Zombie v Praze???

Znáte ten pocit, kdy se v odpoledních hodinách v klidu procházíte po Václaváku, vychutnáváte právě zakoupený hamburger a pohled na tu neonovou krásu všude kolem..a najednou zničehonic se z davu vynoří pěkná sebranka nazelenalých zombíků a začnou se sápat na vaši hořčicí potřísněnou paži??Že neznáte?..no není divu, světový trend příznivců béčkové nemrtvé kultury zvaný "ZOMBIE WALK" k nám totiž ještě nestačil dorazit.. Od toho je tu ale CZS a SKON team, aby vás o něm informovali a zlákali vás k aktivní účasti na historicky první Zombie Walk v Praze!




Již brzy bude spuštěna samostatná sekce na CZ Sanctuary, věnovaná pouze Zombiewalku. Do té doby si alespoň všichni zaškrněte do diářků, že datum konání akce je:

Sobota 17. května 2008



Aby bylo jasno tzv. ZOMBIE WALK (nebo také "zombie march") je organizovaný pochod větší skupiny (samozřejmě čím větší tím lepší...) lidí z různých sfér, které spojuje záliba v hororových filmech..A to kupodivu zejména těch, ve kterých mrtví vstávají z hrobu a rozhodnou se vyjít si na túru do světa mezi smrtelníky. Tento celosvětový trend probíhá každoročně v několika miliónových městech a pochod se soustředí právě do jejich nejfrekventovanějších slabin - do center.

Zombie walk je jistým typem undergroundové kultury, který od začátku sdružuje především mladé lidi z gotické, metalové a punkové scény. Hranice se ovšem nekladou ničemu a nikomu, jak můžete vypozorovat na strhujících video záznamech z akcí, ať je vám deset a nebo šedesát, hlavně když ze sebe na pár hodin uděláte pochodující tělo bez duše a město je vaše!



Krátce z historie:

První oficiální Zombie Walk se konal v roce 2003 v Torontu a zúčastnilo se ho pouhých 6 nadšenců. První zdokumentovaný pochod přišel po jisté odmlce v srpnu roku 2005 ve Vancouveru a účast už byla počítána na 400 nemrtvých. Díky tomu, že se dav zombií rozhodl využít místní hromadné dopravy "SkyTrain" vstoupila do kronik pod názvem "SkyBrain".

O rok později, v říjnu 2006 došlo k absolutnímu zvratu v historii zombie kultury. Téměř na 900 zelenobílých pokulhávajících monster se sešlo (přišouralo) k Pittsburskému obchodnímu centru Monroeville, aby zde za prvé došlo k rekordnímu zápisu do Guinessovi knihy a za druhé u toho vznikly také slavné záběry z děsivého snímku Dawn of the dead alias Úsvit mrtvých.

Trend se začal rozmáhat do různých koutů světa a nezůstal jen zaatlantickou výsadou. V menších měřítcích tak nadšení příznivci mrtvých okupujících města pořádají pravidelně tyto bizarní recesistní akce.

A na závěr nepřichází nic jiného než očekávaná otázka - Kolik z vás by mělo chuť a odvahu hodit na jedno odpoledne reálný, nudný a stereotypní život smrtelníků za hlavu, obléknout se do rozpadající se kůže pokousaného nešťastníka a tupým, kulhavým pochodem se vláčet po městě a za slintavého huhlání slova "braaaainss" se mísit mezi vyděšené turisty?

Ukažte, že nesmyslné stereotypy o goths jako o sucharech, kteří vše berou smrtelně vážně jsou daleko od pravdy! Co takhle vzít na chvíli svět raději "nemrtvě vážně"?!



mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Hej, no to vypadá zajímavě :-D Ono by to docela fakt stálo za to vyzkoušet :-D
A to to prosím myslime uplne seriozne :-D (Ich meine es..znate to) Kdyz se nam podari sehnat dostatek lidi, naplanujeme trasu centrem a za cil stanovime jakysi klub, kde by se rovnou poradala stylova Zombie afterparty 8-)
Přemýšlím, tkeré kapely by se nám na afterparty ještě hodily kromě Zombiny and The Skeletons a Miguel and The Living Dead... :-D :-D
Ty jo to by bylo dobrý. Jen aby to pražští radní nebrali jako demonstraci :D Je na to potřeba nějaké povolení?:D
no tomu rikam ulet :-D 8-O 8-)
Addelaide: Myslím, že kdyby se šlo z hospody, ne do hospody, tak to motání ani člověk předstírat nemusí :D
[4] Je, ale neboj se nic, jsme zodpovědní organizátoři, tkeří své nemrtvé ovečky nenechají pozavírat, takže řádné povolení samozřejmě opatříme ;-)<br /><br /><br />[5] Jdeš do toho? :-D
tohle je spravna uchylnost...;-)...jdu do toho!!.;-)
Ezechiel: kdyz to beres takhle, tak treba jeste Skeletal Family nebo Voodoo Church :D
[7]Ok,děláš maskéra?
[7]Jo a na afterparty krom uvedených si vyprošuju ještě Deadchovskyho,Naughty zombie,Novocaine mauzoleum,Deadbolt,Batmobile,Dementy,Kommunity FK,VIrgin prunes,Misfits,Hellbillys,Blitzkid,Penis flytrap,Rosedales,UK decay,Shadow reichenstien,Christian death,Evu O´,Bone orchard,Astro zombies,Coffin nails,45 grave,The deadcats,Bloody,dead nad sexy,Ausgang,Antiworld,ať je sranda tak The exploited...dyžtak kompletní seznam ti sepíšu časem...ale vždyť to znáš ;-) :-P
The Soul That Pines For Eternity Shall Outspan Dead. You Dwellers Of Twilight Void Come... Prague (Lucio Fulci: City of the living Dead)
Ty wole, ted nevim ceho lituju vic....sve absence na VNV nation v Praze nebo ze budu chybet u TOHOHLE 8-O :-D 8-O.<br />No tak to se kazdopadne musi radne zdokumentovat(!!!), ale predpokladam ze cim vetsi dav...tim vetsi efekt, tim vetsi zmateni turistu...tim vetsi Zabava xD....tudiz byste mozna mohli taky trochu agitovat treba i na lide.cz (ano, ano, taky nenavidim to stare zname forum xD)...ale verim ze tam by se dalsi nadsenci nasli :P.
Tak to abych začla plánovat ohoz ;-)
Tak pak, až to bude nějak jistý, termín, a tak, můžem na foru založit chlíveček o tomhle a budem se radit, co a jak na sebe :-P
vypadá to, že se k vám asi připojím taky ^^
Super nápad! Představa, že na sobě budu mít hektolitr umělé krve, zavánet budu jak zkaženej oběd a chroptět jak death metalista, to vše za přítomnosti nechápavých spoluobčanů mě naprosto fascinuje :-D
No jasně v Úsvitu mrtvých je s nima dokonce rozhovor! Kdo vlastní tento film na DvD určitě ví. K plnohodnotnému nalíčení takového zombíka potřebovali 2-5 hodin, podle stupně rozkladu :-D Všechno se dělo v obrovském skladišti, které se proměnilo v gigantickou maskérnu, kde měli spoustu umělé krve, ogránů a končetin, taky neskutečné množství dost nechutných masek. Myslím, že abysme to udělali na jejich úrovni, bylo by potřeba opravdu velké množství peněz :-)
Ale co, i hlava politá kečupem vypadá věrohodně! :-D
Ančovička: rozhodne, zapojime do toho i lide.cz a udelame plakatovou kampan, jak stoji v clanku - tohle je akce pro vsechny sfery, hlavne at se proleje hodne umele krve a vydesi dostatek turistu a prazanu :-D <br />Adda: Ted je bohuzel uz dost chladne pocasi, coz by omezovalo moznosti poradnych kostymu a vsechno s emusi radne zorganizovat a zajistit poradnou afterparty at je to fakt se vsim vsudy 8-) Takze pockame na prvni teple jarni dny 8-)<br />BlackEye: Sakra, fakt lituju,ze to mam jen na kazete!!! :-? ...kazdopadne o penezich to neni, to musi byt poradne lowbudget zombie, dobry liceni se da udelat i s malym nakladem ;-)
