Rozhovor se Zombinou

Jelikož formace Zombina and The Skeletons byla pro mnohé hlavní hvězdou festivalu Moonlight Mayhem, nemohli jsme prošvihnout příležitost vyzpovídat jejich frontwoman a zpěvačku Zombinu...

 

Připravil: Ezechiel

CZ Sanctuary: Postáváme v zákulisí klubu Matrix po festivalu Moonlight Mayhem se zpěvačkou formace Zombina and The Skeletones. Ahoj Zombino, vy jste dneska hráli v Praze poprvé, že jo?

Zombina: Ano, jsme tu úplně poprvé, nikdy jsme tu nebyli ani na dovolené, nebo tak.

CZ Sanctuary: A jak se Ti tu líbí?

Zombina: No, my jsme bohužel viděli město jenom okýnkem z dodávky, ale nemohli jsme věřit vlastním očím, jak je Praha krásná, a to nám řidič říkal, že projíždíme tou ošklivější částí. Pro nás zkrátka neuvěřitelné a i publikum bylo dneska skvělé.

CZ Sanctuary: To zní nadšeně, takže je tu možnost, že byste se sem případně vrátili?

Zombina: To bychom strašně rádi, nejradši bychom přijeli zase zítra, kdybychom tu měli domluvený koncert.

CZ Sanctuary: A jak se Ti líbí náš "transylvánský přízvuk"?

Zombina: Hehe, je skvělej!

CZ Sanctuary: Tak to je dobře, ale pojďme si trochu povídat taky o kapele. Začnu klasicky - kdo, kdy a proč založil Zombinu and The Skeletones?

Zombina: Dobře....kapelu založil kytarista Doc Horror a já někdy na střední škole, když nám bylo asi tak patnáct. Původně jsme se jmenovali The Deformed, byli jsme tři a já hrála i na basu. Na druhém koncertě jsme nechali lidi hlasovat, jestli se máme jmenovat The Deformed, nebo Zombina and The Skeletones, což byl další z nápadů Doc Horrora. Publikum řeklo "jo, Zombina and The Skeletons se nám líbí víc", a tak jsme si tohle jméno nechali. Už to bude zhruba deset let, co jsme se dali dohromady.

 

 


Zombina and The Skeletons - Punkrock Vampires

 


CZ Sanctuary: Deset let už je celkem dlouhá doba, určitě pozorujete nějaký vývoj, že?

Zombina: Ano, to určitě ano, jsme jedna z těch kapel, která průběžně obměňuje svůj zvuk. Asi největší změnu jsme prodělali nedávno, když z kapely odešel klávesák a místo něj jsme přijali saxofonistu, což zní bezvadně.

CZ Sanctuary: A nepřemýšleli jste o tom, pořídit si kontrabasistu? To je poslední dobou hodně populární, hlavně díky rozkvětu psychobilly scény...

Zombina: My absolutně milujeme ten cvakavý zvuk kontrabasu, ale upřímně jsme nikdy neuvažovali o tom pořídit si ho do kapely, protože to není prvek, který by se stoprocentně hodil do našeho zvuku. Máme kamaráda Hufffyno ze skvělé liverpoolské psychobilly kapely Blue Demon, který nám nahrál kontrabas do pár písniček na desku, ale že bychom chtěli mít vlastní kontrabas v kapele, to ne.

CZ Sanctuary: Zmínili jsme Liverpool, myslíš,že vás tohle město ovlivnilo podobně, jako ovlivnilo třeba Beatles?

Zombina: Já myslím, že určitě nějak muselo. Rozhodně inspirovalo celou řadu našich depresivních písní (smích). My jsme totiž měli v Liverpoolu dost problémů ve škole, bylo to fakt tvrdé a tak je spousta našich songů je o tom, jaké je to být "ten divný", být napadán a cítit se proto jako Frankensteinovo monstrum - v tomhle nás ovlivnil. A navíc je v Liverpoolu brilantní hudební scéna. Že bych si uvědomovala nějaký jasný, přímý vliv, to ne, ale myslím, že tohle všechno dohromady je na naší hudbě určitě znát.

CZ Sanctuary: Víš, co mi přišlo zvláštní? Jste z Liverpoolu, ale oficiální stránky máte na německé doméně .de. Proč?

Zombina: To je jednoduché, máme kamaráda v Německu, který má spoustu místa na doménách, a který se stará o naše stránky.

CZ Sanctuary: Aha, já už myslel, že je to nějaký vstřícný krok k vašim fanouškům v Německu...

Zombina: Ne, to vůbec ne...

CZ Sanctuary: Nicméně německá scéna je asi nejsilnější, na tom se shodneme, že?

Zombina: Určitě, je hodně silná a my tam strašně rádi jezdíme - tedy my strašně rádi jezdíme kamkoliv po Evropě. Milujeme hraní koncertů, cestování, poznávání nových míst a nových lidí...

