Report z Dead Dolls Disco vol.2

PhotobucketUzavírám reportovou štafetu posledních dnů a připojuji se jedním ještě nevychladlým z druhého ročníku brněnské DDD...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sepsal: Paesant

 

Časy, kdy jedinou gotickou aktivitou roku moravské metropole byla proslulá Gothic Party Brno už se naštěstí vytrácí. Se subkulturním šrumcem, který na tamnější scénu přichází s mladší generací se probouzí čím dál tím více i potřeba pravidelnějších setkání - poklábosit, předvést se v novém modelu a v opojení moravskými destiláty drásat taneční parkety chce stále více lidí...Dokonalou příležitostí k naplnění všech potřeb každého party-gotika bylo po půlročním intervalu druhé pokračování brooklynského mejdanu Dead Dolls Disco.

Pokud se postavíme před otázku - čím se lišilo DDD vol.2 od červnového debutu organizátorské čtyřky? - dopracujeme se ve stručnosti k tomuto:

  • Dead Dolls se odpíchlo od průměrné Dj party tím, že do programu večera zakomponovalo vystoupení (více či méně) živé formace Beamship . Tím dali organizátoři tušit, že úspěšně útočí na vytvoření festivalovější podoby akce. Tato novinka byla převážnou většinou přítomných přijata kladně.
  • Ostych se na hudební parket tentokrát téměř nevešel, proto se to na něm v pozdějších hodinách prakticky stále hemžilo.
  • V otázce módního pohledu na akci (neodlučitelná součást každého gotického setkání) se mezi příznivci černo-černých kolekcí rozsvěcí čím dál více neonových modelů trendové cybergoth vlny. Nechybí ale ani několik černých bondage výstřelků, křiklavé barvy ve vlasech, panenky v náručí (snad jako ikony dostávající názvu akce?) a samozřejmě několik domácích návštěvníků klubu v rockově/metalových variacích.
  • Netopýrů zářících ve světle UV lamp několikanásobně přibylo. Občas se někomu jaly odpočívat ve vlasech. Pavučiny se svým množstvím nezůstaly pozadu a klub nabbídl dokonale transylvánsko-diskotékovou atmosféru.
  • Přibylo návštěvníků z vlakového koridoru Praha - Brno. Celkový počet přítomných oproti minulému roku narostl také - odhady se pohybují až kolem hranice stovky.
  • Maskot prvního Dead Dolls DJ Arthur tentokrát neexceloval. Podle všeho se natolik odrovnal už před začátkem akce, že celý večírek prospal v backstagi poté, co ho tam neschopného chůze musela starostlivá organizátorka Dryu odtáhnout.
  • Hudební technika byla jedinou vysloveně negativní stránkou akce, protože se ve velké míře rozhodla sabotovat jak vystoupení Beamship, tak následnou DJ party.
Photobucket

Brány, či spíše mříž klubu se prolomila pod náporem (asi dvaceti) přešlapujících návštěvníků s menším zpožděním něco po osmé hodině. Zpoždění se nabralo během mírně stresující zvukové zkoušky Beamship, kterým se tváře dlouho křivily nespokojeností s místním nazvučením. Technika (a patrně i zvukař) Brooklynu patří k těm, kteří nejsou na podobný elektronický nápor zvyklí. I když se pro sound udělalo maximum, výsledek pravda připomínal chrastivé plechovky za svatebním průvodem, ale po nějaké době se i zvukově náročnější posluchač asimiloval. Do deváté hodiny už se s počtem okupantů klubu před otvíračkou prostor začal viditelně zaplňovat a nárůst vydržel v různých vlnách až do nočních hodin.

Dvojice Beamship (M. Pavlík /keyboard, vocal, programming/ a Václavík /vocal/) odstartovala s úspěšným zvládnutím techniky projektoru svůj audiovizuální set a po první skladbě začaly ebmkové beaty lákat k podiu (pouze obrazně, klub jím nedisponuje) přítomné syntetické děvuchy a rozhýbaly jejich blýskající se latexové boky. Zbytek pravděpodobně zaujala (pro někoho možná kontroverzní) projekce s opravdu peprnými ukázkami Hirschbiegelova Pádu Třetí Říše (2004). S "laibašáckou" provokativností před zraky audience vyvstávaly obrazy hajlujících slizounů napasovaných do nacistických uniforem, oběšených kolaborantů nebo roztomile odporných pějících Hitlerových přívrženců z dětských řad. Tyto obrazy byly prokládány rotujícím logem kapely do typického totalitně propagačního vzoru (o vizuály se stará externí spolupracovník kapely "Broukoid"). Otázka ovšem je nakolik dnes ještě posluchače vzrušuje používání nacistické estetiky u electro/industrial kapel...
 
