Mezinárodní festival elektronické hudby rozvibruje Prahu již pošesté

V sobotu 17. února 2007 budou od osmé hodiny večerní útroby klubu Matrix svolávat všechny milovníky nekomerční elektronické hudby k již šestému ročníku mezinárodního festivalu "Electro Prague Festival Vol. 6".

Electro Prague Festival se snaží nabízet svým návštěvníkům zpravidla hudební projekty a skupiny z různých pólů elektronické scény. První ze série těchto koncertů proběhl v červenci 2004 za účasti formací Moimir Papalescu & The Nihilists, Tear, Mastermind, Lakeside Church, Beamship a PRoject a od té doby se na něm vystřídalo více než 30 kapel domácích i zahraničních hrajících styly EBM, synthypop, industrial, futurepop, TBM, darkwave a podobné.

V sobotu 17. února 2007 budou od osmé hodiny večerní útroby zrekonstruovaného klubu Matrix svolávat všechny milovníky nekomerční inteligentní elektronické hudby k již šestému ročníku tohoto mezinárodního festivalu.

Za pouhých 150,- Kč si tak budou moci příznivci stylů EBM, synthpop, electro a darkwave v klubu na Koněvově ulici poslechnout hned 5 kapel z Čech, Polska a Německa a následně se vyřádit na nové i staré fláky na afterparty do ranních hodin.

Živě vystoupí:

**Depressive Disorder** (CZ, Electro/Industrial),

Kdo se aspoň trochu zajímá o domácí tvrdší elektronickou scénu, bude patrně brněnské duo Disorder a Stork, tedy soubor Depressive Disorder, dobře znát. Muzika zakotvená svými kořeny v klasické EBM u nás v současné době patří spíše k undergroundovým žánrům a tak se její fanoušci rozhodně na desetitisíce počítat nemohou. Na druhé straně tím spíše jim pak nemůže uniknout nic, co na poli daného žánru opravdu stojí za pozornost. To, že kapela příznivcům elektroniky rozhodně není neznámá, je způsobeno i faktem, že patří k tomu zajímavějšímu a podnětnějšímu, s čím se lze na našich pódiích setkat. Jejich tvorba není jen nostalgická vzpomínka na EBM minulého století. Jedná se spíš o invenční práci se základními schématy a motivy daného žánru a využití možností dávky sugestivity, kterou tvůrcům soudobá technika nabízí. Stačí při poslechu jen trochu popustit uzdu fantazii, abyste se ocitli ve světě potemnělých hororových sci-fi. Pokud třeba máte rádi takové partičky jako Front 242, Front Line Assembly a Suicide Commando, rozhodně nebudete zklamáni. Není proto divu, že byli loni vybráni jako support legendární formace Die Krupps u příležitosti jejich pražského koncertu a s úspěchem hrají nejenom na akcích v bývalém Československu, ale také Německu či Aténách.

**Pleasures Remain** (GER, synthpop),

Jedním ze dvou zahraničních interpretů je německá formace " Pleasures Remain", která se přijede s návštěvníky EPF 6 podělit o svůj nový synthpopový set. Jádrem projektu je dvojice Matthias Mueller (Leadvocals/Synths) a Heike Suss (Backvocals/Synths). Ti roku 2000 " Pleasures Remain" založili, aby tak uspokojili svou lásku k elektronické hudbě přelomu 70. - 80. let. Ačkoliv mají na kontě již celkem tři nahrávky (promo EP a dvě oficiální desky "Waste My Time" a "Magmatears"), koncertují velice sporadicky, a tak bude pro příznivce této německé formace účast na pražském festivalu opravdovým svátkem.

** Red Emprez** (POL, electro),

Až ze vzdáleného polského Bialystoku zamířila do Prahy i hudebně poměrně mladá, ale rozhodně ne amatérská dvojice "Red Emprez", kterou od roku 2004 tvoří Adam (zpěv) a Mike (klávesy, samply). Stylově prolínají "Red Emprez" EBM a electro s lehkým gothic nádechem 80. let a občasnými zvukovými industriálními výlety. To je dobře slyšet na zatím jediné desce "Clubgirls and Poofs", kterou kapela vydala svépomocí v roce 2005. Příznivci klidnější, kvalitní hudby s atmosférou si tak určitě přijdou na své.

