Type O Negative v Praze

Lucerna Music Bar & Agentura MAFO s.r.o. přináší bombu pro všechny fanoušky temně rockové hudby, koncertní vystoupení legendární americké hudební formace Type O Negative.


*Oficiální tisková zpráva agentury MAFO, s. r. o.*

Zdroj: MAFO

Koncert se uskuteční příznačně 13. dne v měsíci Červnu, t.j. 13.6.2007 v pražském Lucerna Music Baru. TYPE O NEGATIVE jsou považováni za zakladatele světové temně rockové scény, ze které vzešly hudební styly, jako např. Doom Metal nebo Gothic Rock. TYPE O NEGATIVE se již v roce 2003 představili v Praze ve vyprodaném Sky Clubu Brumlovka. Jako speciální hosté se představí v současnosti nejlepší česká Gothic Rocková formace CALATHEA.

**Type O Negative (USA - Gothic Dark Rock)**

Brooklynskou dark gothic rockovou formaci TYPE O NEGATIVE asi leckomu z vás není třeba blíže představovat. Jedna ze stálic temného žánru, která se v hudebním světě pohybuje již čtrnáct let, však právě v tyto dny vydává své nové řadové album ´Dead Again´ a mimo to v rámci euro-amerického turné zavítá počátkem prázdnin i k nám a to 13.6.2007 do pražského Lucerna Music Baru.

V roce 1990 ji založil frontman a basák Peter Steele, spolu s klávesákem a producentem Joshem Silverem, kytaristou Kennym Hickeyem a bubeníkem Johnnym Kelly. Už rok po té (!) nahráli TYPE O NEGATIVE ve vlastní produkci v domovském brooklynském studiu svou první řadovku s názvem "Slow, Deep And Hard", jejíž název poměrně trefně naznačil, jakým hudebním směrem se budou TYPE O NEGATIVE v nejbližší době ubírat. Pomalé temné melodie, hluboké vnitřní pocity a nálady a k tomu ještě docela tvrdá hudba. Po rychle vydaném intermezzu živého mini-LP "The Origin Of The Feces" (1992) následovalo v roce 1993 druhé studiové album "Bloody Kisses". Obrovský úspěch této desky s dvěma platinovými hity ("Black No.1" a "Christian Woman"), které dodnes okupují rozhlasová a televizní vysílání, definitivně potvrdil počáteční "diagnózu": skvělý doom metal kombinovaný s bohatou gothic-rockovou obrazností a nezaměnitelným hlasovým projevem sahajícím od čisté intimity až k mocným chrámovým efektům.

Zlatého ocenění za prodej a popularitu se pak zaslouženě dostalo i následujícímu kousku "October Rust" z roku 1996. Zatímco tyto počiny byly chápány a hodnoceny především jako hudební díla, dostalo se v pořadí čtvrté regulérní desce "World Coming Down" z roku 1998 kritické pozornosti za její filosofii a celkový pohled na svět. Ačkoli tento pozoruhodný epický opus, odrážející nejhlubší emoce autorů, obohatil tvorbu TYPE O NEGATIVE ještě o další dimenzi - smysl pro vyprávění, poetiku a dramatično - byl poněkud nešťastně označen za sbírku nenávistných a nihilistických vyznání. Spíše než o programový nihilismus šlo o autentickou introspekci - na světlo byly vytaženy osobní krize, deprese, zklamání a beznaděj a sebevražedné myšlenky, kterých je na albu plno, představovaly bezprostřední reakcí na smrt milovaných blízkých i na nepravosti světa. Ale snad právě proto všechno patří "World Coming Down" k tomu lepšímu, co kdy TYPE O NEGATIVE předvedli světu.

Kompilační best-of díla do takovýchto přehledů obvykle nepatří, ale nemohu jinak, než vás upozornit na skvělou, nikoli jen eklektickou sbírku z roku 2000 "The Least Worst Of". Vzácná krevní skupina nula mínus v kondenzované podobě obsahovala kromě standardních doomových nálad a poctivého rockového základu i klasické heavy kytary, neočekávaný death metalový řev, hardcorový rytmus či dokonce reminescence na novoromantickou hudbu krajkových košil... Titul dalšího alba "Life Is Killing Me", které vyšlo u labelu Roadrunner Records, spolu se sugestivním obalem signalizujícím exitus, jako by naznačovaly, že TYPE O NEGATIVE v pohřebním ladění neustanou. Nové album ´Dead Again vychází právě teď a skladby z tohoto alba si vedle starých hitovek můžete poslechnout i v Praze 13.6.2007 !!