Photobucket

Myslím, že Beamship zvedali ze židle přítomné spíše v zaujetí příjemnou taneční elektronikou, která ideálně sedla do onoho převažujícího "tanečna" celé párty. O chytlavost se postaralo především používání samplů a celková podobnost se vzorovými kapelami jako Vanessa, FLA nebo Laibach. Zazněl i nový přírůstek v playlistu kapely - cover na skladbu Return legendárních electro-avantgardistů Deine Lakaien. Ačkoliv frontman Václavík disponuje docela slušným vokálním talentem a vcelku si poradil i s vyššími polohami v refrénu, k Veljanovi to bylo stále propastně daleko.

Po Beamshipovské performanci skončila i fixace na projektor - připravované díly seriálu Addams Family ze čtyřiašedesátého kvůli technickým problémům nebyly odpromítány ani na druhém pokračování DDD. Na řadu se tak dostaly kolující drinky a volná zábava, o kterou se postarali především slovenští kolegové za DJským pultem. Jak už padlo na začátku - Dj Arthur se se zlou odpotácel do backstage a žel, v pátek vůbec nevystoupil. I přesto však bylo v klubu téměř při každé skladbě živo (pokud zrovna fungoval alespoň jeden ze stále chrastících a vypadávajících reproduktorů). Do ranních hodin až na jisté pikantosti jasně dominovala tvrdší elektronika, vzpomeňme jména jako Zombie Girl, Welle:Erdball, Funker Vogt, Gothminister či Grendel. Své čestné místo ale dostaly samozřejmě i klubové hitovky od Cure, NIN či Clan of Xymox. S přáním kytarového odklonu došlo na klasické gothicrockové i psychobilly fláky. A nutno poznamenat, že například skladbu "You'll end up looking like Scary bitches" jsem si včetně času před otevřením bran klubu vyslechl dohromady třikrát...

Něco před jednou hodinou ranní už průhledný vodkovitý patok od paní "a co vy jste vlastě zač?" z přilehlé samoobsluhy roztočil klub víc než to doposud dokázala veškerá hudba a přirozená záklopka správného pijana se začala nebezpečně rychle uzavírat. A to ostatní měli před sebou ještě minimálně pořádné čtyři hodiny párty...Whoa!
 
Photobucket

* * * * *
Nakonec ještě jedna malá, ale ze všeho co jsem napsal asi nejpodstatnější informace:

Organizátoři druhého úspěšného parketového klání Dead Dolls Disco jsou až nebezpečně ve střehu udržet brněnskou scénu při životě a termín třetího pokračování už je oficiálně venku. Tentokrát ovšem nepůjde jen o komorní setkání přátel a zvědavců, ale vše nasvědčuje tomu, že DDD má ambice stát se ve svratecké kotlině druhým velkým tradičním festivalem se zaměřením na gotickou scénu.
Zapište si do svých černých notýsků a blogýsků datum 21.3.2009 a sledujte web Dead Dolls.
 
