Report ze See You In Hell Resurrection Party

See_You_In_Hell_2011-1_-_perexNormálně se na stránkách CZ Sanctuary o parties extra nerozepisujeme, ale páteční večírek See You In Hell si podrobnější zhodnocení rozhodně zasloužil. Krátké zhodnocení dění ve valených sklepích smíchovského klubu GOX přiblíží ve svém příspěvku Nephilim a Pavel Zelinka.

 

 

 

 

 

Pravděpodobně žádná jiná akce u nás se nemůže pyšnit takovým kultovním věhlasem, jaký si získaly pravidelné parties v klubu Hrob (později Styx) s názvem See You In Hell. Nekompromisní elektronická masírka doplněná působivou projekcí si během let svého fungování získala nemalý počet příznivců. V prosinci roku 2007 se nad touto akcí zavřela voda, aby dala prostor volnému pokračování v podobě Welcome To Hell parties. Původní duch SYIH parties tím ale zemřel, oživit se ho pokusili až původní organizátoři na páteční Resurrection party ve smíchovském GOX Clubu. Podařilo se?

Pražský klub GOX se stává stále častěji dějištěm větších žánrových akcí. V příjemném prostředí starého sklepení se nacházejí dvě oddělená pódia, které lze současně využívat, aniž by se zvuk „mlátil“. Dobrý je i zvukový aparát a osvětlení obou stagí. Jedinou výraznou slabinou klubu tak zůstávají poměrně vysoké ceny nápojů a nepříliš dobré pivo.

Pořadatelská dvojice Case & Tranzistor si ke svému návratu přizvala na pomoc neméně známou trojici DJů Ron / Cassiel / Ish, kteří zabrali první stage u baru a vytvořili z přední části klubu klidnější, oddychovou zónu, kterou doprovodili převážně ambientní hudbou. Zadní, větší stage teprve pomalu nabírala dech a proto se většina lidí shlukla v prostranství okolo baru a věnovala se hlavně konverzování a konzumování.

I když v osm hodin večer zely prostory ještě poměrně prázdnou, klub se průběžně rychle plnil návštěvníky, jejichž věkový průměr se mohl pohybovat někde okolo pětatřiceti let, mladších návštěvníků byla citelná menšina. Celá akce byla prodchnuta jakousi aurou ‚spiklenectví‘, většina přítomných se mezi sebou znala (aby taky ne, za ty roky).

 

syih18

 

Zatímco ‚chill-out‘ scéně velel DJ Cassiel, na druhé stage se za DJským pultem uvelebil Tranzistor a začalo dlouhé vzpomínání na úspěšné večery ve Styxu. A nebylo to vzpomínání bolestínské. Plac před hlavní stageí byl neustále plný a oba otcové zakladatelé ho svou old-school selekcí rozhodně nehodlali vyprázdnit. Kdo má rád EBM klasiky přelomu 80. a 90.let, ten si rozhodně přišel na své. Aggro-tech výdobytky posledních let zde neměly prostor a nikomu to, i vzhledem k věkovému složení nevadilo. Prostě večírek, jaký má být.

Naskýtá se tedy otázka, zda se v pátek jednalo o nárazovou vzpomínku nebo bude navázaná See You In Hell tradice obnovena. Už přímo na místě padaly nápady na půlroční pravidelnost párty, která tentokrát přilákala neuvěřitelný počet 150 platících. Osobně se přimlouváme za pokračování. V pátek v GOXu bylo totiž moc dobře.

