Recenze Spectra*paris - Dead Models Society Club

Spectra Paris Dead Models SocietyO projektu Spectra*paris zpěvačky Eleny Alice Fossi se na scéně mluví v pozitivech, a protože ji budeme moci vidět živě na letošní Castle Party, přibližme si poslední desku Spectra*paris "Dead Models Society Club".




Spectra*paris - Dead Models Society (Young Ladies Homicide Club)
Vydal: Trisol / Monopol rec.

Pro italskou darkwave scénu jsou Kirlian Camera takovým pojmem jako XIII. Století pro českou gotickou subkulturu. Od roku 2002 v této instituci působí i zpěvačka Elena Alice Fossi, jež dává po deskách trojice Siderartica svým novým projektem Spectra Paris jasně najevo, že brát jí za pouhou loutku v rukou předáka Angela Bergaminiho by byla hrubá chyba.

Dark popové album není žádná neduživá odnož napájená přehnanými ambicemi, ale plnokrevná deska s jasným názorem směřováním a navíc i silnými písničkami. Základ, který se především v chladně melancholických klávesových linkách nezříká příbuznosti s Kirlian Camera a možná i proto na desce nalezneme vynalézavou předělávku Mad World dua Tears For Fears, kytarovou výpomoc electrorockerů Dope Stars Inc. (Size Zero) a spolupráci Pilgrima, poloviny argentinské EBM dvojice Punto Omega na závěrečné hymně Falsos Suenos.

Podobně jako u poslední desky Kirlian Camera vytahuje výjimečně vysoké hodnocení. Album si to zaslouží kvůli síle materiálu, přirozenosti i šarmu, který sálá po celou dobu reprodukce.

80%

http://www.spectraparis.net
http://www.myspace.com/spectraparis

A jako takový bonus si můžete prohlédnout desetiminutový úryvek vystoupení Spektra*paris na loňském WGT (by negativeroppongi).


mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.