Photobucket
* * * * *
FOTOREPORT CZ SANCTUARY ZDE
FAN PHOTOS ZDE

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Dobře zpracovaný report, akce věru povedená,i když, jak už jsem říkala- paměť nás mate. <br />Mimochodem-panenky s sebou. Vždy a všude :-)
souhlas , skvělý report, Ty prošvihnutý Beamship nás fakt mrzí ..<br />Akce to byla ale jak už jsem psala jinda luxusní, bezva lidi ,atmosféra, hudba...<br />na DDD 3 určitě rádi přijedem a už teď se moc těšíme,jak je vidět máme na co- :-)
[2] Reni moc Tě to mrzet nemusí, ten zvuk v Brooklynu byl vážně šílený a bedny nestíhaly :-? Máš možnost je vidět 9.ledna v Praze:-)))
Super akce a super lidi, jen doufám, že nikoho nenaštvaly moje "přáním kytarového odklonu" :-) Těším se na příště.
Myslím si že tohle byla poslední kapka - Brooklyn prostě není vhodnej ani na poslechový akce - tedy kromě toho, že jeho pronájem je zadarmo. (kdybychom tam pustili CD a šli domů, efekt by byl daleko lepší a nebo měl majitel klubu rozdat každýmu sluchátka, protože jeho 16 let stará a nevyhuvující "PA tehcnika" je opravdu drzost) Chápu majitele, že si za tohle nic neřekne, protože by to byla asi drzost. Podle mě asi není v dnešní době 2x vhodný si vrtat koleno jenom pro to, aby zvuk stál absolutně za ****.
Nanestastie zadarmo nie je. V dnesnej dobe si ludia zoberu peniaze aj za nekvalitne sluzby... Dufam, ze takyto problem v novych priestoroch uz nenastane.
Tak ještě malej dodatek majitel si prý řekl za pronájem 1500kč za to, že to bylo v pátek.....tím tedy tomu všemu nasadil korunu...tahle informace mě málem srazila ze židle. Ne nejde o to, že by to měl majitel dávat zadarmo, ale když už do háje zelenýho není schopen za celou dobu provozu tohoto klubu investovat do beden, tak to je opravdu průšvih. (za tu kvalitu zvuku by měl spíš platit on návštěvníkům) Ale teď už je to jedno.
Naprosto chapu pohorseni zvukem a jeste vice, ze clovek zaplati za neco, na co absolutne neni spoleh - s CZS jsme si to taky nekolikrat zazili, kdyz se neco postavi na dohode, zaplati se klub a pak prijde neprijemna novinka jako totalne nedostacujici aparatura nebo majitel co je naprosto neschopnej - to uz je zly udel sceny zrejme :-) Kazdopadne Beamship preju uspesny vystoupeni v Exitu (snad tam neco konecne provedli se zvukem, to byla tak hruza...) a pristimu rocniku DDD v Metru at vsechno slape jak ma a ucast narusta!
[7]tak to je docela krutý a fakt snad vrchol drzosti..<br />ale tohle vám nikdo vyčítat nemůže , vaše chyba to evidentně nebyla.<br />Držím palce ať se vám ta snaha přesunu do lepšího prostoru vrátí aspoň návštěvností.... <br />Majitelům klubu zřejmě o dobrou pověst moc nejde ,škoda že je jim jedno že to pak kazí ostatním.....
[9] nene, vůbec se neomlouvám, nemám v podstatě za co, produkci jsme zkrátili o 4 skladby, protože to opravdu nemělo cenu hrát. Mně vůbec nenapadlo že ten primitiv Vilda (majitel) je pořád taková škudla, takže jsem na to Mirovi kývnul a neřešil jsem to, ale jakmile jsem tam dorazil a viděl ty milionkrát poblitý plechový kurvy, kter pamatují atreida když mu bylo 18, tak se mně opravdu udělala želudeční nevolnost. Jinak Mirovi držíím palce v pořádání této party, která (asi až od 3. pokračování) bude brzo považovaná za tradiční. A věru: tradičních akcí, který jsou shcopny přežít i druhý pokračování máme v našich luzích a hájích opravdu málo. Klub METRO bude dozajista úplně jiný kafe - a proč vlastně? Protože majitelé nekašlou na elementární atributy klubu (jako jsou bedny, bar, pití, záchody, dveře, strop, stěny, židle,...) :-)
pohorseni zvukem? V brooklynu? Kdybych to celta od nekoho, kdo v becku jeste nikdy nebyl, tak to jeste beru, ale myslim ze dost z vas tam uz nejake zkusenosti s akci maji.. a kdyz ne, tak jste to museli slyset od jinych.. vazne mi prijde smesne stezovat si na zvuk v klubu, kde je to vic nez ocekavatelne..
Já jsem od zvuku nic nečekal, a bohové vědí, že jsem dostal přesně to co jsem (ne) čekal...<br />Party to byla prima, po dlouhý době jsem se slušně pobavil i díky tý spoustě pěknejch goth-kočiček :-D<br /><br />4 Peasant: jasně že "zpěvák Václavík" má k Veljanovovi daleko, úplně stejně, jako má Veljanov daleko ke mě... :-)
Netusi nekdo, kdo tam natacel nas hopsace? Docela bych ty videa chtel videt, musel jsem vypadat hrozne :D
"...k Veljanovi to bylo stále propastně daleko. " xDDD a tu narážku na ty netopýry si beru osobně!!
akcicka naprosto bozi :D:D
Ano, panenky nesmí chybět, ale líbily se, Mischennko! ;-)
me osobne party zklamala..za to mohl samozrejme brooklyn (kde se jednak neda pit nic co neni z original flasky a jednak ma priserny zvuk), ale taky me oproti minule party zklamala hudba, uprimne receno, to jsem mohla jit rovnou na apokalypsu a obcas si pustit do sluchatek neco normalniho..taky ty latexovy techno individua..ble ble ble
Povedená akce:-)<br />A po dlouhé době jsem nikde nic nenenchala:D
[17]<br />Pokud se nepletu tak v latexu tam nebyl nikdo... (tedy až na top jedné slečný který stejně nebyl vidět)
Moc toho neni, ale par fotek jsem uz dal na http://mi.rage.cz/2008/Dead_Dolls_Disco2-Brooklyn-Brno-21.11.2008/<br /><br />Jinak akce vyborna, tak zhruba za mesic bych si dal dalsi ;-)
To my vsichni, ale kde nic neni.. ;(

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.