 

syih02

  

Playlist ambient stage :

 

Ron:

1. Millipede - Reoccurring Themes in the Arti 04:54
2. Defrag - The Old Growth 04:39
3. Displacer - Sun_Phase (Nightfall Mix) 05:34
4. Empusae - Neupridem 07:09
5. End - Immeasurable Distances 06:36
6. Gridlock - Pallid 04:25
7. Hecq - Sura (remix by Matta) 06:24
8. HPC - Dissociate 05:23
9. HPC - Phoenix 06:15
10. CHrysalide - Apathy is Killing Us 03:05
11. Klangstabil - Gloomy day (Album Version) 05:34
12. LPF12 - The Missing Link 04:56
13. MC1R - digital vs. analog03:44
14. Morgenstern - Ma Baker 04:22
15. Mothboy - Folk 04:51
-------------------
1. Xabec - Gummaff 07:01
2. Orbital - Are We Here (Who Are They?) 07:32
3. Shorai - Mechanical Precision 05:00
4. Snog - Third Mall From The Sun 06:55
5. Stendeck - Dead Dancing Triangle 03:39
6. Stendeck - Safari In The Blue Tails Cocat 04:16
7. Suicide Inside - Snake 04:32
8. Synapscape - Katunga 05:04
9. This Morn' Omina -Telluran 06:59
10. This Morn' Omina - Epoch 04:42
11. Tzolk'in - Kumk'u 06:47
12. Dexter - Blood Theme 02:20
13. Keef Baker - Kirkstall Morrisons 04:39
14. Xabec - Open state ( mnemonic remix) 04:38
15) 100 Blumen - The Flower They Come 05:48
16) Winterkalte - Modulation One
17) Imminent Starvation - Tentack (live)
18) Beefcake-listen to the call
19) Beefcake - 003
20) Somatic responses - Umbrella
21) Prospero - Karoshi (rmx empusae)
22) S.K.E.T. - Revolution of the pigs
23) Twinkle - La danse du bruit
24) Anhedonia - Destructive forces
25) Architect - St. Vodka (Mother Russia)
26) Lewsor - Bug Beat
27) Prometheus Burning - Battery Drain
18) ASP - Hymn

 

Cassiel :

1.Mandelbrot-Less Than Zero (mf-edit)
2.Simon Schall-Immer Diese Stimmen
3.ABSG-The Kitch Sin
4.Most Significant Beat-Buenas Noches
5.Polygon-Memorandum
6.Mnemonic-Political Absurdity(8 bit rmx by Xabec)
7.Subheim-One Step Before The Exit
8.Stendeck-Behind Waterfalls
9.Klangstabil-Vertraut
10.Deutsch Nepal-Surgery II.
11.Tabor Radosti-Kaz Ve Vzoru (mix Schloss Tegal)
---------
1.Esplendor Geométrico-Umma
2.S.K.E.T.-Victor Hugo Daza Ea_x
3.Esplendor Geométrico-La Radio Al Dia
4.Geistform-Hadrons
5.Sunao Inami-M2_12/19_edit 3
6.Warbaby-Lost Cookie (bad hair day mix)
7.Genevieve Pasquier-Today The Disco
8.OTX-Under Fence
9.Stendeck-Lullabies From The Cliff By The Raging Sea
10.OTX-To Die For A Lie
11.Klangstabil-You May Start
12.Oil 10-Lost In Metropolis (extended version)
13.Clock DVA- The Inversion
14.This Morn´Omina-The Immutable Sphere
15.XSOZ-Transversality
16.Esplendor Geométrico-Dinamo 1
17.Disharmony-Dark Rivers (Oxyd rmx)
18.Tzolk´in-Lamat

 

Fotky z páteční akce najdete jako vždy v naší galerii

 

