NIN – Nový Inteligentní Nářez

nin_rockpop_7694_sI když má dneska narozeniny předák Fields of the Nephilim, bohužel jsme v našem archivu nenašli žádné pěkné retro o této formaci. Místo toho se tedy podívejme na jiný vynikající článek – devatenáct let starou, podrobnou recenzi tehdy čerstvého alba "The Downward Spiral" a rozhovor s Trentem Reznorem, které pro Rock a Pop pořídila Jana Kománková. Chtěli jste třeba někdy vědět, jak to bylo s Reznorem a domem, kde řádil Mansonův gang? Nebo jak bolestivým procesem je pro něj tvorba desky? Tady se to dozvíte...

 

Zdroj: ISH (děkujeme!)

V rubrice "Retro" opět oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. No a zatřetí se domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme! 

A teď už se vydejme do roku 1994, kdy se Jana Kománková doopravdy ponořila do desky "The Downward Spiral" a nádavkem přeložila velmi zajímavý rozhovor s Trentem, ve kterém byla mimo jiné řeč i o tom, jak se Reznor vůbec dostal k hudbě, jaká vytřídal zaměstnání, o jeho odporu proti kontrole, Tori Amos, náboženském útlaku, bydlení v domu, kde byla Charlesem Mansonem zavražděna Sharon Tate a dalších zajímavostech.

NIN – Nový inteligentní nářez
Autor: Jana Kománková
Médium: Rock&Pop, 7. června 1994

nin_rockpop_7694_part1nin_rockpop_7694_part2

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.