tý jo! to je super! já jsem pro každou srandu, tak jo, jdu do toho! :-D :-D :-D
skvele pocitejte se mnou! ;-) ;-)
uáááá.... :-))) Boží!!!! Jen nevím jak moc to bude pro mne na jaře reálné.. navíc líčit se někde (kdovíkde) v Pze nebo jet takhle už z Brna/Ostravy? Rozhodně jen tak dál s tak roztomile smělými plány...:-)
Llew: Nenee, liceni se neni treba bat..zadne cestovani zombii po republice...dohodneme se na zakladnim stanovisti, tam probehnou po vzoru zahranicnich akci veskere pripravy spolecne, abychom se vyhnuli ostychu a hurááá na vec 8-)
Pokud jsou vítány i japonské mrtvoly s křídovými gesichty v bílých šatech, mileráda půjdu postrašit turisty. :-]
Sadako: Vítáno je cokoliv s křídovým xichtem, co ještě alespoň nějak drží pohromadě :-D
Je to super nápad, do toho bych taky šla, bohužel mi teď zrovna nic neuhnívá, takže jak psala Sadako, můžou jít i mrtvoly typu "Samara" nebo "paní domácí" v plastovém obalu z Nenávisti nebo aspoň takový malilinkatý oběšeneček s provázkem okolo krku???
[10] Nene, maskéra si dělá každý sám - vymýšlet někomu, jak má vypadat je nuda pro obě strany ;-) A co se týče kapel, jasný, něco vyberem, mně šlo o to, že Zombina and The Skeletons a Miguel and The Living Dead se tematicky hodí i názvy :-D<br /><br />[27] Cokoliv, co bude vypadat jako by vstalo z hrobu je vítáno 8-) ALe tak vzhledem k tomu,ž e akce bude až někdy na jaře je spousta času si to promyslet ;-)<br /><br />[13] My se ještě plánujeme napojit na Děsír, ti by do toho mohli jít s náma ;-)
uuuáááá....strávila jsem celý den googlením zombívolků a v Evropě v dohledné době nic, takže doufám, že první pražský bude mít hodnotnou posádku
[28]Ještě řekni že Naughty zombie,Astro zombies.45 grave nebo Coffin nails by se nehodili...<br /><br />PS:Maskér není?tak to abych sestřenici ztopil šminky :-D<br />PSS:cokoli co vypadá jak když vstalo z hrobu je vítáno?Doporučuju učitelský sbor mé bývalé školy.Adresa Sportovní gymnázium Kladno,Plzeňská 3103 nebo tak nějak.Některé kousky jsou výstavní,budou se ti líbit.Eventuelně by byl k jednání i náš matikář z UK<br /><br />PS:říkal jsem už Samgarrovi,ať změní chybné odpovědi na barvu Slunce u kontrolních otázek,pořád mě tu co ortodoxního astronoma irituje ta žlutá a modrá v nabídce,když každý trochu vzdělaný člověk ví že Slunce je bílé :-)
TO CHCI!!!!!!!!!! Jooo, to chci absolvovat!!! :-D :-D :-D......
[30]Mozna je bile, ale rozhodne neni modre :-D
[32]Ještě toho trochu...ne,skutečně není ani žluté ani modré.Žádné "možná" je bílé.Bílé je na100%.Kdyby nebylo bílé ale žluté,tak by nesvítilo bílým světlem,ale žlutým a tudíž by nikde na Zemi neexistovala bílá barva a ani by neexistovala duha.Amen :-P
[30] jo hej, to je pravda, mne uz taky napadlo, ze ani jedna odpoved nesedi, ze Slunce je bile, ale rikala jsem si ze jsem proste magor, co o tom moc premysli :D stejne jako u otazky, ze na louce je bily kun, a zda otazka jakou ma barvu se tyka toho kone nebo te louky :D:D:D
Naprosto podporuji a určitě se dostavím, i s pár desítkami lidí. :-)<br />Udělám agitku na rpg serverech, tam jsou larpeři co to dokáží zahrát opravdu přesvědčivě.<br />Podobnou akci jsem už vlastně zažil, předloňský písek by night - ta "upírská" demonstrace proti křižování zvířátek na kostel. :-)
[34]magor možná jsi,leč Slunce skutečně bílé je,takže to s magorismem nemá nic společného.K tomu závěru dospěje každý kdo umí používat mozek,neexistuje síla co by dokázala žluté světlo přeměnit na světlo bílé.A kdo nevěří,ať si Slunce skrz dalekohled promítne na bílé stínítko,sám uvidí :-P .Ale to už je hodně mimo mísu