syih38 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Díky všem za účast a skvělou atmosféru! Bude se na to dobře vzpomínat. Nějaký další fotky lze nalézt taky na: http://deckard.rajce.idnes.cz/See_You_in_Hell_-_GOX/ , http://www.facebook.com/album.php?aid=38988&id=106592726052939#!/album.php?aid=38988&id=106592726052939&closeTheater=1, http://www.darkangel.cz/See_You_In_Hell_Resurrection
atmosféra byla skvělá....díky,hráli jste výborně:)
lidi byli skveli, hudba na hlavni stage ale opravdu stara. DJs pousteli na poslech a ne na tanec. Podle me by se DJovi nemelo stat, aby pred nim na parplacu stalo 50 lidi a jen koukalo, jak jsem parkrat zaregistroval. Take nemohu opomenout nekolik hostu, kteri na stage u vstupu usnulo a spadlo ze zidle (ne jen kvuli alkoholu) WTF? Party jako tuto urcite oceni napr. hoste z londyna, kteri jsou uz presyceni kazdovikendovou nadilkou Slimelightu a radi zavzpominaji, ale u nas v cechach, kde clovek krome CD a netu nema skoro moznost slyset co je noveho v zanru, nic moc.
Hehe, tak to jsme asi byli kazdy na jiny akci... Co dodat, priste musis za zabavou nekam jinam a ne party jejiz titul zni This is Electronic Body Music!
Jen souhlasim s tim co napsal autor clanku : "Kdo má rád EBM klasiky přelomu 80. a 90.let, ten si rozhodně přišel na své". Je podle me skoda, ze se neobjevily nove veci. Ja mam takovy slagry taky rad na poslech, ale ne na tanec. DJ by dle meho nazoru nemel hrat to co si chce poslechnout, ale to co v danou chvili dav nejvice rozproudi.
[quote name="Kukulkhan"]Jen souhlasim s tim co napsal autor clanku : "Kdo má rád EBM klasiky přelomu 80. a 90.let, ten si rozhodně přišel na své". Je podle me skoda, ze se neobjevily nove veci. Ja mam takovy slagry taky rad na poslech, ale ne na tanec. DJ by dle meho nazoru nemel hrat to co si chce poslechnout, ale to co v danou chvili dav nejvice rozproudi.[/quote]<br />podle mě vůbec neznáš pozadí a smysl týhle akce, většina lidí by tam vůbec nešla, kdyby dopředu nebylo deklarováno, že se budou hrát právě tyhle starý věci..
[quote name="Kukulkhan"]Jen souhlasim s tim co napsal autor clanku : "Kdo má rád EBM klasiky přelomu 80. a 90.let, ten si rozhodně přišel na své". Je podle me skoda, ze se neobjevily nove veci. [/quote]<br /><br />Nechces uvest nejakej priklad? Jestli je klasicka elektronika na poslech(!), co jsou ty novy veci k tanci? IMHO cela tahle scena dosahla zanrovyho vrcholu nekdy v prvni polovine devadesatych let a od ty doby se vicemene zakonzervovala jako vsechny ostatni vyhraneny hudebni smery (vyjimky potvrzuji pravidlo). A prave v tomhle obdobi spatrujeme skutecnou nadcasovou silu a ten opravdovej feeling, kterej milujeme a budeme vzdycky prosazovat. Until death us do part... : ]<br /><br /><br /><br />Jinak mi lidi prisli rozproudeny az az, ale nechci o tom polemizovat. Kazdy to muze videt jinak a mit jiny predstavy o spravnym party spiritu.
Ja ti rozumim, fandim organizatorum a DJs; je skvele, ze se najde nekdo odvazny a dostatecne kvalifikovany pro poradani takovych akci - jen tak dal, v cechach je to treba. <br /><br />Co se tyka hudby, tak pozoruju ve svete tendence priblizovat industrialni styl sirsi verejnosti a jednotlive proudy sjednocovat a propojovat. Nepochopil jsem, ze tato akce je tak uzce zamerena na oldschool EBM, tak se omlouvam. <br /><br />Osobne preferuju party zabavu pred koncerty a u nas je podobnych akci porad hodne malo. Ocekaval jsem tedy ze v podobnem klubu, kde jsou vyuzitelne 2 stage, bude hudebni zaber sirsi a tzv. si prijde na sve kazdy. <br /><br />Musim ocenit technickou stranku i pripravenost a drzim palce, at se vydari i dalsi akce.