**Nuclear Storm** (CZ, EBM),

Skupina NUCLEAR STORM vznikla koncem roku 1993. Jejími jedinými zakladateli a trvalými členy jsou Marek Zajac a Robert Žák. Kapela se vždy vyznačovala brutální jevištní show,nekompromisními texty a exaltovaným zpěvem. Hned po legendární skupině VANESSA (s níž měla mnoho koncertů) patřila k těm nejskandálnějším projektům na české E.B.M. scéně. Kapela se ve své tvorbě vždy věnovala temným stránkám života (osobního, společenského a politického), vždy však s nadhledem sobě vlastním. Nyní koncertuje jen velmi vzácně, ale s o to větší razancí, navíc s pohlednou a smyslnou klávesistkou Vinny, proto by si jejich vystoupení, kde hlavní roli hraje též zapálená popelnice a nabroušená sekera neměl nechat ujít žádný příznivec dřevního oldschool EBM!

**Beamship** (CZ, darkelectro)

Projekt "Beamship" založili začátkem roku 2001 Martin Pavlík (Atreid) a Jiří Marek (Wyvern). Sama kapela se charakterizuje jako syntéza retro electra (vokodéry) a moderních směrů jako trance, techno, breakbeat. Tuto směs prezentovali již na demu "Sample" 2004 a především pak na debutové desce "Big Brother" 2006, jejíž náklad je již prakticky rozebrán.

Nedílnou součástí festivalu je i afterparty, která bude probíhat do časných ranních hodin v režii dvou zkušených DJs z polské Vroclavi - DJane Frail (electro-pop/clash, electronica) & DJ Zielony (ebm, electro, electro-industrial) (PL, Darkbeat Festival Team).

**Electro Prague Festival Vol. 6**
17. 2. 2007 (sobota), 20:00
Praha, klub Matrix (Koněvova 1730/13)
vstup: 150 CZK/5 euro

Vice informaci na http://www.electroprague.com, fotky kapel najdete pres CTRL+F na http://mi.rage.cz a ukazky jejich tvorby na http://myspace.com/electropraguefestival.

Pro zájemce je možné domluvit levné přenocování v blízkém hostelu Elf za cenu od 260 Kč se snídaní, pro závazné objednávky kontaktujte Mirage.

V úterním pořadu Blue Tuesday, vysílaném na internetovém rádiu Akropolis mezi 10:30 - 12:00 dopoledne se dozvíte více informací o festivalu a kapelách, budete moci poslechnout jejich tvorbu a také vyhrát volné vstupenky, takže nezapomeňte naladit - http://www.radioakropolis.cz.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Ezechiel: Teeda, cely vikend se trapim s tiskovkou a zatim furt nic moc, takze diky, myslim, ze to je vyborne napsano a s dovolenim si to po velmi drobnem doplneni dovolim odeslat do medii ;-)<br />Mas u me za to vstup zdarma :-)<br /><br />BTW zitra mezi 11-12 dopoledne budete mit moznost na internetovem radiu Akropolis vyhrat vstupenky a poslechnout si tvorbu zucastnenych kapel.
Pro zájemce je možné domluvit levné přenocování v blízkém hostelu Elf za cenu od 260 Kč se snídaní, pro závazné objednávky mě kontaktujte.<br /><br />-------------------------------------------------------------------------<br /><br />V úterním pořadu Blue Tuesday, vysílaném na internetovém rádiu Akropolis mezi 10:30 - 12:00 dopoledne se dozvíte více informací o festivalu a kapelách, budete moci poslechnout jejich tvorbu a také vyhrát volné vstupenky, takže nezapomeňte již dnes naladit - http://www.radioakropolis.cz
Mirage: Hele, určitě, použij to jak je libo, upřímně jsem se s tim moc neměl čas piplat a některé informace mi chyběly, takže díky za doplnění a za vstup, to se samozřejmě neodmítá ;-) :D tak jen zbývá doufat v hojnou účast, ale já se těšim ;-)
Akce celkem dobrá, rád jsem Vás zase viděl 8-)
[4] Nápodobně 8-) Doufám,ž e se zase brzy potkáme. Akce se celkem vydařilo, příjemné překvapení bylo, že ne všichni utekli na poslední spoje a akce tak mohla pokračovat až do ranních hodin.... ;-)
Tak fotky od CZS jsou jiz v galerii ;-) http://www.sanctuary.cz/galerie/thumbnails.php?album=18
A zde jsou dalsi fotky ode me a od polskych yesternight.pl:<br /><br />http://mi.rage.cz/2007/EPF6-Matrix-17.2.2007<br /><br />http://www.yesternight.pl/index.php?action=gallery&gid=84

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.