Zillo vydalo DVD s 31 klipy

Zillo, svého druhu asi nejdéle vycházející "masově" šířený německý časopis, věnovaný "dark and gothic" hudbě, přináší ve svém dvojčísle prosinec 07/ leden 08 DVD kompilaci Dark Visions 2
Zdroj: Freemusic

A kompilace je to výživná - má skoro 2,5 hodiny a obsahuje 31 skladeb od stejného počtu kapel z celého světa. Skoro. DVD není v klasickém obalu - v tom má Zillo malé mínus oproti své o čtyři roky mladší papírové konkurenci Sonic Seducer - ale za těch 6,40 Eur stojí. V obchodě podobné za míň než 20 Eur nekoupíte.

Z novinek okolo hudebních jistot se nové Zillo (v německých trafikách chtějte cylo, ja?) věnuje třeba aktuálním kompilacím, 2CD Camouflage (web) "Archive #1", nebo 2CD "Too Much History Vol. 1 + 2" - ohlédnutí za čtvrtstoletím existence düsseldorfských elektroindustriálních Die Krupps. A nejen ohlédnutím, těch 22 skladeb předznamenává i jejich comeback.

Co napsat o interpretech DVD, aby to nebyl jen seznam účinkujících? Výběr otevírají kanadští The Birthday Massasacre živákem z festivalu M´era Luna 2005, dámy z pop e-clashových Client se blejsknou hitíkem Lights Go Out z alba Heartlands, Paradise Lost tu mají The Enemy, první singl ze studiového alba In Requiem. Staří známí Amorphis se chlubí písní Silent Waters ze stejnojmenné desky, DVD končí Faun písní Satyros z jejich DVD Ornament.

A někde mezi tím jména jako Staubkind (popík), Deine Lakaien (s orchestrem), Krypteria, Jesus On Extasy (objev Zilla roku 2007, stylově okopnutý Billy Idol, třeba), Covenant živě, Diorama, Melotron, Tyske Ludder, The Crüxshadows (živák z Číny), Letzte Instanz, Type O Negative, Deathstars... Nejbizarnější je zde asi klip elektrocyberpunkových Angelspit, klip Vena Cava, nejroztomilejší kalifornští kabaretně metalově rockabilly goth šialenci Stolen Babies v kreslených kulisách jako od morbidního Lady. K harmonice a bicím/base jim hrají na smyčce tři oběšenci, velice vkusné a delikátní!

Bonusy? Jsou! Promo na novou gotickou PC gamesu Nostradamus s fůrou mrtvých, ale i fotky ze zásadních německých goth festivalů Wave Gotik Treffen a M´era Luna 2007. Obé dělené na interprety a publikum, inu náš zákazník, náš pán... podruhé.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.