestali stydět za to, že jsou blbci a svou blbost začali skrývat za "jen své názory".. tak jsme se i my ostatní museli přizpůsobit nové době. A naučit se je posílat do prdele.
jestli tam bude, tak at se rozhodne prihlasi
To je zajimave jak Samir nutil toho chlapka, aby si pred nim kleknul...je dost mozny, ze to byl kreten, ale byl by ve rvacce Samirovi rovnocennym souperem? Nebo to byl nejaky kriplik, ktery by Sumo Samirovi nemel sanci? Podle toho popisu mi Samirovo chovani pripada jako chovani zbabelce s malym perem a velkym mindrakem, ktery vyuzil prilezitosti k tomu, aby si na nejakem mrzakovi zvednul sebevedomi...
jdi se vysrat s temahle kecama, to vis ze jo, my jezdime skoro v padesati letech po republice honit ego... navic na bezvyznamnym vymastenym vidlakovi
Hm, takze bezvyznamny vymasteny vidlak Samira tak vytocil, ze ten se pak dozadoval toho, aby si ten chudak pred nim kleknul. Takhle to dopadne kdyz zaostaly zoufalec ve sve hlouposti provokuje zamindrakovaneho slabocha, ktery nad nim ma ovsem prevahu.
...ale tak nebyl jsem u toho a ani mi do toho nic neni...
Na Sioně ooo žiješ,hvězdu na čele máš....Ted vážně.Nevím o co šlo a je mi to jedno.Jen jsem si vzpomněl jak Samir skopl s podia borca na Favále v Brně.Dokonce otom psal bulvár Blesk.Borec měl zlomenou čelist.Ale nutno dodat že si zato mohl sám.Ten uchyl totiž lezl na podíum ošahávat tanečnici.Asi si spetl koncert Vanessy s nějákým bordelem či strip barem,tak hold narazil.
Kluci tady se to něják z vrtává kam nechce.Vyserte se na politiku a věnujte se hudbě.Politiku řeště na jiné diskusi.Mě je u prdele jestli je někdo Havloid,Putinovec,Kalouskovec či jiný kokot.To sem vůbec neserte
mas pravdu, taky me serou politicky putky, ale sorry, ja nemuzu mlcet... to ze ma nekdo jinej nazor, je v poradku, dyt jsme za to bojovali, ale komous je nepritel a navic ruskej komous je vrcholny zlo... nechci se s takovyma lidma stykat a nezajima me ani to, ze nas hudba spojuje..... hovno nic takovyho
Cyborg je takovej tlustoch z Brna.Jezdi s Vanessou vsude kam mu to vyjde.Cte jen vsechny ty prorusky dezinformacni weby a vsemu co se tam pise veri.Odmita cist jakykoliv jiny media,protoze tam lzou.S Putinem otravuje vsude kam prijde,verim,ze ma jeho fotku v ramecku povesenou nad posteli hned vedle plakatu Vanessy.Trochu pomatenej blazen,ale kdyz ho nechate vykecat,neodporujete mu a hlavne s nim o tech jeho nesmyslech nediskutujete,tak je neskodnej.
Čau Anonyme,Jooo,tos uhod.Tak zdarec zítra.Aspon i zde se pobavím.
Ahoj Anonyme Petře z Brna-Lišně. Zdravím tě
pockej Cyborga znam a s obrovskym skripenim zubu jsem schopen vystat to, ze vim jak to vidi on, ale tady to rozjel jakejsi Zoolook... ten me zajima vic
Ahoj Kučo.Díky za upozornění.Vím hrozný zlozvyk,ale příště se skusím vynasnažit.Jinak Vanessa-Artu Kus,jako obvykle výborná.Na obyč.penetraci tam dali projekci Captagon.Byl to umysl,nebo tzv.chyba? Ale řek bych že i k penetraci se ta projekce hodila. Jinak ale nápad vydat Cd singl remixů Fotr je v lochu bych řekl že není vůbec špatnej. Ostatní neřeším.
Jo Peto,ty obrazy Vanessa a Putin vedle sebe,si mě fakt pobavil.Smál jsme se až do večera a ještě se směju ted. Mám jeden obraz,ale né Vanessy ani Putina,nýbrž vlastnoručně podepsaný Michaelem Cretu.To ty víš. De Luxe Box ENIGMA-The Fall a Rebell Angel.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.