Xeno & Oaklander se vrací do Prahy

xeno schonwald final sSugestivní brooklynská dvojice přiveze v sobotu 25. října do Basement Baru svou porci temných chladných analogových synťáků.







 

Vizualní umělkyně Liz Vendelboo a analogový fetišista Sean McBride, tvořící duo Xeno & Oaklander, se po třech letech vrací do Prahy aby nám (schovaní za hradbou syntetizátorů) ukázali, co je pravá analogová synth performace.

Dvojice pracuje se zvukem, který se objevil už někdy na konci sedmdesátých a začátku osmdesátých let, ale statusu právoplatného hudebního směru dosáhl až v posledním desetiletí. Na přelomu 70.-80. let punk zažíval zlatou éru, syntezátory a bicí automaty se staly konečně cenově dostupnými a vládla všudypřítomná paranoia studené války. To byly zřejmě hlavní faktory pro zformování tohoto specifického zvuku.

Xeno & Oaklander, věrni svým hudebním kořenům, používají výhradně analogové nástroje a svoje skladby nahrávají živě "na první dobrou". V souvislosti s tímhle duem je ale slovo "track" považováno skoro za urážku – vyžívají se v kompozicích s písničkovými strukturami, do kterých implantují poněkud zasmušilé vokály a podbarvují je nervními beaty.

 


Xeno & Oaklander – Par Avion


Pražské vystoupení v rámci jejich turné k třetímu řadovému LP ‘‘Par Avion‘‘ , které nedávno vyšlo na respektované značce Ghostly International, proběhne příští sobotu 25.10. v Basement baru.

Tento datum se ve Stověžaté příjemně shoduje s vůbec první návštevou italského post-punkového dua Schonwald, které nám tak v roli speciálního hosta představí své čerstvé LP ‘‘Dream for the fall‘‘.



Schonwald – Ahcrome


A jako vždy nebude chybět stylová party domácích RARE DJs whydie? a soyre.

Harmonogram vypadá takhle:

21:00 úvodní DJ sety 
23:00 Schonwald 
00:00 Xeno & Oaklander 
01:00 (rare) afterparty

XENO & OAKLANDER (US), Schonwald (IT) + RARE DJs
25. října (start 21:00)
Praha, Basement bar (Francouzská 76)

Vstup: 250 Kč (jen na místě)
Facebook: https://www.facebook.com/events/672749402812019/

 

Xeno & Oaklander

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.