 

 

 

 

Klikněte pro zvětšení

 


CZ Sanctuary: Toho cestování jste si užili poměrně dost i v roli předskokanů velkých kapel - snili jste o něčem takovém, když jste kapelu zakládali, nebo jste to neřešili?

Zombina: Řešili a jak. Už když jsme začínali, měli jsme dvě nebo tři vysněné kapely, se kterými bychom si chtěli zahrát - byli to The Damned, Misfits a Ramones. Bohužel s Ramones si už nikdy zahrát nemůžeme, ale hráli jsme jednou před The Misfits s Marky Ramonem na bicí, takže se nám podařilo splnit si tenhle sen aspoň částečně. S The Damned se nám to povedlo ještě lépe, odehráli jsme spolu spoustu koncertů a teď už jsme tak trochu jako starý kámoši, navíc se jim líbí naše muzika. V tomhle se naše sny hodně vyplnily, takže teď už jen přemýšlíme, se kterými dalšími kapelami bychom si chtěli ještě zahrát :).

CZ Sanctuary: Tak to je skvělé, že to takhle funguje. Nicméně ještě bych se na chvilku vrátil k vaší tvorbě. Myslím, že vaše image i texty jsou inspirovány Bčkovými horory - jaký je podle Tebe ten nejvlivnější?

Zombina: Plan 9 from Outerspace - ten je prostě neobyčejný. Já vím, že je to klišé, já vím, že to říká každý, ale to protože je tenhle film faaaaaakt dobrý. Osobně miluju i všechny filmy s Godzillou, ty jsou mé oblíbené...pro mne něco jako prototyp Bčkových snímků. Ale z téhle otázky by měl největší radost Doc Horror, protože ten v těchhle filmech hodně jede, má nakoukáno stovky a stovky horrorů. Ale úplně nejvíc mne oslovily snímky z 60. a 70. let jako "Rosemary má děťátko", "Přichází Satan!", "Suspiria" a další filmy Daria Argenta.

CZ Sanctuary: A měla bys zájem si v nějakém hororu zahrát jako herečka?

Zombina: Ano, určitě, a už jsem si to i vyzkoušela. Náš bývalý basák Jettison Dervish, vlastním jménem Craig Sinclair , točí filmy, takže jsme si všichni ve filmu zahráli. Jmenovalo se to "Lonely Heart at the Mountain of Dying" (Osamělé srdce u hory umírání).

CZ Sanctuary: To zní dobře, a dělali jste pro to i hudbu?

Zombina: Jo, Doc Horror jí dělal.

 

 

 

 


Lonely Heart at the Mountain of Dying - Trailer

 


CZ Sanctuary: Tak se vraťme ke kolektivní tvorbě - každé album, které jste zatím vydali, bylo jiné, než to předchozí, čím nás překvapíte na novince "Out of the Crypt and Into Your Hearts"?

Zombina: Těžko říct, my se snažíme, aby ty desky byly různé, protože by nás ani nebavilo hrát jenom jeden hudební styl - hlavně proto, že posloucháme takové množství nejrůznější hudby. My se spíš musíme zastavit v jednom bodě a pokusit se najít trochu podobné polohy songů, jinak by byl jeden klasický, další reggae, pak punk. Na nové desce je třeba song "Love Droid", který je o robotovi, který slouží jako sexuální otrok...ten je celkem netradiční. Máme ale i další překvapení, například takovou starou písničku, u které jsme se nechali inspirovat jazzem 20. let. Ta je o ženě, která je úplně zblázněná do Vincenta Price.

CZ Sanctuary: Na kam na tyhle náměty chodíte - texty píšeš Ty?

Zombina: No...dost často píše Doc Horror celé songy sám, a zbytek děláme dohromady. Já bych s ním strašně ráda psala všechny, ale jemu to jde strašně rychle. Já se u něj třeba zastavím a ptám se: "Co kdybychom dneska dali do kupy zase nějaký písničky?" a on řekne: "Jasně, bezva, pojď dál, zrovna včera v noci jsem jich napsal deset, tak se na ně podíváme..." Takhle to s ním zkrátka funguje, ale já absolutně miluju jeho songy, a jsem hrdá na to, že jsem to zrovna já, kdo je může zpívat.

CZ Sanctuary: To skoro zní, že byste tímhle tempem už měli mít připravený materiál na novou desku...

Zombina: Upřímně teď máme dost písniček na dalších deset alb. My už je jenom tak probíráme a vybíráme ty, na které přijde řada s nahráváním tentokrát. Myslím, že máme zhruba stopadesát songů nahraných jako demo s celou kapelou, takže toho máme celkem dost.

CZ Sanctuary: No to teda jo...co s nimi všemi budete dělat? Anebo to zobecníme...co se teď vlastně chystáte v blízké budoucnosti dělat?

Zombina: V první řadě doufáme, že se nám podaří propagovat naši novou desku lépe, než když za námi nestál žádný label, protože my jsme se strašně dlouho báli komukoliv upsat. Všechno jsme si vždycky chtěli dělat sami, ale teď jsme se spojili s německými Fiendforce, tak doufáme, že nám to pomůže nejen s propagací alba, ale i s hraním po Evropě, a klidně i po Anglii. Moc rádi bychom se podívali do Ameriky, nebo do Japonska, tak uvidíme, kam nás tahle scéna zanese...doufejme, že bude na desku dobrá odezva, od toho se to odvíjí.