**CALATHEA (CZ - Gothic Rock)**

Liberecká hudební formace CALATHEA je označována za v současnosti nejlepší gothic rockovou skupinu v ČR. Skupina CALATHEA za svou dobu existence objela celou ČR a vystupovala s takovými hvězdami, jako např. H.I.M. nebo CHRISTIANS DEATH. V roce 2003 se CALATHEA představila s velkým úspěchem na největším světovém gothickém festivalu WAVE GOTHIC TREFFEN v německém Lipsku. Tvorba skupiny CALATHEA se pohybuje na pomezí skupin EVANESCENCE, WITHIN TEMPTATION nebo LACUNA COIL.

**Type O Negative (USA)** + Calathea (CZ)
13. června 2007 (středa), 20:00
Praha, Lucerna Music Bar (Vodičkova 36)
Vstup: 690,- Kč předprodej

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

U této tiskové zprávy agentury MAFO cítím potřebu zdůraznit, že nebyla připravena členy redakce, ani jejich spolupracovníky, zpráva byla uveřejněna na webu přesně v té podobě, v jaké nám byla dodána.
Jen škoda, že jsem teď švorc, takže se na ně fakt nedostanu..
[2] 690,- Kč je fakt celkem dost, no...
[2] Tak si počkáme, až vydají další album a zase přijedou... nebo to třeba nebude trvat ani tak dlouho. ;-)... :-?
To to bude v Praze vypadat, půlka na Mansona druhá na Type :-) ale teda vybrat stejnej termín taky nejni nejlepší nápad.
Despoil: no myslim ze to bude tak 1:10 ten pomer :-D minimalne
"Jako speciální hosté se představí v současnosti nejlepší česká Gothic Rocková formace CALATHEA." buuu he he v gothic subkultuře existuje něco takového jako "nejlepší" ? dovolte mi se upřimně zasmát.. :-D
[3] No málo to není... za normálních okolností by to za to ovšem stálo...<br /><br /><br />[4] Ty tam se mnou opravdu půjdeš?<br /><br /><br />[5] Na druhou stranu... takové ty slečinky, co o gotice nic nevědí půjdou nejspíš na Mansona, takže možná trochu plus...
[8] Hmmmmmmmmmm.....
Recluse: bohuzel taky nejsem "true" goth ;-) jelikoz jdu na mansona... :-D
date bound for G ward ;-)
[10] Hele, kašli na "true goth", počkej, až spustíme soutěž o "největšího gotha", to teprve bude ranec :D
[12] nejaka foto soutez?? :-D :-D 8-)
[13] No jasně - fotky, přednes temné básně, promenáda v síti, vědomostní kvíz na téma Batcave, pak zručnost v šití vlastních modelů a samozřejmě se utržené body budou násobit počtem lidí ze scény, které znáš :-D :-D :-D :-D Booože, jen čekám, kdy se toho někdo chytne jako vážné myšlenky :-D :-D
[10] To je celkem fuk.. ale spíš to bylo myšleno tak, že ty opravdu "big big big fanynky" nemají ani ponětí, že něco jako Type O Negative existuje.. a Manson je teď v kurzu..
nejvetsi goth je sranda udelejte to :-D dneska tu asi bude mrtvo kdyz jsou vsici na mansonovi nebo type o negative co
tak jaky byli TON ja si MM uzil maximalne :-D
Bude nějakej report?
cawte gothici
[17] Bylo to dobrý jo? Já dneska ráno poslouchal Rockzone při vstávačce a nějak tam právě moderátoři naráželi na Mansona, že "asi neměl den, nebo jestli už stárne, nebo co", no prostě to celkem strhali...
**BeoWulf napsal/a:** >>tak jaky byli TON ja si MM uzil maximalne<<<br />no já si maximálně "užil":[http://img237.imageshack.us/img237/8518/dsc01992800pa7.jpg] TON, včetně slitzyho, ale věci s ním jsou nepublikovatelné ;-)
[20] no tak ja nejsem moc objektivni osoba jelikoz sem na nej cekal uz dost dlouho takze sem byl dosti natesenej... ale kdo sel na koncik s tim ze bude nejaka mega pekelna show tak byl naivni a byl asi zklaman... :-) <br />[21] jo to verim TON mam moc rad je fakt skoda ze se to takhle krylo... :-?
[21] husta fotecka 8-) ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.