Hororový únor

Únor nabídne filmovým fanouškům nejeden hororový zážitek. S knihami je to tentokrát o poznání slabší...

Letošní rok se zatím nese ve znamení těžby z už jednou (či vícekrát) úspěšných značek. Po nepovedeném pokusu o oživení legendy o blairské čarodějnici na nás čeká Samara. Krátký (vcelku povedený) film "Kruhy" můžete najít jako bonus na DVD k filmu "Kruh 2". Nyní nás tedy čeká stejnojmenný celovečerák. Budeme se v kině bát, nebo se máme bát raději prznění oblíbené klasiky? Režie se ujal španělský nováček F. Javier Gutiérrez, který má na kontě zatím jen docela zajímavý katastrofický snímek "3 dny" ("Tres días").

"Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře.

Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma." 

 


Kruhy - trailer


Bojíte se doktorů? Potom vám určitě udělá radost slibná novinka "Lék na život" ("A Cure for Wellness"). Fachman Gore Verbinski (souhrou okolností režisér prvního amerického "Kruhu") v něm posílá hlavního hrdinu do jednoho takového pěkného sanatoria v němž pánové v bílých pláštích pomáhají lidem!

"Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný..."

 


Lék na život - trailer
 

Na konci února také odstartuje v Praze třináctý ročník Festivalu otrlého diváka. Program bude teprve odtajněn, ale už nyní pořadatelé slibují mnohé - Shoggoth ve sklepě, penisové monstrum, výlety do přírody, Bonnie a Clyde z cukrárny, vyšívání pro otrlé, smrtící krabicák, Zoolander + holocaust, Satan, Santo, dabování véháesek, dělňasové proti emzákům, Vincent Price, spousta kartonových krabic, sexuální roboti, čumění na bednu - to všechno náš čeká a nemine v kině Aero. Mimopražské pokračování bude následovat v březnu. Program si hlídejte ZDE.

 


Festival otrlého diváka - teaser
 

Knihomolové se tentokrát příliš čeho bát nemají. Zkusit můžou alespoň pokračování bestselleru Bernharda Aichnera "Přítekyně smrti", které se jmenuje "Dům smrti", a které vydává Knižní klub. 

"Lovkyně se mění v lovnou zvěř! Dvacet let prázdný hotel. Vražedkyně na útěku. Noční můra, která nebere konce. Při exhumaci na innsbruckém hřbitově najdou přítomní v rakvi dvě hlavy a čtyři nohy. Jde o vraždu. A jen jedna osoba přichází jako pachatelka v úvahu, funebračka Blumová, která tehdy mrtvé pochovala. Teď hledá útočiště na místě, kterému je lépe se vyhnout... Volné pokračování thrilleru Přítelkyně smrti."

 


Solidním napínákem by mohl být i román Harlana Cobena "Smrt v zádech". I ten vydává Knižní klub.

"Maya Sternová přišla téměř o všechno, co drželo její život pohromadě. Coby elitní pilotka se během mise v Iráku dopustila osudové chyby a musela odejít z armády. Její sestra Claire byla zavražděna při loupežném přepadení a brzy nato se před Mayinýma očima stal obětí střelby také manžel Joe.

Maya se snaží postarat o malou dcerku a čelit pravidelným nočním můrám. Spolupracuje s policií při hledání Joeových vrahů a pokouší se nějak se se vším vyrovnat. Pár dní po Joeově pohřbu však na nahrávce natočené doma skrytou kamerou zahlédne něco, co její svět znovu převrátí vzhůru nohama…" 

 

 

Čistokrevný horor však aby člověk pohledal. Snad to v tomhle směru příští měsíc bude lepší. A ještě  jedno připomenutí - čtenáři, kteří se nevypravili do Plzně na výstavu "Život je bolestný a přináší zklamání: massakr, vol.1: Lovecraft" mohou po celý únor vyrazit na pražskou verzi do Trafo Gallery. Podrobné informace i rozpis doprovodných programů najdete ZDE.  

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.