uhm...tak pokud něco TAKOVÉHO!!!! uděláte........nemůžu u toho snad ani chybět:-D nevím proč, ale připomíná mi to jednu akci, kterou plánuji s kamarádem tady u nás v našem malém městečku...akorát my to nazvali MASÓÓÓakce...chcem se převlíct za neandrtálce a pak chodit kolem naší nemilované společnosti a v různých tóninách si brumlat toto kouzelné slovíčko ve spojení třeba ďábelského smíchu a významného mávání kyjem:-D vše samozzřejmě v náležitých kostýmech a s nohama od bahna:-D
ááá, a můj neandrtálský kamarád je ochoten přidat se taky coby mrtvolka:-D uvidím, koho ještě překecám tady od nás, pár nadšenců nás tu pobíhá:-)
datum datum datum...
do toho jdu:-)
Tak to zní zajímavě;-)
sakra lidi! na tuhle akci už čekám **ROKY** než jí u nás někdo zorganizuje!!!! řekněte mi datum a já tam budu s desítkama dalších lidí! uděláme to hodně hustý, aby na nás i George A. Romero byl hrdej!!! díkydíkydíkydíky!
tak to se musi vyzkouset.......do toho teda jduuuuu
Mám upřímnou radost z toho, kolik lidí pozitivně zareagovalo na pořádání téhle akce, tak doufám, že nezůstane jenom u slov a sejde se aspoň 50 nemrtvých těl! ;-) 8-)<br /><br /><br />[30] Okay, zkus profesory zlákat, myslim, že by to nebylo špatný, mít tam i nějaký "reaálný" zombie, aby to nebyli samí mladíčci ;-) :-D A ad tematicky pojmenované kapely - myslím,ž e dáme dohromady dost <br /> ;-)<br /><br /><br />[35] Chichi ahoj , rád Tě tady vidím...rozhodně budem rádi, pokud se tahle akce rozšíří i do jiných kruhů, čím víc zombií, tím větší sranda....zůstanem v kontaktu.... ;-)<br /><br />[38] To si teda piš, že nemůžeš chybět ;-) !<br /><br />[39] Datum...chmmm...ožehavé téma musí být teplo, abyhcom nebyli omezeni teplotou, takže tak duben/květen, zároveň se nesmíme krýt s žádnou větší kulturní akcí...a vlastně ani sportovní (bitka zombie vs hooligans by asi nebyla vhodná) ...tak že tak nějak duben/květen je prozatím jediné, v čem máme celkem jasno ....<br /><br />[42] Rádo se stalo, počítáme s váma ;-)<br /><br />a s váma ostatníma taky! ;-)
Do toho jdu takyyy :D<br />Ezechiel: Děsír určitě, tam už jsem se taky párkrát zapojil, to je výbornej nápad:-)) <br />Bylo by fajn, kdyby tam bylo velké zastoupení "normálních" zombií - nejen gothic/metal mrtvol. Určitě by pak neškodilo trochu pošťouchnout fantazii potenciálních účastníků aby se neomezili jen na některé barvy a vůbec formu:-)) ... (zní to možná jako že je to zbytečný říkat (kdyžtak ignorovat), ale už se stalo na jedný akci děsíru, kde bylo to že tam všichni vypadali černě lehce kontraproduktivní, jelikož se snažili předstírat že k sobě nepatří. Což sice neni docela tenhle případ, ale...)
[45] To jsem rád, že s Tebou můžem počítat ;-) . Děsír už jsem naťuknul, uvidíme, jestli je to zaujme ;-) Ale jinak 100% souhlasim, taky budu radši, pokud místo 100 "temnozombií" bude třeba aspoň 20 jakože "běžných" zombií...ideální by bylo i pár zombií v takovejch těch specifickejch pracovních uniformách typu messenger, policajt, sestřička, řezník, fotbalista, jeptiška, hasič, manager, štětka, číšník...a tak dále, a tak dále.... 8-)
Velice rád se zúčastním jako zástupce starší generace :-D. Doufám, že se vám čtyřicátníkový kravaťák bude hodit.
[47] Tyjo, paráda, za takovýho budeme vděční ;-) :-D 8-)
Šel bych, ale schází nějaká nemrtvá ... (samotnýmu se me furt strašit nechce)
Abattu: Nemrtva seznamka? taky docela dobrej napad, to tu jeste nebylo :-D I tak se to da pojmout 8-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.