no cože?50 lidí jen koukalo?já jsem se na parket skoro nedostala,jak byl narvanej...navíc,hrálo se na přání nás,co jsme chodili do Styxu;-Myslím,že ty fotky mluví za vše...
"haha"!;)
Jak typické pro naši zaprděnou kotlinku...nechce se mi brečet, ale smutný to je. Je divný, že tu elektronická scéna je fakt mrtvá, lidi zastydlý, nejsme od němců tak daleko. Fakt neslyšíte, že ač je poslední deska Prager Handgriff relaticvně dobrá, zvuk je na konci devadesátých?
Neni mi úplně jasný, co tím chtěl básník říci : ]. Že je Německo nade všecko a je mekkou celý scény? Kvantita se ale už dávno nerovná kvalitě. Zaprděnost a zastydlost lidí v Čechách? Možná jenom konzistence názorů a hudebního vkusu. Osobně si mnohem víc cením příznivců elektroniky u nás nebo na Slovensku, protože mají mnohem větší přehled a taky dostatečnej odstup od celýho toho panoptika, který už dávno není o muzice, ale vesměs jen o pózování pseudofašistickejch bezmozků. Ačkoliv sleduju většinu z toho, co venku vychází, 95% produkce (především německý, ale ne výhradně) považuju za totální odpad bez sebemenší umělecký a zábavní hodnoty. Z těch zbylých pár novinek, který se mi líbí, rád něco nacpu na party do hlavy ostatním, ale je toho fakt pomálu. Tolik asi k novým věcem.
Uznávám, že je to značně subjetivní a vyhraněnej názor, ale za ty léta jsme se obklopili lidma, kteří vyrostli ve stejný době a vidí to podobně jako my a holt už nebudeme jiný. Je to asi podobný jako kdybys vyrostl na acid technu a prvních skutečnejch freeparties a měl říct svůj názor na stav technoscény v roce 2010... : ]]
Jasně jasně, nic proti. Víš, já jen že je to takový divný, dělat tu scénu mrtvou. Ona není, jen se zvuk posunul, prolnul, přeci i doba je jiná, tak tomu hudba odpovídá...ale jasně, některé legendy dobrý, nová deska Armageddon dildos je super. Ovšem nová od Der PH, je...stará:-)
Já mám ty hodnoty už delší dobu postavený trochu jinak. Vůbec mi nezáleží na tom, jestli deska zní nově nebo staře (i když ocením dobrou produkci a mastering). Záleží mi vcelku jen na tom, jestli muzika nějak výrazněji působi po emocionální stránce (to je hlavní charakteristika většiny oldschool věcí, dnes už skoro všude nahrazená jen tupou agresivitou), taky jestli je celý album konzistentní a působí tak nějak upřímně a ne jestli je poplatný univerzálním moderním trendům... Viz např. Vomito Negro - Skulls&Bones, starej zvuk, ale co na tom sejde, náboj je úžasnej.
spatne! nic jsi nepochopil. tehdy se vytvoril zanr ohraniceny pomerne kratkym ramcem pesimistickych devadesatych let (nastup vt, jeste dozvuk totalit), ktery se odehral na useku cca 10 let. charakteristicky je zpola utopickou virou v technologii prolnutou s ambivalentnim desem z nadvlady stroju. tato fascinace/des z ni cini neco vyjimecneho a povazuji to za poznavaci znak ebm stylu. jesti je PH vyhrana a nevytvari nic noveho, neznamena to, ze v roce 2050 neprijde retro kapela tvorici naproste vyjimecnosti v duchu 90's 20. st. Ale samozrejme, vsichni styxovi lide na tom ulitaji, to je pravda.
Žánr akce byl předem dost srozumitelně definovaný, a přišla na něj z 90 procent jeho cílová skupina, která se výborně bavila. Co víc si přát?<br /><br />Mimochodem, pojem "bavení se" není přeci jen o tom, že sebou člověk hodinu zmítá při 140 bpm. Zábava může být i to, že se člověk jen pohupuje, popíjí, a nechá sebou rezonovat energii a sílu syntezátorových zvuků - na 2.stage opravdu hutně a nahlas, o čemž si repráky ve Styxu může nechat zdát.<br /><br />Rád přijdu na případné pokračování této akce, protože je v ČR prakticky jediná, která nemá EBM pouze v názvu.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.