CZ Sanctuary: A co nějaký klip, to by mohlo pomoci, ne?

Zombina: No, my jsme si zatím všechno točili sami, ale jak můžete vidět na youtube, nejsou zrovna v nejlepší kvalitě, protože jsme neměli profesionální výbavu. Natočili jsme jich tak sedm, nebo osm, já sama dělala tři, i když u jednoho se to stydím přiznat :). Ale jo, určitě uděláme nějaké další, i když si myslím, že to stále budou takové ty podomácku vyrobené. My to tak máme radši, je to Bčkovější...(smích)

CZ Sanctuary: Myslím, že tak to mají rádi i vaši fanoušci. Chcete něco říct těm svým fans tady v ČR?

Zombina: Díky moc, že nás posloucháte a doufáme, že vám zase brzy zahrajeme v Čechách. Sledujte náš MySpace, protože tam jsou nejaktuálnější koncertní data, která máme rozjednaná a najdete tam i info o naší nové desce.

CZ Sanctuary: Díky za rozhovor a těšíme se zase brzy na viděnou.

 

 

 

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

pujdu ! kdo jde taky ? :-) Kucku nechceš přijet tentokrát za mnou ty ? :-)
To bude nářez! Jsem fakt zvedavej, jak se predvedou....ale ten kabat muze nechat klidne zapnutej:D
Už se těším:-))
už se moc těším, naživo jsem Lolu angst poprvé viděla a slyšela loni na Mera luně a bavila jsem se jak tam naběhli a z podia se suverenně ozvalo :<br />,, Dobrý večer, já jsem Steve Naghavi a my jsme And One.... :-) :-) ,,<br />Koncert jako celek parádní záležitost....<br />A konečně poprvé v životě uslyším live Tear ,doposud mi pekelně unikali...<br />jsem ostuda vím no..... :-| :-) :-)
nemate nekdo kontakt na cloveka, ktery si rika Ice.01? Objednal si 2 listky, ale neuvedl cely email, tak nevim, kam mu mam napsat.
Já si mylsím, že jsou to blázni, takže se taky těšim :-D Navíc poslední pořádnej mejdan letoška...něco mi řiká, že ve čtvrtek bude ve školách a pracích pěkných pár absentérů :-D
[6] A nebo zombies, jako v mém případě :-D
[7] Bojim se, že v mém případě tomu bude nejinak :-D
[8] Aaaa jsem vděčná našemu řediteli, že zrovna ve středu má vedení naší školy oslavu, tudíž ve čtvrtek máme volno. :D Tomu se říká načasování, co? ;-)
Mam pro vas dobrou zpravu, ve ctvrtek muzete pracovat jako dasy, protoze Lola Angst byla nucena odlozit turne (pravdepodobne na duben 2009), tudiz 17.12. zadny koncert ani party v Exitu nebudou. Penize tem, co zaplatili za listky obratem vratim na ucet, ze ktereho je poslali, pokud mi nepovi, ze je chteji jinak.
[10] :-(
To-je-vprdeli.......fakt jsem se na to moc tesil a ted mi prijde zpravou tohle...aspon ta party by pred vanocema vazne bodla, aaaaaaaaaaaaaachjo
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, tak pujdu misto toho do karlovek nebo kamikaze T_T
Jednou už mám po semestru a konečně nějaká akce, na kterou se můžu těšit oproti těm všem, které mi utekly a ted tohle.. Takže před vánocema už žádný koncert. Fakt štve!
taky jsem si kvůli tomu měnila směnu v práci :-( <br />Na Lolu Angst jsem se fakt těšila, Tear mi live asi fakt nejsou souzený :-(<br />Držím palce ať to dopadně aspoň v dubnu , jen doufám že to nekrachne zase na malé účasti, vzhledem k už teď celkem hodně nahlášených akcí a koncertů od března do konce dubna
Achjo, tak to je fakt škoda...jsem se těšil na Vánoční besídku...
Lidi, besidku stejne chceme...takovou dobu do vanoc a zadna party? ...Pojdme zabookovat na ctvrtek nebo patek treba Cernou kocku alespon posedet...co vy na to?
Tak dalsi mozne datum koncertu LA v Praze je 25.4., je to sobota, tak doufam, ze to siouxsie svym osudem nikdy nespatrit Tear live zase neprekazi nebo nekdo neudela nejakou konkurencni party ci koncert ;-)
budes muset hodit jako predkapelu Phonetix :-D :-D<br />pak mas jistotu ze to nezkazim, ty narozdil od Tear slysim vsude at chci nebo ne :-D :-D<br />pak uz mas jistotu ze Ti to zkazi jen ta konkurencni party :-)
to je ale skoda proc to odvolaly? :-|

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.